Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Za každého řešíš jeho problémy a nenecháš ho dýchat. Tak se ti začali pochopitelně vyhýbat. Proč proboha jezdíš s cizíma dětma po doktorech? Proč na nich tak visíš? Udělej si hezký program sama…
Takový nějaký nejkam jsou výsada dětství, v dospělosti už to moc nefunguje. Mít blízké přátele ano, ale všichni logicky upřednostni svou rodinu. Trvat na nějaké nejlepší kámošce, to mi přijde že jsi trochu zamrzla, zatímco ostatní jdou tím životem přirozeně dál.
Proč tohle řešíš, když na silvestra se mají sejit už jen max 2 lidi, co nejsou příbuzní? Máme sedět na zadku doma.
![]()
Hm, názor… bohužel to kamarádství z jejich strany není takové, jak očekáváš. Člověka vždycky zamrzí, když se kvůli ostatním snaží, ale nějak moc se mu to nevrací. Ale bohužel s tím moc neuděláš, jsou prostě takové. Už se také kvůli nim tolik nesnaž. Možná jsi některé svým příliš aktivním přístupem opravdu odradila a časem se to zlepší. Anebo třeba najdeš časem nové kamarádky, které si tě budou vážit více
.
Tak těžko říct. My ted taky rušili akci, protože je situace jaká je, malý malé dítě.. Já osobně bych se taky nehrmnula někde, kde je malé dítě, kdybych náhodou byla pozitivní, nebyly příznaky..
A je otázka jestli bys šla sama a nebo s dítětem, to se taky nikdo nehrne SIlvestr s dítětem, těžko říct.. Nebo pokudd máš hlídání tak třeba tito lidi, co píšeš, volí klidného Silvestra v kruhu rodiny, jak třebau nás.. Taky mě nenapadlo, že by známý to tak brali, že jako něco se děje- loni jsme byli u nich.. ale známá ma malé dítě
@Anonymní píše:
Dobrý den…zají.al.by mne váš názor. Mám několik bĺízkých kamarádek a jednu nejlepší. Snažím se tu pro ně celý rok být, pokud můžu tak pomůžu. s nejkou a jejími dětmi jsem jezdila po doktorech, pohotovostech když bylo potřeba, vyslechnu všechny pokud mají problém, dělá mi radost pokud to nékomu pomůže. Už delší dobu ale zápolím s pocitem, že obráceně to moc nefunguje. Spíš mi příjde, že mnohokrát se mnou zaplácnou díru ve svém programu. Rozumím tomu, že každý má dost svých starostí a tak, já jsem doma s 19 měs. dcerou tak mám času víc a chápu, že na mě nemá někdo čas když bych potřenovala…teď zrovna řeším Silvestra…nijak moc to neslavíme, ke štěstí mi stačí si dát kávu nebo víno a chvilku s někým pobýt. Všichni si ale udělali program na poslední chvíli, i když jsme se dřív bavili o tom, že bychom se mohli navštívit. Nikdo se mnou nepočítá ani na to blbé kafe. Nejka horko těžko hledá čas vůbec zaskočit alespoň do Nového roku, vidím to až v lednu. Seznámila jsem jí s jednou známou a příjde mi, že naše kamarádství ustupuje do pozadí. Asi mi řeknete, že řeším voloviny jako dítě na základce ale mě je opravdu líto, že se mnou jikdo nepočítá. Nikomu to nedávám najevo, uvědo. uju si, že je to hlavně můj problém ale lítosti se zbavit nemůžu. Prosím anonym, nechci aby mne v tom někdo poznal…
Měly jsme to s holkama úplně stejně. Vždycky jsme plánovaly co podnikneme, ale většinou se to nepovedlo, nebo jsme se sešly jen dvě a tak, znáš to. Teď už to děláme jinak, že všechno naplánují a zařídí kluci. A to funguje, na ty je mnohem větší spoleh. Nedovedu si představit, že bysme na silvestra jely na hory jenom holky bez kluků, to by určitě nedopadlo.
Jednoduchá rada, začni jim taky říkat ne. To znám, člověk je dobrej, jen když od něj někdo něco potřebuje.
Hud soběstačná. Program si dělej s dcerou. Jsi vdaná? Mas chlapa?
Nebudu mluvit za ostatní, ale třeba já nemám ráda nevyžádanou pomoc. Pokud by se mnou chtěla kamarádka jezdit s dětmi po doktorech, neustále mě naháněla, chtěla se mnou trávit svátky, které mám vyhrazené pouze pro rodinu, tak se jí začnu vyhýbat. Také mi v životě kamarádky pomohly, jenže já je o to přímo poprosila a nevykašlaly se na mě. Kdyby požádaly ony, letím pomoci. Ale pokud si přímo neřeknou, tak je neobtěžuju.
V této době nemám ani moc zájem o velké setkávání. Mám moc ráda své přátele, ale teď ani oni nechtějí nějaké velké posezení. Letos nebude ani posezení na Silvestra, kvůli Covidu. Není to o tom, že bychom se nechtěli všechni sejít, tak jak jsme se scházeli, ale doba tomu nepřeje.
Asi to spatne vyznelo…ja se nikam rozhodne necpu…vzdy jsem reagovala na zadost o pomoc, pripadne jsem se nabidla jednou ale rozhodne se nevnucuju…s kamaradkou jsem jezdila po doktorech protoze nemela manzela doma a nemel je kdo odvezt…jinak s tim silvestrem jsem to myslela tak, ze samozrejme jsme doma jako. rodina a protozr vsichni bydlime kousek od sebe tak vzdycky nekdo. nekam zaskocil…treba jen na chvilku abychom si poprali a pripili…my kvuli.male nikam moc nejezdime a ani po nikom nechci aby kvuli nam omezovali svuj program…jen me mrzi ze ja tu pro ne jsem skoro vzdycky kdyz potrebuji a nakonec s nama vlastne nikdo nepocita…nehodlam se nikam cpat, to je taky pod moji dustojnost…
Mnoho lidí teď má jiné starosti. Někdo je doma, jde max do obchodu nebo práce. Nemusí mít náladu na návštěvu.
@Rosebery píše:
Proč tohle řešíš, když na silvestra se mají sejit už jen max 2 lidi, co nejsou příbuzní? Máme sedět na zadku doma.![]()
Je potřeba to v každé diskuzi opakovat?
To znam, taky jsem byla najednou na druhe koleji, uz davno. Kamaradky spolu chodily na navstevy a ja byla doma.No nic zajimam se o svou rodinu a mam klid.Uz me to prestalo trapit, proc se nekam cpat, kde o tebe nema nikdo zajem…Vidime se popovidame, ale abych se nekam cpala, kdyz neni zajem to fakt ne.
Dobrý den…zají.al.by mne váš názor. Mám několik bĺízkých kamarádek a jednu nejlepší. Snažím se tu pro ně celý rok být, pokud můžu tak pomůžu. s nejkou a jejími dětmi jsem jezdila po doktorech, pohotovostech když bylo potřeba, vyslechnu všechny pokud mají problém, dělá mi radost pokud to nékomu pomůže. Už delší dobu ale zápolím s pocitem, že obráceně to moc nefunguje. Spíš mi příjde, že mnohokrát se mnou zaplácnou díru ve svém programu. Rozumím tomu, že každý má dost svých starostí a tak, já jsem doma s 19 měs. dcerou tak mám času víc a chápu, že na mě nemá někdo čas když bych potřenovala…teď zrovna řeším Silvestra…nijak moc to neslavíme, ke štěstí mi stačí si dát kávu nebo víno a chvilku s někým pobýt. Všichni si ale udělali program na poslední chvíli, i když jsme se dřív bavili o tom, že bychom se mohli navštívit. Nikdo se mnou nepočítá ani na to blbé kafe. Nejka horko těžko hledá čas vůbec zaskočit alespoň do Nového roku, vidím to až v lednu. Seznámila jsem jí s jednou známou a příjde mi, že naše kamarádství ustupuje do pozadí. Asi mi řeknete, že řeším voloviny jako dítě na základce ale mě je opravdu líto, že se mnou jikdo nepočítá. Nikomu to nedávám najevo, uvědo. uju si, že je to hlavně můj problém ale lítosti se zbavit nemůžu. Prosím anonym, nechci aby mne v tom někdo poznal…