Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, lezim na rizikovem oddeleni u Apolinaře, jsem na to psychicky po dnesnim kontrolnim premereni spatne, cipek se mi zkratil na 7 mm, pred tydnem byl 1 cm, pred 14 dny byl 1,4, je tam i nalevka, dnes koncim 29 tyden, mam hrozny strach, mel nekdo podobny nalez? Jak dlouho se to da jeste udrzet? Muj prvni syn byl ve 34.tydnu.
Já měla od 22.tt 1,3cm 5 dní jsem byla na pozorování a kapačkách v porodnici a pak jsem ležela doma… totálni klid jsem nějak extra nedodržovala a vydržela jsem do 35.tt. kdy mi praskla voda. Ted jsem 22.tt a cítím stejný problém. Od včera mě bolí břicho, ráno jsem měla na toal. papíře nitky krve, snažím se dnes nic nedělat, ale jakmile se zvednu i jen na wc bolí to, pohyby cítím a zítra se chystám k doktorovi.
Ahoj, já na tom byla podobně. Od 27 tt se mi zkracoval čípek ze 1,7 na 1,4 a ve 29 tt na 1 cm. Od 29 jsem byla týden v Podolí (kapačka s magnesiem a kortikoidy) po týdnu mě pustili domů. Hodně jsem ležela. Dnes jsem 37+3 a vše je OK. Akorát jsem už otevřená na prst, ale v tomto týdnu je to už v pohodě.
Drž se a věř, že to zvládnete ![]()
@labiko 7 mm jsem měla ve 30. TT. Nakonec jsem ale přenášela 3 dny. 6 týdnů jsem byla na gynypralu, měla jsem napichaný kortikoidy a domluvený Brno, kam by mě eventuelně převáželi, nebylo potřeba, nalevku a otevřená na 3 prsty. Od 36. TT klenutý vak blan a doktor pořád nechápal, co to mimčo uvnitř drží. Ve 39. TT dva hamiltony a nakonec porod 40+3.
Holky moc diky za podporu, muj syn byl ve 34, tak mam silenej strach, aby jsme to dotahli aspon sem, dneska jsem uplne rozhozena a bojim se, ze porodim. Mimco ma podle ultazvuku 1,5 kg, tak snad by to zvladlo
Byla jsem na tom úplně stejně, jak popisují holky nade mnou. Bohužel jednou se to nepovedlo, porod-potrat, bylve 23.tt a na podruhé jsem to dotáhla do 40+2, samozřejmě bez čípku a otevřená na dva prsty. Nikdo nechápal. Ale ty nervy byly děsné. Filípek měl půl kila, když se mi čípek začal zkracovat. Takže moc dobře vím, jaké máš nervíky. Drž se!!!
Lajka 09- a od kolikateho tydne jsi byla bez ciipku? To se da jeste udrzet bez cipku? Pisu z nemocnice z mobili, tak se omlouvam, za moje chyby ![]()
@labiko Takové dramo to zas nebylo, bez čípku jsem byla jen 4 týdny. Tedy od 36.tt, kdy jsem vstala z postele. JInak se postupně zkracoval a okolo 28.tt měl 9mm, plus nálevka. Ležela jsem od 24.tt.
Jee tak to jsi me potesila ze 4 tydny, dava mi to nadeji, ze taky jeste nejakej tyden vydrzim:-)
@labiko Pořád se zkracoval, zracoval, ale nakonec se to zastavilo. Jen se mi díky dlouho otevřeným porodním cestám někde ztratila plodovka a u porodu nebylo téměř nic. Ale miminku se i bez ní dařilo naštěstí dobře. Nejdůležitější je srovnat se psychicky. Mě se to teda povedlo až kolem 30.tt, to jsem už věřila, že i kdyby se narodil, tak přežije.
Jojo taky si rikam ze za tyden uz bude lip, to uz budem taky ve tricatem tydnu…
Ahojky, stale dva v jednom:-) jsem 32+4, čípek se mi nějakym zázrakem prodloužil se 7mm na 2,1 cm, ale jsem na prst otevřena:-( Byla jste některá takhle otevřená a vydrželo mimi až do termínu?