Zkušenosti s bazální teplotou

2
24.3.11 16:09

Zkušenosti s bazální teplotou

Ahoj, :mavam:
chci se zeptat, jak moc se dá spoléhat na bazální teplotu a jestli některé bazální teplota v ničem nepomohla a nezaznamenala ani ovulaci ani těhu =) prostě se chci podělit o zkušenosti, co se týče bazální teploty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32921
24.3.11 16:51

My jsme měření BT spolu se sledováním hlenu používali rok apůl jako antiko. fungovalo to spolehlivě. V prvním cyklu co jsme si řekli, že yb mimi už mohlo být, jsem otěhotněla. Prostě už jsem věděla kdy ovulka bude. Vždycky mi BT potvrdila ovulaci a i těhotenství. Měla jsem jednu dobu hodně nepravidelné cykly, tak jsem aspoň věděla, že nejsou anovulační, jen to tělu dýl trvá. A bylo bezva vědět, když mám čekat MS, i když jednou trval cyklus 30dní a jindy 43.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1918
24.3.11 19:30

Ahoj, já jsem začala sledovat BT po operaci kdy se mi dost spravil cyklus…předtím jsem to měla rozházené, někdy 28 dní, někdy 40, bylo to kvůli cystě a tam toho moc nevysleduješ. Ale potom to bylo spolehlivé…sledovala jsem ji dva měsíce a pak otěhotněla a musím říct, že to budu používat jako antikoncepci po porodu protože to bylo přesné.Díky tomu vím přesně kdy vzniklo naše mimi(což se hodí). Je fakt že jsem měřila možná s přehnanou přesností - teploměr pod polštářem a bez jediného většího pohybu hned po probuzení, doporučil mi to tak gynekolog že je to nejpřesnější. Ale určitě se vyplatí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
24.3.11 19:37

ahoj, tu nas chodi okolo 70 meraciek :wink:

https://www.emimino.cz/…ovani/12341/

niektore meraju uz aj sedem rokov, a BT bola vzdy spolahliva :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.5.17 23:36

Ahoj, omlouvám se za oživení diskuze. ;) setkala jste se některá s tím že měla zpoždění a bazální teplota má v době MS klesat ne? Já mám 37,1 a lehunce spinim :think:

• Citovat
  • Upravit
2357
21.5.17 00:12
@Anonymní píše:
Ahoj, omlouvám se za oživení diskuze. ;) setkala jste se některá s tím že měla zpoždění a bazální teplota má v době MS klesat ne? Já mám 37,1 a lehunce spinim :think:

a těhotenský test jsi zkoušela? Mě třeba teplota klesne a ten den dostanu ms, špinění může být i v těhotenství, někdy je slabé krvácení způsobené zahnizďováním vajíčka, což je velice agresivní proces, kdy vajíčko pomocí enzymů „naleptává“ děložní sliznici a někdy „rozhlodá“ nějakou cévku a pak žena zakrvácí. Někdy je toto krvácení mylně považováno za ms a ano, při ms by měla klesnout teplota, při těhotenství naopak zůstává zvýšená

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
21.5.17 00:18

Může to být i špinění naznačující začátek menstruace. Někdy klesne teplota až po pár dnech od začátku menstruace. Udělej si těhotenský test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.5.17 11:06

Těhotenský test jsem dělala, něco málo se tam ukazuje ale to je vše. A pár dní po ovulaci jsem malinko zašpinila, tak jsem si myslela že to bude uhnízdění a měla jsem i jiné náznaky na tehu. Ale od včerejška lehce spinim místo MS možná to bylo biochemické. Vůbec nevím co si mám myslet, mamka když čekala mě tak se to dřív jak ve 3 měsíci nedozvěděla MS měla úplně normální. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
774
22.5.17 11:29

Bazální teplota by se musela držet stále vysoko. Pokud je zvýšená více než 18 dní po ovulaci, většinou se jedná o těhotenství. takže vytrvej, uvidíš, jak se to bude odvíjet dále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí