Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, letos poprvé budeme s přítelem a naši malou holčičkou trávit Vánoce sami
Chceme si koupit živý stromek, jenže vůbec nevíme jaký. Mohly by jste mi prosím poradit, kde se stromky prodávají, kolik to asi stojí a jaký druh je nejhezčí. Fotka by taky potěšila
Děkuju ![]()
Stromky prodávají na každém rohu. U nákupních center, u nás i u Lídla. Každému se líbí jinej, takže podle vkusu - borovice, smrk, jedle. Cena je podle druhu a velikosti cca od 500 do 1500,–…co víc k tomu napsat
![]()
Co se týče mě, mě se zdá nejhezčí jedle. My kupujeme cca za tisícovku, výšu vždy okolo 150cm.

Příspěvek upraven 01.12.13 v 11:36
Treba me osobne se nelibi borovice vydrzi sice dele nez smrk- ale ten je nejhezci. jedlicky byvaji nejdrazsi.Loni jsme sehnaly 1.20vysoky smrcek za 350kc. prodavaji to hlavne u velkych obchodu.
My kupujeme taky živej. Nám se líběj jedle.Loni jsme měli něco kolem 180cm a dávali jsme za ní něco kolem 800kč
@RyBANA píše:
Stromky prodávají na každém rohu. U nákupních center, u nás i u Lídla. Každému se líbí jinej, takže podle vkusu - borovice, smrk, jedle. Cena je podle druhu a velikosti cca od 500 do 1500,–…co víc k tomu napsat![]()
![]()
Co se týče mě, mě se zdá nejhezčí jedle.
Příspěvek upraven 01.12.13 v 11:30
Máte krásný stromek. My máme už roky umělý a jednou si ten živý taky pořídím.
Co Ikea? Maju za 499, a pak ked stromcek vratis v lednu, tak ti vratia 250 kc http://www.ikea.com/cz/cs/
@hilary.bp krasne maji v OBI, i malinke jedle…kupuji kazdy rok uz 15 let prave tam a maximalni spokojenost ![]()
Ahoj.
U nás prodávají stromečky v hájence, vloni jsme měli jedličku, předtím smrk omorika (nebo tak nějak se to jmenuje, vypadá jako jedlička a jehličky moc nepíchají - super tam, kde jsou děti). Byl velký asi 2 metry a stál nás kolem stovky. Přišli jsme do hájenky, ukázali na stromek, který jsme si vybrali, a paní nám ho uřízla (takže pak vydržel celé vánoční prázdniny). Tísícovka za stromeček mi přijde zbytečná, to radši koupím dětem krabici lega
.
Co vím, tak stromečky prodávají třeba i u Ikey a když ho tam pak přineseš zpátky, dostaneš nějaké peníze zpět. Ale osobní zkušenost nemám.
@hilary.bp záleží jak kde. Když jsem byla s ex, kupovali jsme jedli, cca 2 m, stála kolem 1000 kč (ta je fakt drahá), ale smrček seženeš za 350-500 kč bez problémů
hlavně včas, pár dní předem zůstávají už jen „košťata“.
Kupujeme u Lídlu, vždy jedličku, 230-250 centimetrů. Jsou nádherné ![]()
@RyBANA My máme umělý už 15 let jeden a je nádhernej. Dovezl nám ho kdysi kdosi ze zahraničí (asi z Německa) a drží se statečně.
My taky kupujem v hájence. Všechno bez rozdílu - jedle, smrk, borovice za 150.-.. navíc to jsou stromky z prořezu lesa, takže by je stejně uřízly.. ![]()