Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Prsten v odkazu a ten na vlozene fotce je podle me uplne jiny. U prstenu by melo byt v certifikatu uvedeno, z ceho je vyroben. Pokud jsou na nem drahe kameny a perla, melo by vse mit certifikat pravosti. Takze za me pokud to vse mate, reklamovala bych.
Šla bych reklamovat…teda nevím, ale u šperku za 40tis bych čekala větší kvalitu
Ne to neni normalni. Mela jsem z bileho zlata, je fakt, ze po asi svou letech uz byl poskrabany a i zohybany, ale po tydnu, to je fakt mazec…
Mám prstýnky z bílého zlata, některé roky, dělám s nimi naprosto všechno, sundavám jen na spaní. Nikdy nevypadal takhle, maximálně trochu zažloutlý nebo poškrábaný. Ve zlatě se nemůžou udělat takové vydřeniny, to by spíš vypadalo, jako pozlacený kov a to pozlacení slezlo.
Nevěřila bych tomu, že tohle se dá někde reklamovat.
Opravdu jste ho koupili v normálním klenotnictví?
A ten tvuj prsten ma byt z bileho zlata? Ja myslim, ze v pravem zlate se cerne vydreniny a dokonce behem tydne neudelaji.
Achjo ;(((. Mam vsechny dokumenty, uctenku. Ja si prave myslim, ze ani nejde o „original“
. Nasla jsem pres google podobne prsteny, ktere spis vypadaji jako ten muj a cenove..4-6.tis.
@Gorlami píše:
A ten tvuj prsten ma byt z bileho zlata? Ja myslim, ze v pravem zlate se cerne vydreniny a dokonce behem tydne neudelaji.
Taky myslim. Může se udělat vryp ale stále to bude zlato a ne černý kov. Bojím se, že tohle byl podvod, jestli to prodávali jako zlato.
Ja ho dostala. Kupoval mi ho pritel na doporuceni jeho znameho v jednom klenotnictvi. (Majitel je jeho kamarad). Ten znamy je trochu pofoderni, takze bych se nedivila, kdyby…ho podvedli. Je mi z toho spatne!! Ale uctenku mam normalne na to klenotnictvi, takze ja nevim, zase se mi nechce verit, ze by riskoval ostudu. Je to „luxusni“ klenotnictvi, teda…aspon tak se prezentuje
![]()
@JulkaD píše:
Achjo ;(((. Mam vsechny dokumenty, uctenku. Ja si prave myslim, ze ani nejde o „original“. Nasla jsem pres google podobne prsteny, ktere spis vypadaji jako ten muj a cenove..4-6.tis.
A ten tvuj stal tech 40k jako v odkazu? A kupovala si to u normalniho klenotnika?
@Gorlami vic nez 40, prave!!! Je teda kupovany na Slovensku, takze v eurech. Ale to je jedno.
@JulkaD píše:
Ja ho dostala. Kupoval mi ho pritel na doporuceni jeho znameho v jednom klenotnictvi. (Majitel je jeho kamarad). Ten znamy je trochu pofoderni, takze bych se nedivila, kdyby…ho podvedli. Je mi z toho spatne!! Ale uctenku mam normalne na to klenotnictvi, takze ja nevim, zase se mi nechce verit, ze by riskoval ostudu. Je to „luxusni“ klenotnictvi, teda…aspon tak se prezentuje![]()
Pokud mas certifikaty pravosti, tedy, ze se jedna o pravou perlu a zlato, tak bych to pred reklamaci jeste zasla overit do jineho klenotnictvii. Zkuseny klenotnik by mel poznat, zda to nahodou neni fake.
Nemate prosim nekdo tento prsten?
http://www.czechcrystal.com/…031/d-80665/
Mam ten z odkazu, jen v jinem designu a po tydnu noseni jsou na nem hrozne cerne vydreniny, ryhy, skrabance. Tak premyslim, jestli je to „normalni“,nebo mam jit reklamovat.( Koupeno v jinem klenotnictvi nez je odkaz) dekuju

Prilozim foto meho, ale je to tam hrozne spatne videt, musi se to priblizit