Zkušební doba stihnu dát výpověď

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
12.12.23 09:35

Zkušební doba stihnu dát výpověď

Dobrý den, 13. Prosince mi končí zkušební doba a já si našla nové zaměstnání, dnes budu mi ještě odpracovaný den, můžu zítra skončit?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101536
12.12.23 09:38

No, pokud už zítra nechceš pracovat, tak to zrušení PP ve zkušební době musíš podat dnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11797
12.12.23 09:43

Nedáváš výpověď, rušíš pracovní poměr ve zkušební dobe…Dnes napiš na papír že rušíš pracovní poměr ve zkušební době ve a dej to šefovi…klidně v ruce…dej tam datum, jméno, podpis..nápiš to dvakrát, dej si to od šéfa oboje podepsat, jedno dej jemu jedno si nech..dneska dodelej co máš a zítra už nepřijdeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
12.12.23 09:46

Dneska to sepis a na směně odevzdej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37125
12.12.23 10:04

Tak to napis hned a odevzdej ještě dnes, vždyť je to par slov na papíře :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
12.12.23 14:07
@smile_xxx píše:
jen tak pro zajímavost, kdy jsi podepsala smlouvu s novým zaměstnavatelem?

Co je na tom zajímavého? Já si myslím, že to nemá na nic vliv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
12.12.23 14:39

@smile_xxx Know-how ve zkusebce :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5072
12.12.23 14:43
@smile_xxx píše:
Mě to zajímá. Je to nekolegiální, když někdo třeba 15.11. podepíše smlouvu, že od 1.12. nastoupí jinde. Ale současnému zaměstnavateli to oznámí den před koncem zkušebky. Z toho mají budoucí bývalí kolegové a nadřízení ohromnou radost.
Vím, že je zkušebka od toho, že zaměstnanec i zaměstnavatel mají čas se rozhodnout, zda chtějí vzájemně i v budoucnu spolupracovat.
U nás to lidi oznamují i ve zkušebce, že třeba za týden odejdou. Dávají tak aspoň trochu prostoru najít zástup, případně rychle předat know-how dočasnému zástupu. Ale asi žiji v jiné bublině.

Takže vy oznámíte zaměstnavateli, že za 10 dní skončíte a on to s vámi skončí ještě týž den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101536
12.12.23 14:46
@Luboš P píše:
Takže vy oznámíte zaměstnavateli, že za 10 dní skončíte a on to s vámi skončí ještě týž den.

Tak zas jde-li člověk na UP, tak se to hodi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
12.12.23 15:35
@smile_xxx píše:
Mě to zajímá. Je to nekolegiální, když někdo třeba 15.11. podepíše smlouvu, že od 1.12. nastoupí jinde. Ale současnému zaměstnavateli to oznámí den před koncem zkušebky. Z toho mají budoucí bývalí kolegové a nadřízení ohromnou radost.
Vím, že je zkušebka od toho, že zaměstnanec i zaměstnavatel mají čas se rozhodnout, zda chtějí vzájemně i v budoucnu spolupracovat.
U nás to lidi oznamují i ve zkušebce, že třeba za týden odejdou. Dávají tak aspoň trochu prostoru najít zástup, případně rychle předat know-how dočasnému zástupu. Ale asi žiji v jiné bublině.

Funguje to u vás i obráceně? Pokud se chce firma někoho ve zkušební době zbavit, varuje ho předem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9002
12.12.23 18:27
@smile_xxx píše:
Zatím z našeho oddělení ještě nikoho ve zkušebce nevyhodili. Tak nevím. Máme malé procento odcházejících zaměstnanců. Spíš je u nás hodně lidí hned po škole, a to pak chtějí vyzkoušet i jiného zaměstnavatele nebo jiný směr. A hodně cizinců, ti se občas vrací do země původu a nebo do země partnera. Jsou tam i lidi, co tam jsou 15 let a více.

Aha, tak to je fajn. U nás se ve zkušební době vyhazuje běžně. Často poslední den po odpracované směně, takže to bývá smutné, protože to ti lidé už nečekají. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat