Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Vždycky se to dělá tak, že si A vezme hypotéku a druhého z dědiců vyplatí. Pokud na to A nemá peníze, tak je to jen jejich problém. Pak leda prodat a peníze rozdělit.
Takže jinak řečeno, on by na takovou hypotéku nedosáhl a na tak drahý byt taky ne a teď ho chce levně hned ![]()
@Cenarius píše: Více
Ještě je varianta zkusit prodat podíl, ale to by asi bylo pod cenou.
Jako šlo by to. Ale hnedka bych si tam dal nějaký úrok. A hlavně, tu půlku bytu přepsat až po doplaceni celé částky. A 5,5 milionu určitě není splátka ve výšce běžného nájmu, to bude o dost víc.
Je to jednoduchý. Kdo chce opičku musí mít na banány. Když nemá na vyplacení bytu a nechce nebo si nemůže vzít hypo, tak má prostě smůlu. Splátky sourozenci jsou blbost a pěkná vymočenost…..
Můžu mít jen to, na co mám.
@Luboš P naše bytové družstvo třeba jiné spoluvlastnictví než manželů nedovoluje. Mě by spíš zajímalo, kdo zařizoval otci pohřeb, však těch 100 tis na to bude sotva stačit… No a pak mi chybí info o nějakém sezení u notáře, řešení pohledávek po otci (kdo teď byt platí a z čeho atd). Jinak dělení majetku je práce notáře a pokud se nedomluvite, vyřeší to za vás ![]()
Acko asi snedlo vtipnou kasi
kdyby na to B pristoupilo, museli by to mit poradne pravnicky osetrene. Co kdyby treba A umrelo, nez splati? Pak by nadale splacela rodina Acka (manzel/ka, deti)? Nebo naopak v pripade umrti B, splacelo by se nadale rodine Becka?
At byt i auto prodaji, penize si rozdeli, to je nejlepsi reseni.
@Luboš P píše: Více
Pokud ho bude chtít, bude muset. Jinak prodat a peníze rozdělit.
@Sue2008 Máš pravdu, z dotazu není jasné, zda dědické řízení proběhlo a pokud ano, jak dopadlo.
Tak atˇten co tam chce bydlet vyplatí toho druhého a je vyřešeno. Proč má čekat x let?
Já bych chtěla peníze také hned. U nás mají obě strany jasno u manžela i u mě. Všichni chtějí peníze a na splátky by nikdo nepřistoupil ani z jedné strany.
@arinecka píše: Více
To právě nechce nechce. Chce splácet postupně a ten druhý chce peníze hned.