Zkušební doba stihnu dát výpověď
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
No, pokud už zítra nechceš pracovat, tak to zrušení PP ve zkušební době musíš podat dnes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nedáváš výpověď, rušíš pracovní poměr ve zkušební dobe…Dnes napiš na papír že rušíš pracovní poměr ve zkušební době ve a dej to šefovi…klidně v ruce…dej tam datum, jméno, podpis..nápiš to dvakrát, dej si to od šéfa oboje podepsat, jedno dej jemu jedno si nech..dneska dodelej co máš a zítra už nepřijdeš…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to napis hned a odevzdej ještě dnes, vždyť je to par slov na papíře ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
jen tak pro zajímavost, kdy jsi podepsala smlouvu s novým zaměstnavatelem?
Co je na tom zajímavého? Já si myslím, že to nemá na nic vliv.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
Mě to zajímá. Je to nekolegiální, když někdo třeba 15.11. podepíše smlouvu, že od 1.12. nastoupí jinde. Ale současnému zaměstnavateli to oznámí den před koncem zkušebky. Z toho mají budoucí bývalí kolegové a nadřízení ohromnou radost.
Vím, že je zkušebka od toho, že zaměstnanec i zaměstnavatel mají čas se rozhodnout, zda chtějí vzájemně i v budoucnu spolupracovat.
U nás to lidi oznamují i ve zkušebce, že třeba za týden odejdou. Dávají tak aspoň trochu prostoru najít zástup, případně rychle předat know-how dočasnému zástupu. Ale asi žiji v jiné bublině.
Takže vy oznámíte zaměstnavateli, že za 10 dní skončíte a on to s vámi skončí ještě týž den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Luboš P píše:
Takže vy oznámíte zaměstnavateli, že za 10 dní skončíte a on to s vámi skončí ještě týž den.
Tak zas jde-li člověk na UP, tak se to hodi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
Mě to zajímá. Je to nekolegiální, když někdo třeba 15.11. podepíše smlouvu, že od 1.12. nastoupí jinde. Ale současnému zaměstnavateli to oznámí den před koncem zkušebky. Z toho mají budoucí bývalí kolegové a nadřízení ohromnou radost.
Vím, že je zkušebka od toho, že zaměstnanec i zaměstnavatel mají čas se rozhodnout, zda chtějí vzájemně i v budoucnu spolupracovat.
U nás to lidi oznamují i ve zkušebce, že třeba za týden odejdou. Dávají tak aspoň trochu prostoru najít zástup, případně rychle předat know-how dočasnému zástupu. Ale asi žiji v jiné bublině.
Funguje to u vás i obráceně? Pokud se chce firma někoho ve zkušební době zbavit, varuje ho předem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smile_xxx píše:
Zatím z našeho oddělení ještě nikoho ve zkušebce nevyhodili. Tak nevím. Máme malé procento odcházejících zaměstnanců. Spíš je u nás hodně lidí hned po škole, a to pak chtějí vyzkoušet i jiného zaměstnavatele nebo jiný směr. A hodně cizinců, ti se občas vrací do země původu a nebo do země partnera. Jsou tam i lidi, co tam jsou 15 let a více.
Aha, tak to je fajn. U nás se ve zkušební době vyhazuje běžně. Často poslední den po odpracované směně, takže to bývá smutné, protože to ti lidé už nečekají. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, 13. Prosince mi končí zkušební doba a já si našla nové zaměstnání, dnes budu mi ještě odpracovaný den, můžu zítra skončit?