Zkusit mít ještě jedno dítě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.3.19 11:09

Jsem stejně stará jak ty a mám podobné myšlenky. Akorát já to třetí dítě mám, se stejným věkovým rozdílem jako bys měla ty, kdyby se teď povedlo, já už mám myšlenky na čtvrté. Ty tři už chodí do školy. Já už nemůžu myslet na nic jiného, beru to tak, že to je teď poslední šance. Kamarádky s odrostlými dětmi si chtějí užívat a jsou rádi, že už můžou,a le mě to vůbec nezajímá. Akorát u nás je problém, že manžel nechce. Já bych to alespoň chtěla zkusit, ať si to v budoucnu nevyčítám (mám jenom jeden vejcovod a manžel pomalé spermie, takže ta šance je u nás nízká). Já bych to na tvém místě zkusila, nikde není psáno, že se to povede - bohužel věk hraje proti. Ale mít tři děti takto po sobě je opravdu náročné na psychiku, když onemocní jeden, chytnou to další atd.,byla jsem kolikrát na Chocholouška, ale teď když se ohlídnu zpátky, tak to bylo nekrásnější období v mém životě. Mmch druhé dítě mělo taky žloutenku, ale ještě to šlo, se třetím už jsem byla 10 dní v porodnici kvůli svícení. Jinak v té době mi hodně pomáhala moje mamka, je to záhul i pro vztah. A co manžel na to? Prosím anonym

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.19 11:09

@stinga No taky si říkám… Ale nějak mi přišlo, že bysme ve víc byli kompletní. Třebas jak máme teď dvě děti, tak mi to příjde úplně skvělé a taková „plnější rodina“ než když jsme byli jen tře.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.3.19 11:16
@Anonymní píše:
Jsem stejně stará jak ty a mám podobné myšlenky. Akorát já to třetí dítě mám, se stejným věkovým rozdílem jako bys měla ty, kdyby se teď povedlo, já už mám myšlenky na čtvrté. Ty tři už chodí do školy. Já už nemůžu myslet na nic jiného, beru to tak, že to je teď poslední šance. Kamarádky s odrostlými dětmi si chtějí užívat a jsou rádi, že už můžou,a le mě to vůbec nezajímá. Akorát u nás je problém, že manžel nechce. Já bych to alespoň chtěla zkusit, ať si to v budoucnu nevyčítám (mám jenom jeden vejcovod a manžel pomalé spermie, takže ta šance je u nás nízká). Já bych to na tvém místě zkusila, nikde není psáno, že se to povede - bohužel věk hraje proti. Ale mít tři děti takto po sobě je opravdu náročné na psychiku, když onemocní jeden, chytnou to další atd.,byla jsem kolikrát na Chocholouška, ale teď když se ohlídnu zpátky, tak to bylo nekrásnější období v mém životě. Mmch druhé dítě mělo taky žloutenku, ale ještě to šlo, se třetím už jsem byla 10 dní v porodnici kvůli svícení. Jinak v té době mi hodně pomáhala moje mamka, je to záhul i pro vztah. A co manžel na to? Prosím anonym

Moc díky. Taky nejsem právě typ, co by se potřeboval bavit. Máma by mi pomáhala, ale je to i pro ni náročné - jen cesta sem zabere plno času. A k ní blíž se kvůli manžela práci nemůžem přestěhovat. Manžel - říká, že když bych to zvládla, nechává to ně mě (ale je fakt, že on sám je neurotik a někdy i o víkendu musí pryč, když děti křičí, když jsou nemocné, tak většinou se sám z toho zdekomp., protože se o ně bojí a je tkaový trochu psych,labilnější) … je ale fakt, že já osobně - ač to trochu cítím tu touhu, tak zároveň vidím, v jakém zoufalém stavu jsem (dřív jsem vyběhla na Chopok ani jsem nemrkla a teď se ploužím…). Bojím se právě toho, že bych to nezvládla - ne jako za normálních podmínek, ale kdyby nastaly nějaké komplikace - kdo by pohlídal ty dvě děti když bych musela zůstat dýl v porodnici? Nebo kdyby se mi rozjela ta plotna? (a právě nevím, jestli je to rozum - co mi tohle říká, nebo lenost? )

• Citovat
  • Upravit
802
29.3.19 11:16

Bohužel musím souhlasit s ostatními, věk máš podle mě už vysoký. Mám 36 a tři děti: 8, 5 a 3 měsíce. U druhého jsem měla problémy s varixy jako ty, u třetí to bylo už téměř neúnosné, bála jsem se trombozy - pravá noha celá fialová a bolestivá a při porodu neuvěřitelná bolest. Už bych do toho nešla. Dvě starší děti mám už přece jen samostatnější než ty, tak jsem do toho třetího šla. Kdybych byla mladší a neměla problémy s varixy, šla bych do čtvrtého, ale nechci riskovat svůj život ani život svých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
29.3.19 11:17

určitě ne, jsi už stará na dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.19 11:18

@Makito no, ty žíly jsme měla děsné. A to je taky jeden z důvodů, čeho se hodně bojím, jak by vypadalo další těhotenství… Měla jsem je i na vulvě - děsné. Skoro jsem nemohla na záchod, nebo stát - to bolelo…

• Citovat
  • Upravit
6661
29.3.19 11:20

Už když jsem četla tvůj první odstavec, tak mě napadlo, že NE. Děti máš ještě malé, samostatné rozhodně ještě dlouho nebudou, starosti teprve přijdou. Věnuj se jim, potřebují tě. Brzy mi bude 43, děti mám necelých 14 a 10 let a jsem ráda, že už jsou relativně samostatné a já se můžu konečně věnovat sama sobě a máme už dost času i na sebe s manželem. Po 40 už bych dítě nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
29.3.19 11:20

Rodí i starší matky, já osobně bych po 40citce do toho už nešla. Mám 3 děti 9,6, a 10mesicu a u toho třetího mě už napadá, až bude maturovat, až bude tohle, bude mi tolik a tolik. Bude mi 36. Ale ten věk neustále roste, co se porodnosti týká, tak že pokud to tak opravdu cítíš a chceš ještě jedno dítě, manžel souhlasí, tak do toho jdi. Je to tvoje věc. Zvažte rizika, pro a proti a na základě toho se rozhodni. Já byla vždy přesvědčena že budu mít dvě děti. Dva kluky a tak se stalo. A pak manžel přišel, že by chtěl tretatko. Váhala jsem dlouho a bylo to to nejlepší rozhodnutí, které mě učinilo šťastnou. Mám nádhernou holčičku a k ní dva super bráchy. Nelituji

Příspěvek upraven 29.03.19 v 11:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
29.3.19 11:21

Rozhodnutí je na tobě, ale já bych do toho nešla. Ony děti nebudou pořád jen malé a roztomilé, ale (nepřeju ti to) až přijdou do puberty, možná pak budeš ráda, že tě to čeká jen ve dvojím vydání. Navíc v té době budeš mít co dělat i sama se sebou, budeš v přechodu, to sebou nese taky určité nepříjemnosti. Mně je teď 57, dcery mám dávno dospělé a jsem ráda, že už mám jenom vnučku pro radost. Představa, jak se teď dohaduju s puberťákem o tom, v kolik bude doma z diskotéky, jestli může jet s partou pod širák a koukám na nafouknuté a uražené obličeje, mi nahání husí kůži. To třetí dítko, si fakt rozmysli, budeš mít co dělat i se dvěma. Zatím to možná na sobě nepociťuješ, ale po té padesátce se to začíná postupně měnit, člověk zjišťuje, že už nemá tu páru, co ve třiceti. To je prostě život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
29.3.19 11:28
@Anonymní píše:
Ahoj - omlouvám se, že to napíšu anonymně, bude tu spoustu osobních věci.
Tak - je mi 41, mám dvě děti: 4 a 1,5 roku. jednou jsem potratila a špatně to nesla (mezi dětmi). Druhé těhotenství jsem měla nějaké komplikace (objevily se mi křeč. žíly, velké varixy na vulvě), porod ale proběhl dobře. jsem Rh-, manžel Rh+ - obě děti +, druhé dítě mělo silnou žloutenku a bylo v inkubátoru a svítilo se. Jsem vdaná, manžel je dobrý, ale moc se do péče o děti nezapojuje. Ted teda se 4-letým je schopný být chvíli sám, event. jít na hřiště. Dvě děti ani na 1 hodinu sám nezvládá.
Já sama jsem na RD, dělám přitom práci z domova na cca 10 hodin/týdně.
Do práce se mohu vrátit kdykoliv, je vcelku dobrá, čekají tam na mě.

A teď - poslední dobou se zamýšlím, jestli ještě do jednoho dítěte. Příjde mi, o koho se budu starat? Mladší už začíná být samostatnější… Pro: asi bysme to finančně utáhli
Proti: jsem už starší zase, minulé těhotenství bylo na konci dost náročné, zůstalo mi +10kg po dvou dětech!, celkově jsem zdravotně trochu horší - mám bolesti zad (ploténku), byla bych na to více méně sama, k hlídání máme jen jednu babičku (a hodně daleko), práce by mi asi přece jen utekla, a hlavně - neměla bych se čas věnovat dvěma dětem, které to potřebují (logopedie, cvičení, atd…)

Chtěla jsem si to napsat. nevím, jestli v tom třebas není pocit, že mi něco utíká a jsem už stará a už nikdy mít další děti nebudu?

Za mě ne.
Co se tyče komplikací v těhotenství, každé bylo horší. Třetí dítě je síla, pokud ti nikdo nepomáhá. Po 40 bývají častěji zdravotní komplikace,u dítěte i matky. A jestliže si potratila mezi dětmi. Co kdyby se to staloi teď? Zas by jsi to špatně snášela?
A kdyby jsi nemohla pracovat, taky by jste to zvládli? A až by i to třetí, budeš chtít 4?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.3.19 11:33

Jsi utahaná, všechno tě bolí, druhý porod komplikace, navrch 10 kg, 2 děti? A jediný důvod proč chceš třetí je, že se bojíš, že se nebudeš mít o koho starat??
Myslím, že sis odpověděla sama (pro a proti).
Začni se starat o sebe a co ty víš, máš rodiče? Co když tě budou potřebovat?? Kdybys neměla žádné dítě nebo jedno tak neřeknu, ale cpát se do třetího. :roll: Já bych do toho nešla, starší setra má 36, dva kluky a přijde si už na vše stará. Do třetího by nešla.
A nevyhovuje ti tak náhodou ten život na MD?? Nevím, ale v práci se na tebe těší možná proto, že tě potřebují a vědí, že už na žádnou další mateřskou asi nepůjdeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
29.3.19 11:39

Počkej až ti začne s dětmi škola, práce, kroužky… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
29.3.19 11:42
@Netopirek píše:
Za mě ne.
Co se tyče komplikací v těhotenství, každé bylo horší. Třetí dítě je síla, pokud ti nikdo nepomáhá. Po 40 bývají častěji zdravotní komplikace,u dítěte i matky. A jestliže si potratila mezi dětmi. Co kdyby se to staloi teď? Zas by jsi to špatně snášela?
A kdyby jsi nemohla pracovat, taky by jste to zvládli? A až by i to třetí, budeš chtít 4?

Taky mi to tak přijde, po 3 bude chtít 4...... :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
29.3.19 11:43

Ne. Ve tvém věku, se zdravotními problémy, s tak malými dětmi… úplně nechápu, jak můžeš říct, ze je dítě 1,5 roku staré už samostatnejsi a nebudeš se mít o koho starat :) to teda budeš ještě sakra hodně dlouho :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.19 11:44

@Lujza031 No jo, taky když ty děti vidím -říkám, si, jestli by nebylo dobré na svět přivést někoho dalšího :-) jo a v práci - samo, chtěj mít výkonnou sílu…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex