Zklamání od dcery

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29
6.9.23 23:26

@Lenkalin Nevím,o koho jde, jen jsem chtěla poprosit o i jiné názory na chování dcery, toť vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2723
6.9.23 23:35
@Lenka395 píše:
@Lenkalin Nevím,o koho jde, jen jsem chtěla poprosit o i jiné názory na chování dcery, toť vše.

Meh byla “v dobách své slávy” asi nejvíce řešenou zdejší uživatelkou. Zakládala v podstatě dost podobný druh diskuzí jako je tato.
Nadávala v nich na své dcery, které byly dle jejího ty nejhorší na světě. Taky jim nemohla věřit, detailně popisovala jak jim nenechává žádné soukromí. Nedává žádné kapesné, jak nemají doma na nic právo. Prostě profil ukázkového narcise. A co bylo naprosto typické a je to i tady. Že prakticky vůbec nereagovala na podněty od ostatních diskutujících. A dokola si jen jela to své. Mnozí jsme jí považovali za trolla. A to se později potvrdilo, když se po letech přiznala, že si to celou dobu vymýšlela.
No po Meh už nebude nic jako před ní. A podobné diskuze ji vždy připomenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
7.9.23 01:19
@OpportunityNox píše:
Tak ale to by bylo od Něj zas trochu průhledné a trapné, zas podobný model :lol:

nemyslim si, ze je to primo Meh, ma jiny styl, ale to, jak ignoruje vsechno, co ji kdo napise, ta nulova sebereflexe, to je uplne stejne. jestli je skutecna, tak chudak holka, tohle za matku mit je za trest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.9.23 21:19

@Karinkas Aha,děkuji za vysvětlení. Je pravda, že bych se přeci jenom mohla poohlédnout na výchovu, a případně něco změnit. Dcera mě prostě jen zklamala a a už to asi nebude jako dřív, ale trochu kepší by to snad být mohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2559
7.9.23 21:21
@Lenka395 píše:
@Karinkas Aha,děkuji za vysvětlení. Je pravda, že bych se přeci jenom mohla poohlédnout na výchovu, a případně něco změnit. Dcera mě prostě jen zklamala a a už to asi nebude jako dřív, ale trochu kepší by to snad být mohlo.

Změn svůj přístup a doufej, že je ještě těsně před dvanáctou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2773
7.9.23 21:25

@Lenka395 zajímavé, źe ti tu všichni celou dobu píšou, že by ses měla změnit a ty si jedeš svou a najednou po obvinění, že bys mohla byt trol, ti to dojde. Prosím tě, nedělej z nás blbce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
7.9.23 22:20

@Lenkalin Ani nevím, co trol znamená🤷🏼‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15928
7.9.23 22:24
@Lenka395 píše:
@Karinkas Aha,děkuji za vysvětlení. Je pravda, že bych se přeci jenom mohla poohlédnout na výchovu, a případně něco změnit. Dcera mě prostě jen zklamala a a už to asi nebude jako dřív, ale trochu kepší by to snad být mohlo.

To te to ještě nepřešlo? Buď rada, ze mas normalni holku, která má zájem o kluky a uklidni se trochu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
8.9.23 15:35

Z tvojho prveho prispevku som pochopil ze klamstvo si akceptovala. No tak sa podla toho chova nadalej. Za mna relativne ocakavany vyvoj - sorry ak sa ti to nepaci, ale je to vysledok toho co si ju naucila. Ak to chces zmenit zacni od seba.

Ja teda vlastne deti nemam, ale vzdy ked som jednal s detmi alebo dospelymi tak som si dal velmi zalezat na tom aby chapali ze klamstvo je to najhorsie rozhodnutie ktore mozu urobit. Zaujimave kolko rodicom vobec nevadi ked ich dieta klame.

Myslim ze som z toho mal nakoniec najvacsi problem ja, pretoze ja som vedel pravdu a potom ked bolo viac ludi pohromade tak som mal co robit aby som sa udrzal ked som pocuval tie nepravdive verzie.

To ti asi nepomohlo, takze skusme prakticky: Zamysli sa preco ti dcera nedoveruje? Co sa stalo v minulosti? Ma 14 rokov to nieje malo, urobte si cas pre seba a porozpravajte sa (porozpravanie sa nieje vypocuvanie!). Nasledne jej vysvetli ze akekolvek klamstvo je najhorsia moznost. A dosledne to dodrzuj, tvrdo trestaj (negativna motivacia moze byt kludne zabavenie mobilu, po 18 budes doma… aby si zase niekto nemyslel ze chcem mlatit).
A samozrejme aby to fungovalo tak by ste sa mali s priatelom dohodnut ze ani vy jej/navzajom nebudete klamat (budete prikladom) - teda take tie odpovede „na to si este mala“, „to nechapes/nepochopis“, „do toho ta nic“, „nic“ - su typicka ukazka klamstva, tak sa vzdy zamysli kym jej/priatelovy nieco povies/odpovies/„zavrcis“ (to samozrejeme plati aj pre priatela).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
8.9.23 15:43
@IcePlanet7 píše:
Z tvojho prveho prispevku som pochopil ze klamstvo si akceptovala. No tak sa podla toho chova nadalej. Za mna relativne ocakavany vyvoj - sorry ak sa ti to nepaci, ale je to vysledok toho co si ju naucila. Ak to chces zmenit zacni od seba.

Ja teda vlastne deti nemam, ale vzdy ked som jednal s detmi alebo dospelymi tak som si dal velmi zalezat na tom aby chapali ze klamstvo je to najhorsie rozhodnutie ktore mozu urobit. Zaujimave kolko rodicom vobec nevadi ked ich dieta klame.

Myslim ze som z toho mal nakoniec najvacsi problem ja, pretoze ja som vedel pravdu a potom ked bolo viac ludi pohromade tak som mal co robit aby som sa udrzal ked som pocuval tie nepravdive verzie.

To ti asi nepomohlo, takze skusme prakticky: Zamysli sa preco ti dcera nedoveruje? Co sa stalo v minulosti? Ma 14 rokov to nieje malo, urobte si cas pre seba a porozpravajte sa (porozpravanie sa nieje vypocuvanie!). Nasledne jej vysvetli ze akekolvek klamstvo je najhorsia moznost. A dosledne to dodrzuj, tvrdo trestaj(negativna motivacia moze byt kludne zabavenie mobilu, po 18 budes doma… aby si zase niekto nemyslel ze chcem mlatit).
A samozrejme aby to fungovalo tak by ste sa mali s priatelom dohodnut ze ani vy jej/navzajom nebudete klamat (budete prikladom) - teda take tie odpovede „na to si este mala“, „to nechapes/nepochopis“, „do toho ta nic“, „nic“ - su typicka ukazka klamstva, tak sa vzdy zamysli kym jej/priatelovy nieco povies/odpovies/„zavrcis“ (to samozrejeme plati aj pre priatela).

Víš co bude výsledkem? Že se dcera naučí lhát ještě lépe, tak aby pravda nevyšla najevo. Anebo bude dělat naschvály. A jen co bude moci, zdrhne z domova.
Spíš bych se snažila zachránit ten zbyteček důvěry, která tam snad ještě je a snažila se v dceři budovat zodopvědnost za sebe sama. Ne, že matka řekne a ona poslechne, to v tomhle věku fungovat nebude, bez ohledu na míru negativní motivace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3910
8.9.23 16:14
@Jahru píše:
Víš co bude výsledkem? Že se dcera naučí lhát ještě lépe, tak aby pravda nevyšla najevo. Anebo bude dělat naschvály. A jen co bude moci, zdrhne z domova.
Spíš bych se snažila zachránit ten zbyteček důvěry, která tam snad ještě je a snažila se v dceři budovat zodopvědnost za sebe sama. Ne, že matka řekne a ona poslechne, to v tomhle věku fungovat nebude, bez ohledu na míru negativní motivace.

Nerozumiem tvojmu zaveru, preco by sa ucila lhat este lepe. Normalne si spolu sadneme pokecame, ona mi povie preco sa obava mi povedat pravdu (lebo budem vyvadzat, lebo ju budem odradzat… a to je dolezita informacia pre mna) a ja jej zase vysvetlim ze pre mna je klamstvo neprijatelne (dolezita informacia pre nu). Nejedna sa o ziadne vyhruzky ale normalny rozhovor. Podla mna naopak taketo zlepsenie vzajomneho porozumenia moze doveru posilit. Pretoze ked vie ze klamstvo je najhorsia varianta tak povie pravdu. Samozrejme na pravdu treba reagovat primerane a nevysilovat (to som v prvom prispevku zabudol uviest).

Zatial som neuspel iba s jednou babou (cca 16r) ktora to proste nevedela/nechcela pochopit, neverila mi…

Edit: A kazda lez sa raz prevali, je to iba otazka casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10101
8.9.23 16:24
@IcePlanet7 píše:
Nerozumiem tvojmu zaveru, preco by sa ucila lhat este lepe. Normalne si spolu sadneme pokecame, ona mi povie preco sa obava mi povedat pravdu (lebo budem vyvadzat, lebo ju budem odradzat… a to je dolezita informacia pre mna) a ja jej zase vysvetlim ze pre mna je klamstvo neprijatelne (dolezita informacia pre nu). Nejedna sa o ziadne vyhruzky ale normalny rozhovor. Podla mna naopak taketo zlepsenie vzajomneho porozumenia moze doveru posilit. Pretoze ked vie ze klamstvo je najhorsia varianta tak povie pravdu. Samozrejme na pravdu treba reagovat primerane a nevysilovat (to som v prvom prispevku zabudol uviest).

Zatial som neuspel iba s jednou babou (cca 16r) ktora to proste nevedela/nechcela pochopit, neverila mi…

Edit: A kazda lez sa raz prevali, je to iba otazka casu

Za a) je vidět, že nemáš děti (obzvlášť v pubertě) a představuješ si to moc jednoduše. Často, i když dítěti vysvětlíš něco, co tobě připadá logické a máš pocit, že je to vstřícný krok a nevidíš důvod, proč by to nemělo fungovat, tak dítě to bude brát jako past, útok na svou osobu anebo omezení osobní svobody. Nezapomeň, že pubertální mozek se vyvíjí raketovým tempem a nefunguje jakok dospělý. Navíc se potřebují vymezit
b) matka by musela být schopná severeflexe, což podle diskuze moc není
c) mám obavu, že slečna už má důvěru v matku natolik podkopanou, že prostě bude lhát, protože jí nevěří, že by nevyšilovala
d) představa, že každá lež se provalí se stejně naivní, jako že pravda a láska zvítězí :mrgreen:
Edit: hrubka jak prase :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6476
8.9.23 16:53
@MeloryNox píše:
Tady se diskutující nevídaně shodnou.

@Lenka395 jedno malé porovnání: u nás v rodině jedna 14letá slečna brala pervitin, kradla věci za účelem prodeje, ve škole propadala… To, že lhala, byl ten nejmenší problém.

Jsi „trochu“ hysterka. Každej puberťák občas rodičům kecá. Může to být jednoduše proto, že si utváří prostor na své soukromí. Nechtějí se nám se vším svěřovat. A co jako? Nebudem se toho hroutit, ne? ;)

Chápu ale, že když jde o kluka o 4 roky staršího, tak tě to znepokojuje víc.

Rada, pokud o ni stojíš: požádej dceru, aby ti říkala, s kým jde, kam, a kdy přijde. Bez scén, výčitek a jiných hysterických výstupů. Možná, že ti dveře ještě zavřela. :kytka:

Souhlasím. Já měla hodné rodiče a lhala mamince bezdůvodně, asi by mi hlavu neutrhla. Jen chtěla mít dceru třeba co nekouří a já kouřila, měla staršího přítele, experimenty s drogama, mamka vždy pak šílela, ale byla se mnou v každé situaci a cítila jsem, že i tak mě má ráda. Vše ji oplácím s láskou, zrovna byla s náma u moře :srdce: Snad zakladatelce to jednou také dcera vrátí a co je na ní. Jestli pochopení a lásku nebo opak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.9.23 15:00

Milá zakladatelko, mám dceru o 2 roky starší, ale přešly jsme divokým obdobím ve věku 12-14. Takovým tím, vymezím se proti všemu, co rodiče propagují, ale jenom tak, že si nezničím svůj život. Šílené scény kvůli všemu - ve 12 chtěla místo jarňáků zůstat sama doma, chtěla aby jsem dovolila spát u nás kamarádovi ze školy “chodili spolu”, anebo opačně … krádeže peněz, fingované útěky z domu, kdy seděla na schodech do sklepa - to se přiznala nedávno - a vracela se až po mé hrozbě, že má na návrat 15 minut, jinak volám policii. Vždy si ale dala záležet, aby byla v pořádku škola :lol: no. Kolikrát jsem si pobrečela. Ale vždy, když za mnou přišla, tak jsem ji vyslechla, bez výčitek. Jenom s konstatováním, že dospělý člověk fakt ví, jakou má hotovost. No přežily jsme to obě, máme se pořád rády a je to stále lepší. A byla jsem se taky poradit u školní psycholožky.
 E.

• Citovat
  • Upravit
2902
9.9.23 17:55
@nikitice píše:
Souhlasím. Já měla hodné rodiče a lhala mamince bezdůvodně, asi by mi hlavu neutrhla. Jen chtěla mít dceru třeba co nekouří a já kouřila, měla staršího přítele, experimenty s drogama, mamka vždy pak šílela, ale byla se mnou v každé situaci a cítila jsem, že i tak mě má ráda. Vše ji oplácím s láskou, zrovna byla s náma u moře :srdce: Snad zakladatelce to jednou také dcera vrátí a co je na ní. Jestli pochopení a lásku nebo opak.

Ještě bych k tomu doplnila, že já si naopak myslím, že taková ta rande na tajňačku ( naši by mě zabili) a podobné úlety, by si v té pubertě měli prožít všichni. Vždyť se pak na to vzpomíná, co jsme se navyváděli blbostí :lol: Zase se mi moc nelíbí takový ten přístup, kdy si holka najde „přítele“ a hned ho vodí představit domů a rodiče ho berou od začátku jako „vážnou známost“, přespává u nich doma, berou ho na dovolené a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí