Zkušenosti s plněním pojišťění nemovitosti

300
23.4.12 18:58

Zkušenosti s plněním pojišťění nemovitosti

Ahoj děvčata, ráda bych se Vás zeptala na zkušenosti. Potřebuji nově pojistit nemovitost + domácnost. Oběhla jsem si šest pojišťoven a tak nějak nejsolidněji se mi jeví Alianz nebo ČSOB. Po hodinách strávených na netu a zjišťováním, co je lepší si už nevím rady. Vlastně mě hlavně zajímá, která pojišťovna dle vašich zkušeností je solidní v případě, že se člověku opravdu doma něco přihodí. O Kooperativě jsem se třeba dočetla dost negativních zkušeností, když dojde na vyplácení pojistné události. Poradíte, s kterou pojišťovnou máte dobré zkušenosti vy osobně? Děkuji. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
karolínka12
23.4.12 19:12

nemám zkušenost přímo s vyplácením pojistného /pokud nešlo o auto/, ale Allianz má hodně dobrou pověst a my u ní pojištění jsme a když jedem do zahraničí, tak se tam taky pojišťujeme

• Citovat
  • Upravit
4986
23.4.12 19:17

Já osobně také hlasuji za Allianz. Sice jsem s nimi řešila jen povinné ručení na několik aut, ale ať se jednalo o cokoliv, setkala jsem se vždy jen s velmi rychlým jednáním na úrovni.
Naopak ČSOB se mi jako firma hodně nelíbí. Zrušila jsem vše co jsem u nich měla. Každé jednání o čemkoliv v bance problém, čekačka půl hodiny a nepříjemné vnucování produktů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
23.4.12 19:58

mame taky nemovitost pojištěnou u allianzu.měli jsme už rozestavěny dum,tehdy nas vykradli.ihned vyplatili .když už jsme bydleli tak nam někdo zničil vodoměrnou šachtu,škoda byla několik tisic.stačil jim jen rozpočet ihned vyplatili.pak se nam po bouřce a dvou dnech bez proudu zkazilo vše v lednici vypaltili nam 3000.to je maximalni častka.jen si ověřili,že tu elektrika opravdu nešla.měla jsem tu nějakého nezavislého poradce.řekla jsem mu,že vše klidně změnim,ale nemovitost a domacnost ne.on jen souhlasil,že jsou opravdu dobry. člověk si asi připlati,ale stoji to zato :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
23.4.12 20:00
@mucinka2 píše:
mame taky nemovitost pojištěnou u allianzu.měli jsme už rozestavěny dum,tehdy nas vykradli.ihned vyplatili .když už jsme bydleli tak nam někdo zničil vodoměrnou šachtu,škoda byla několik tisic.stačil jim jen rozpočet ihned vyplatili.pak se nam po bouřce a dvou dnech bez proudu zkazilo vše v lednici vypaltili nam 3000.to je maximalni častka.jen si ověřili,že tu elektrika opravdu nešla.měla jsem tu nějakého nezavislého poradce.řekla jsem mu,že vše klidně změnim,ale nemovitost a domacnost ne.on jen souhlasil,že jsou opravdu dobry. člověk si asi připlati,ale stoji to zato :palec:

Tak to jsi mě potěšila. To ráda slyším, že někdo taky vyplácí a jen nebere.. :roll:
Tak Alianz vypadá na favorita.. Byla to první pojišťovna, do které jsem vlezla a opět se mi asi potvrdí, že ta první volba je nejlepší.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
23.4.12 20:07

jj nedam na ně dopustit.teda ,co se tyka ty nemovitosti.jak jsem psala mame ověřeno a vždy ochotny,slušny jednani a bez problému :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
23.4.12 21:05

@mucinka2 teda vy máte s domem ale „štěstí“ :D Tak ať už Allianz nemusí nic vyplácet ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
24.4.12 13:33

@hartiepa jooooo diky a neee jenom s domem.každy auto,co koupime tak nam do měsice nabouraj :cert: naštěsti na odpis to bylo jen jednou a hlavně se nam nic nestalo.

my jsme takovy klikaři :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4986
24.4.12 16:28

@mucinka2 tak to je snad na faráře, aby od vás odehnal zlé duchy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26653
24.4.12 19:53
:mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
22.11.12 07:30

Ze ceny lezou nahoru je celkem jasne. Proto se takoveto pojisteni dela na cenu NOVOU, nikoli casovou.
Problem je, pokud klient sice chce pojistit domacnost/ nemovitost, ale kvalitnejsi pojisteni mu prijde drahe a „to levnejsi preci staci“.
Pak se stane, ze bud neco neni kryte vubec, nebo na nizke limity plneni.
Co se tyka tech spatnych zminek o Kooperative- zase tak hrozne to neni. Ale diky tomu, ze je to velika pojistovna, tak je tech zminek vic. A lide vetsinou pisi hl. negativni zkusenosti. Ty pozitivni uz tolik ne.
Pak to vypada, ze s mensima pojistovnama neni tolik problemu. Aby ne, kdyz maji treba 10× mene klientu.
I kdyby mely treba 1% nespokojenych (priklad), tak u velike pojistovny bude na netu zminek 1000, u male to bude jen 100 reakci a to uz proste bude znat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roman D.
27.3.13 15:32

Allianz NIKDY

No já mám k Allianz přímo nenávist. Týpek který mi při autonehodě zabil brášku jako chodce jel autem pojištěné u této pojištovny. Stalo se to koncem léta roku 2011. Do dnešního dne není schopna i přes usilovnou práci právníka a centra odškodnění naší rodině vyplatit celé pojistné plnění i když na něj máme nárok. Případ je uzavřen a kde nic, tu nic.
V každém případě se chovají jako každá pojištovna. Když nezaplatíte do měsíce vy, jsou schopni na Vás podat pomalu žalobu. Jak mají vyplácet oni, musíte si počkat pár let a nebo se nedočkáte vůbec.
V každém případě si já už nikdy u nich nic nepojistím. :zed:

• Citovat
  • Upravit
Monika A.
8.7.13 10:31

ČSOB - Hrůza!!!!

My máme byt pojištěný u ČSOB a jsou to takový hajzlíci, že to není ani možný. Do bytu jsme se nastěhovali loni v prosinci, v květnu (po ukončení topné sezóny) najednou vylezla vlhkost na zdi (po různých zkouškách, bylo jasné, že prolínájí trubky od topení, které vedou v podlaze) Zavolali jsme na pojišťovnu, ta poslala svého likvidátora, který se na to kouknul „odborným“ okem svým a řekl, že nám pojišťovna zaplatí maximálně výmalbu jedné stěny!! Nyní máme díru v podlaze asi 2×3 m a už 2týden čekáme na dalšího likvidátora, který se na to má kouknout znova. Tato oprava se celkově pohybuje kolem 20tisíc Kč a oni Vám zaplatí výmalbu asi tak za 300 Kč. Opravdu super!!!

• Citovat
  • Upravit
hela.0123
19.7.13 17:10

ČSOB - hrůza podruhé !!!

Stalo se nám podobně, jako Monice A.Na chatě v horách se tíhou sněhu narovnaly protisněhové bariéry na střeše, pak ta masa sněhu spadla dolů, cestou stihla srazit okapové svody. O velikonocích již všude roztálo, jen u nás ležely 2 haldy sněhu u baráku. Tak jsme to uklidili, nainstalovali nové svody a v červnu s příchodem tepla pohroma. Voda co se vsákla pod barák vystoupala do zdí do výše 1 m, v přízemí popraskala dlažba, fasáda je v pytli, okopáváme barák dokola, někde až do hloubky 2m, aby to mělo šanci vyschnout. ČSOB pojistnou událost zamítla, že na poškození atmosferickými srážkami se pojistka nevztahuje. Pojistka od ČSOB se totiž ve finále nevztahuje na nic!!!

• Citovat
  • Upravit
11560
19.7.13 17:15

Nechci se zastavat CSOB, ale opravdu zalezi, co je v pojistne smlouve.
Je pravda, ze nektere smlouvy jsou neprehledne.
Pak je na klientovi, aby se pri podpisu zeptal toho poradce.
Pokud to neni ve smlouve, pojistovna logicky plnit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat