Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nihasko před chvilkou jsem narazila na tohle tvé téma a odbíhám k pečení a stále o tom přemýšlím ![]()
Za prvně-je mi to fakt moc líto-a přesně mě napadlo to-co píše Haňule
nemůže to mít něco společnýho s Anetkou???
Jak se babča chovala dřív-jak se chovala když si byla malá, jak se chovala když se ti narodila Anetka???
Víš na jednu stranu je pravda-že někteří lidé prostě jsou zlí, nevyzrálí-sebestřední-už to, když kdokoli upřednostňuje některé dítě víc-je jedno jestli je to matka, nebo babička-prostě to svědčí o určité duševní a rozumové nevyzrálosti-prostě je to dítě, který nikdy rozumově nevyspělo…teď se prostě baví ma kamarádím s tou a tou a s tebou ne, protože tys mi nedala bonbon.......
Tím tedy nechci tvojí babču nějak obviňovat a tvrdit, že to je její případ-ale i to je možné.......
já jsem člověk hodně moc citlivej a láska a vztahy v rodině-je pro mě taky hodně a i kdyby se proti mně kdokoli jakkoli provinil-jsem člověk, kterej odpouští, vyříkává si to a miluje dál, proto mě takové chování , které popisuješ tedy vyvádí z rovnováhy ![]()
Dito babi vždycky měla raději ségru.. Když jsem byla malá tak to bylo v pohodě, když jsem dozvěděla že jsem v 17ti těhotná tak to brala asi v pohodě, nvm já jí to neříkala (nebo si to nepamatuji). Anetku měla ráda, děda jí miloval. Já byla opět odsunuta na druhou kolej, ale chápala jsem že Anet byla střed jejich světa. Měla jsem určené pravidla a ty dodržovali i když mi bylo 18 tak jsem věděla co chci a co nechci se svým dítětem dělat a jak jí vychovat.
Dědovi se to muselo vysvětlovat vícekrát, ale on je takový.
Oni byli poslední kdo Anet hlídal, protože jsem dělala školu na individuální studium a jediné hlídání byli oni.
Já fakt nvm hodně nad tím přemýšlím ![]()
Nih…já jsem vždycky byla takovej psycholog-vždycky mě zajímaly lidský povahy-chování, ale je fakt, že v případu tvojí babičky člověku do hlavy nevidíš…
Já bych asi určitě zkusila zkontaktovat dědu-ten by mohl vnést trochu světla do toho všeho…myslim, že snad jestli proti tobě něco konkrétního babča má-tak se o tom s dědou asi baví........i když pochybuju-že by to mohlo být cokoli racionálního-pač řeknu to narovinu-neznám tě osobně, ale myslím, že jsi typ člověka, který jestliže má s kýmkoli problém, konflikt, tak bude chyba na straně toho druhého-ne u tebe ![]()
Dituš po svatbě a jejich chování by ani kontaktování dědy nepomohlo. bohužel je jí úplně ovlivněn
Pořád ho sekýruje, nic nemůže, musí držet ústa a krok! Prostě se jí bojí a komunikovat se mnou nebude ![]()
Prostě ona je nepřístupný člověk, ovlivněn svou matkou do konce života.. bohužel se z ní stává její věrná kopie a můžu ti říct že prabábi nikdy příjemná nebyla (budiž prabábi země lehká)
Škoda, že jediný kdo ví o co jde, je ona
Já bych řekla, že to klidně možné je, jestli měly narozeniny v podobnou dobu, tak ty první to mohla „překonat“ smutkem, jenže teď to má rozleželé a veškeré reakce mohla otočit a vytěsnit ji tím, že vytěsní tebe.
Držím pěsti, ať je brzy líp. V naší rodině byly vztahy také všelijaké a nevyřešilo se nic, jediná možnost bylo přerušit kontakty, protože jinak by se z toho jeden zbláznil.
Hani malá se narodila přesně na narozeniny babči.. Asi se to jinak vyřešit nedá než přerušit kontakt..
Hanule taky me to napadlo.. Může to být tím že malá už nežije, nvm.. ale to by mi dala najevo dřív, ne až teď!

Nebo myslíš že ta „oslava“ byla jen vrchol všeho?