Zkontrolujte si katastr nemovitostí, ať pak později nelitujete

Anonymní
21.5.25 17:47

Zkontrolujte katastr nemovitostí

Myslíte si, že budete dědit nemovitost? Zkontrolujte si v katastru, jestli už není přepsaná na sourozence, neteře, synovce atd.
Než tohle někdo zase zkritizuje… Je logické očekávat, že nemovitost po rodičích zdědí jejich potomci. No, nezřídka pak jednoho překvapí, že maminka v tichosti přepsala byt na jedno dítě nebo vnouče, a nikdo se vám s tím neráčil svěřit.
Opět mám další případ ze vzdálené rodiny. Maminka má dvě dcery. Dcera A má dva syny a o matku se stará. Dcera B má dvě dcery, a přestože bydlí mnohem blíže matce, nenavštěvuje ji a vyhýbá se jí. Byt matky byl v tichosti přepsán na vnučku. Vnučka se taktéž o babičku nestará a ani ji nemá ráda (sama pronesla, že ji nesnáší). Dcera A slyší samé příkazy jako kup (matka nezaplatí) a přivez mi to. Dcera B je mimo, protože se s matkou téměř nestýká. Dcera A byla ze zjištění v katastru samozřejmě špatná, ale nechala si to pro sebe a synům nic neřekla. Prý aby se na babičku nenaštvali.
Je to spravedlivé?
Mrkněte sami do katastru, jestli se vás něco podobného také netýká.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30332
21.5.25 18:10

Týká, nechala jsem si na sebe přepsat chatu na kterou nikdo jiný nejezdí a nestará se o ní. Takže jsem také sourozence připravila o dědictví, a sestřenku s bratránkem vlastně taky, ale těm může dát teta půlku peněz co jsem jí za to dala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27766
21.5.25 18:15

Prostě s žádným majetkem nepočítej :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41587
21.5.25 18:31
@Anonymní píše: Více

a není lepší nic „neočekávat“ a pokusit se, co nejlépe zajistit sám? :think: pokud se A chce starat, at se stará, pokud nechce, at se nestará…starat se kvůli vidině dědictví je za mě špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 18:51
@ka2ka píše: Více

Já jsem jedináček, takže s něčím takovým nepočítám.
Jen říkám, co se děje v okolí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.5.25 18:52
@Keyllah píše: Více

A dát celý majetek jednomu, když je jich dohromady šest, je v pořádku?

• Citovat
  • Upravit
27766
21.5.25 18:53

nechápu s čím nepočítáš s tím že majetek dostaneš a nebo nedostaneš? A okolí neřeš jejich problém ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.25 18:57
@ka2ka píše: Více

Nepočítám, že dají rodiče majetek někomu cizímu, když mají jenom mě.

• Citovat
  • Upravit
27766
21.5.25 18:59

ach ta naivita že jsi jedináček neznamená, že to dostaneš, klidně můžou všechno darovat útulku pro kočky ještě za života :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17457
21.5.25 19:11

Nešlo by to napsat trochu víc srozumitelně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27766
21.5.25 19:13
@azaleila píše: Více

jednoduchý zakladatel zjistil, že majetek se nemusí dědit ale jde darovat a ještě k tomu podle něj nespravedlivě a je si jistý že on dostane všechno protože je jedináček

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
21.5.25 19:15

Taky jsem jedináček a tatík přepsal všechno na sestřenku. Takže jistotu nemáš nikdy :lol:.

• Citovat
  • Upravit
21658
21.5.25 19:27

Nevim, jestli je to spravedlive, ale je to bezne.  :nevim:

Tak se do toho vzij. Jsi stara, deti maji davno svuj zivot zajisteny. Jedna dcera kolem tebe skace, druhou bys chtela vidat, ale ona nechce - jak si ji zavazat? No samozrejme majetkem. Ta prvni skakat bude stejne dal a pokud ne, vytahnes kartu „prece se nestaras kvuli majetku!“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27766
21.5.25 19:28
@PaníBovaryová píše: Více

a proto když zůstanu sama půjdu do doma důchodců pěkně luxusního majetek prodám a budu mít krásný klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wo2
2133
21.5.25 19:33

Jasne, ze ten uvodni prispevek zkritizuju :mrgreen: To je hovezina si anonymne na anonymnim foru ublinkavat siru smerovanou do vlastni rodiny :zed:

Ne, neni logicke ocekavat, ze nemovitost po rodicich zdedi jejich potomci rovnym dilem. At si majitele rozhodnou sami, jak nalozi se svym majetkem.

Hledat logiku tam, kde neni…

Ale jo, preju zakladatelce-jedinackovi, aby v 80ti zdedila majetky rodicu, kteri se doziji 100let :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová