Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych chtěla taky peníze hned. Tak ať byt prodají a jdou napůl. V čem je problém?
Taky bych chtěla prodej a peníze, anebo pozvat odhadce a aby mě Áčko vyplatilo a klidně tam šlo bydlet…myslím si, že pokud se neshodnete, jina než soudní cesta není
Tak ať Áčko vyplatí Béčko ![]()
Pokud na to nemá, ať si buď půjčí nebo prodat a peníze rozdělit
@Anonymní píše: Více
Udělejte odhad dědictví - cena bytu, auta, peníze. Potom si to rozdělte na poloviny.
Pokud si B nechá auto a peníze, o to se mu snižuje částka, kterou by měl dostat na byt.
A - asi si bude muset vzít hypotéku a vyplatit B.
Tohle je nejlepší a spravedlivé řešení
Ať si Áčko vezme hypotéku a Béčko hned vyplatí. Též by se mi nelíbilo na peníze čekat. Nebo pronajímat, peníze si rozdělovat a až bude mít Áčko celou sumu, tak se mohou přestěhovat.
Problém je ten, že A nechce prodávat a na vyplacení nemá. B chce peníze hned. Takže se neshodnou.
Co je „casem by ho vyplatilo“?
To by bylo u mě stěžejní.
Sepsat smlouvu, dat sourozenci cas na vyplacení, ale v rozumnem horizontu, ne treba deset let. ![]()
Tak asi bude mit A smulu. Proc by melo mit A hned, a B roky cekat na postupne splaceni?
@Shen píše: Více
Na co má ten bratr hypotéku když se nastěhoval do zděděného domu?
Tak si vezme hypotéku
on chce taky bydlet hned.
Tak si vezme na vyplacení hypotéku, ne?
@Mar__tanka1983 A navrhuje měsíční splátky v podobné výši jako platí nájem.
Zemřel otec a nechal po sobě dvě dospělé děti. Měl poměrně nový byt 4+kk v krajském městě, 10 let staré auto a nějaké peníze na účtu (do 100 000 Kč). Úmyslně nebudu psát, jaká strana jsem já. Děti budu nazyvat Áčko a Béčko, obě mají rodiny, děti, bydlení v jiných městech, než bydlel otec. Áčko bydlí v nájmu ve 3+1 a chopilo se příležitosti, že by šlo do bytu po otci bydlet, protože je větší. Béčko bydlí v domě, chce byt po otci pronajímat nebo prodat a rozdělit si peníze. Áčko se chce do bytu přestěhovat s tím, že by platilo Béčku peníze a časem by ho tím vyplatilo, nabízí auto a peníze z účtu. Béčko s tím nesouhlasí a chce peníze hned, nechce na ně čekat několik let.
Pokud se sourozenci neshodnou, je jiné řešení, než se obrátit na soud? Jak to vidíte vy?