Povánoční depka

411
25.12.20 21:53

Povánoční depka

Tak holky a je to zase tady. Leze na mě nějaká depka. Mám to trochu každý rok, ale letos to je ještě víc umocněný koronavirem a omezeními. Na Vánoce se vždycky těšíme, ale tak rychle to uteče a prostě po Štědrým dnu už to není ono. Do toho Silvestra to ještě jde, ale pak představa těch dalších 2 měsíců tmy a zimy je pro mě šílená. Máte to taky někdo tak? Jak se zase vzpružit? Doma se máme rádi a máme malé dítko, který je super, ale stejně je mi nějak smutno. Nějak nemůžu najít takovej ten světlej bod na co se zase začít těšit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22775
25.12.20 22:04

Mám to podobně, jen mě z toho v únoru trochu vytrhnou narozeniny dítěte. Ale jinak tak od Tří králů do prvního jarního počasí mám jedinej cíl - nějak to přežít :) Ještě když výjimečně napadne sníh, tak je to docela fajn. Ale ten jsme tu minimálně poslední dva roky vůbec neviděli a předtím taky nic moc (vždycky jen na pár dní za celou dlouhou zimu) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19981
25.12.20 22:06

@LolaAA muj světlý bod je vždy to, že je po Vánocích. Konečně je klid. Jak se vzpruzit? Sportuju, chodim na procházky s malou, ty je počasí fakt jedno, něco se snažím tvořit, něco nového se učím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.12.20 22:12

@LolaAA dokud jsi na RD tak si užívej „volné“ nepracovní chvíle. Vezmi si co nastane až půjdeš do práce, dítě do školky, to budou ty šedivé dny ještě kratší s minimem času. Zkus něco tvořit, chodit ven, vařit, sportovat, prostě vše co máš ráda. 2 měsíce zas není tolik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
25.12.20 22:12

Připadá mi, že Vánoce jsou stres, i když se těšíš, ale prostě to člověka vyčerpá. A zásoby energie z léta už jsou pryč. Nám se zdá, že je příjemné, když máme v bytě hodně světla, žádné intimní bludičky. Večer tedy silné osvětlení vypínáme tak hodinu před spaním, abychom si nezadělávali na poruchy spánku.
Kamarádka mu to potvrdila, ale nemusí to účinkovat na každého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
25.12.20 22:16

Já mám depku už půl roku, svátky to jen umocňují

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
25.12.20 22:21

Jako dospělá jsem po hodně letech začala lyžovat a díky tomu se na ten sníh těším :-).
Letos je to teda na houby, leda oprášit ještě běžky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
25.12.20 22:35

Já vím, snažím se to s dítkem užívat, ale možná je to i tou mateřskou, že jsem taková víc izolovaná. Kdyby nebyla korona, tak bysme aspoň mohli občas někam na výlet nebo tak. Mě právě ty předvánoční přípravy asi docela baví, i když jsem z toho pak urvaná. Ale baví mě dělat výzdobu, vymýšlet dárky, péct cukroví a teď mi asi nějak přijde, že nemám do čeho píchnout. Asi vyzkouším to cvičení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
25.12.20 22:35

Já mám depku vždycky po Silvestru, jak se v lednu jde do práce.. Ani nevím proč, jde se po volnu, jak po jakémkoliv.. Prostě nový začátek a člověk neví čeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
25.12.20 22:38
@LolaAA píše:
Tak holky a je to zase tady. Leze na mě nějaká depka. Mám to trochu každý rok, ale letos to je ještě víc umocněný koronavirem a omezeními. Na Vánoce se vždycky těšíme, ale tak rychle to uteče a prostě po Štědrým dnu už to není ono. Do toho Silvestra to ještě jde, ale pak představa těch dalších 2 měsíců tmy a zimy je pro mě šílená. Máte to taky někdo tak? Jak se zase vzpružit? Doma se máme rádi a máme malé dítko, který je super, ale stejně je mi nějak smutno. Nějak nemůžu najít takovej ten světlej bod na co se zase začít těšit.

Připadá mi, že ty dva měsíce tmy, zimy a nemoci nesnáší většina lidí. Já určitě.

V prosinci se člověk těší s chystá na svátky, ale pak přijde dlouha depka až do jara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15810
25.12.20 22:42
@LolaAA píše:
Tak holky a je to zase tady. Leze na mě nějaká depka. Mám to trochu každý rok, ale letos to je ještě víc umocněný koronavirem a omezeními. Na Vánoce se vždycky těšíme, ale tak rychle to uteče a prostě po Štědrým dnu už to není ono. Do toho Silvestra to ještě jde, ale pak představa těch dalších 2 měsíců tmy a zimy je pro mě šílená. Máte to taky někdo tak? Jak se zase vzpružit? Doma se máme rádi a máme malé dítko, který je super, ale stejně je mi nějak smutno. Nějak nemůžu najít takovej ten světlej bod na co se zase začít těšit.

Ne, nemám to tak. Ani letos. Koronavirus je odpověď na lidskou hloupost, takže mě nic nepřekvapuje. Zima mi nevadí, naopak, jen velká škoda, že nemrzne a není sníh. Ale to není nic, kvůli čemu bych měl mít nějaké depky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2933
25.12.20 22:45

Já od té doby, co mám děti dvě, už tohle vůbec neřeším, zdá se mi jako kdyby vcera bylo ještě léto, vůbec nevnímám dny, nic, prostě mi to s dvěma dětmi tak strašně rychle utíká, že se ani neotocim a bude jaro, na depky nemám čas :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
25.12.20 22:49

Mně na tom nejvíc štve, že teď pojedeme zase nanovo. Všecko komplet zavřený, domácí výuka, lidi zarouškovaný a pomalu aby se člověk bál vidět s kamarádama nebo příbuznýma. Komplet izolace, dopoledne velké dítě škola a malé nějak zabavit, odpoledne ven furt dokola na ty samý procházky. A ze všech stran se na člověka valí bububu, tisíce lidí umíraj a ostatní brzo umřou taky, když si nevezmou roušku na cestu k popelníci :jazyk: Už mě to nějak neba, doteď jsem se těšila na Vánoce, ty se nám vyvedly velmi, ale teď nás čeká blbá zima ve městě, jarňáky na horách vidím bledě a letní dovolenou se mi taky plánovat nechce :? Jiný roky mi to nevadilo a dokázala jsem si užít i tu povánoční zimu, ale letos mám teda extra pocit, že se snažej zadupat do země všecko hezký. To se v dubnu říkalo, vydržíme pár týdnů a bude to zase normální, a ono prd, a vyhlídky dopředu taky nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
25.12.20 22:55

@ugluk jej chápu depky z Covidu, ale trochu spoléhám na očkování. A doufám, že do konce ledna bude relativní klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.12.20 22:57

Nemam to tak. Zkus si taky nepoustet negaci do sveho zivota :nevim:. A snaz se, at vidis svetlo na konci tunelu.
Spis mam radost, ze letos nebudou ohnostroje, petardy a podobne nesmysly, ktere ublizuji zviratum a k zivotu je nikdo nepotrebujeme.
V okoli jsem par bouchnuti zaslechla, ale je to minimalne letos.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová