Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, chtela jsem ozivit diskuzi ale nejde mi to, tak zakladam novou…
Chtela bych si udelat kvasek - zalozen predevcirem, vcera dokrmen, vypadal ok, ale smrdi. Smrdi jak cerne pivo, ale silne. Dnes na nej koukam, vypada, ze pracuje, ale porad smrdi silne po pivu… to by asi byt nemelo ze? Nevim, zda vyhodit, nebo krmit dal… pridavam dnesni foto…
Takový kvásek je už bohužel na vyhození - za chvíli bude smrdět plísní ![]()
Taky se mi teď v tomto období, kdy se topí a v bytě se přes noc kondenzuje vlhkost, nedaří založit zdravý kvásek… V létě se mi zase pro změnu nedařilo kvůli horkům…
Koupila jsem tedy ve zdravé výživě sáček se startovací kulturou žitného kvásku, přidala k ní žitnou mouku a převařenou, vychladlou vodu - a ejhle, za chvíli už kvásek začal hezky pracovat (pouštět bublinky
. Takže jsem si po chvilce odložila trochu kvásku (do skleničky a do ledničky) na příště a ze zbytku založila chleba, který jsem dala na pár hodin kynout a před chvílí ho dala do trouby… Tak doufám, že tentokrát se konečně zadaří ![]()
Zdravý kvásek voní po rozkvašených jablkách, zdravý hladový po acetonu. Zkusila bych ho víc nakrmit, vyhodit ho můžeš vždy.
Odeber polévkovou lžíci do čisté skleničky, nakrm dvěma lžícemi (ne bio harmonie) a přidej trochu vody. Hustotou má být jako hustá kaše
Vždycky je lepší hustější kvásek. Nenechávej ho na topení ani u topení. Zbytek nekompromisně vyhoď.
Toto je ukázkový vyhladovělý kvásek.
@pet p Když jsem používala tuto mouku, několik kvásků mi chcíplo. S jinou moukou vše OK.
@Tableta Aha. To by mě zajímalo, čím to může být. Nebo možná radši nezajímalo ![]()
Aha, takze lzici do sklenice a pridat mouku a vodu jo?
Ja bych tak chtela aby se mi to povedlo ![]()