Dědici se neshodnou co s dědictvím

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1391
26.5.25 12:16
@Jeremi píše: Více

A co kdyz se A sekne s placenim najmu, protoze treba budou v byte podle nej nutne opravy a B je nebude chtit hradit? Da ho B k soudu? Kazdopadne to je recept na konec vztahu v rodine.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
26.5.25 13:20
@Gerbera001 píše: Více

No, dyť říkám, že nejlepší by mi přišlo Béčko vyplatit za pomoci hypotéky. Ale pokud hypotéka není aktuálně možná a B bere jako apcektovatelný i pronájem bytu, tak asi není důvod, aby tím nájemníkem nemohl být zrovna A. A pokud nastane jedna ze situací, které předvídáš Ty, tak se mohou pobavit o řešení znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.25 13:25

@Jeremi B bere jako možnost cizího nájemníka.

• Citovat
  • Upravit
9041
26.5.25 13:46

Ať si A vezme hypotéku. Představme si situaci, že A platí B nájem, kterým splácí svoji polovinu…pak teprve převede svou polovinu na B. A mezitím B xkrát nedá nájem, protože bude argumentovat, že musel opravit na jejích společném majetku to a to…
Takže to bude blbě.
Prostě vyplatit B nebo prodat a na půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.5.25 13:47

@alisekR hypotéka u A není možná.

• Citovat
  • Upravit
53190
26.5.25 13:50
@Anonymní píše: Více

Proč?
Já nevím, co řešíš, když nemá na bydlení v baráku, nemůže v něm bydlet, tak prosté to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
26.5.25 13:54

Tak v takovém případě se holt nedá nic dělat. Buď tedy prodat a peníze rozdělit nebo cizího nájemníka a dělit nájemné. Na splátky rozložené do 30 let bych nepřistoupila taky, to se B nedivím. No, ostatně pokud bude mít A polovinu z nájemného, tak si může pronajmout o ten jeden pokoj větší byt někde od někoho jiného a polepší si taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9041
26.5.25 13:56

Jenže to je jeho problém. B nemá povinnost si nechat vyplácet svůj podíl 30let a ani nemá povinnost nechat to A, aby si tam odbydlovalo svůj podíl.. prostě blbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 13:58

Pokud A bydlí roky v nájmu a není dostatečně bonitní na to, aby si vzal dnes „pitomých“ 5 mio hypotéku, tak to fakt nebude nájemník roku a jako B bych na tenhle způsob vypořádání rozhodně nepřistoupila. Navíc jak tu padlo, nemovitost bude stále na půl, dalších 30 let, a k tomu se vážou další problémy, které by vyplácené Béčko muselo řešit. Tohle by sourozence do pár let dostalo do kolbiště natuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4952
26.5.25 14:03
@unuděná píše: Více

Já jsem optimistka a ono důvody, proč A nedosáhne na hypotéku, mohou být jen dočasné. Třeba je aktuálně na rodičovské nebo má manželku na rodičovské. Jako nájemník může i tak být naprosto vzorný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
26.5.25 14:08

tak řešit cokoliv 30 let by se mi teda fakt nechtělo…navíc do toho může vstoupit cokoliv od nemoci po vyhazov z práce a přece nebudeš po chudákovi chtít nájem, když nemá…už to úplně slyším :mrgreen:…za mě jedině prodat a peníze rozdělit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 14:08
@Jeremi píše: Více

Taky jsme si brali hypo během mého rodičáku :nevim: Ale o to až tak nejde, těch problémů, co tam mezi sourozenci za 30 let spoluvlastnictví mohou vzniknout, je nespočet. Co kdyby chtěl B něco rekonstruovat, bourat, část pronajmout? Stále bude potřebovat svolení druhého vlastníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
26.5.25 14:09
@Monchichik píše: Více

No úplně přesně. „Tak mi počkej pár měsíců, vždyť o nic nejde, ty máš ty peníze navíc, tak ti to budu splácet o čtvrt roku déle no“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32232
26.5.25 14:13

@unuděná No a navíc ty bydlíš ve svém, máš splaceno a já nemám ani na jídlo, tak snad počkáš, když jsme rodina, ne? :mrgreen: A vůbec to je od tebe hnusný, že pořád chceš peníze, když víš, jak jsme na tom :mrgreen: navíc za 30 let už to můžou řešit jejich děti a ne oni…vůbec bych na nic takového nepřistoupila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56285
26.5.25 14:20

No, tak tam prostě bydlet nemůže. Co na tom kdo nechápe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová