Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otázka je: Je legální nakupovat léky na recept pokoutně po internetu? Podle mne ne, tak aby sis nenaběhla ![]()
Kam to chceš hlásit když to je jen na recept ![]()
A bud ráda že máš vitamím a neničíš si zdravý
víš co to obnáší a vyšetřil tě dr že to mužeš brát ,trochu by to chtělo přemýšlet ![]()
A co si čekala, když si přes net objednáváš léky dostupné pouze na recept?
Holka to ti neporadím, všude se to hemží samými podvodníky… Pokud máš BMI nad 30, mohl by ti ho předepsat lékař.
Ten lék vůbec není špatný, občas ho svým klientkám doporučím, když se jim nedaří nastartovat hubnutí. Znám jeho účinky a pro zdravého člověka je naprosto v pořádku. Sníží se jim chuť k jídlu, ztáhne se žaludek a pak už je jednoduché ve zdravé a vyvážené stravě pokračovat i bez prášků. Samozřejmě k tomu musí být sportovní aktivita.
Tak to jsi mohla čekat, že naletíš, když výroba těchto preparátů je už cca přes rok zakázaná a byly ztaženy z prodeje.Nemáš to ani kam hlásit, když dřív byly na recept, tak je jasné, že jsi je nesháněla moc „legálně“.
Tak teď koukám, že už neobsahuje Sibutramin, který obsahoval, tak nevím jestli se ještě dá sehnat. Jinak ty, co měli stejné složení pozastaveny byly (Meridia, Lindaxa..) http://www.sukl.cz/…e-19-03-2010?…
http://www.sukl.cz/…strace-leciv?…
jowana píše:
Tak to jsi mohla čekat, že naletíš, když výroba těchto preparátů je už cca přes rok zakázaná a byly ztaženy z prodeje.Nemáš to ani kam hlásit, když dřív byly na recept, tak je jasné, že jsi je nesháněla moc „legálně“.
Adipex je běžně v lékárnách i dnes (samozř. na recept) - asi máš špatné informace.
Adipex retard neobsahoval sibutramin! Obsahoval phentermin. Což je teda látka podobná sibutraminu, i když ten má o dost míň nežádoucích účinků než adipex…
Ale mohla bys zavolat na SÚKL (státní ústav pro kontrolu léčiv)
Zkus si to najít na netu a tam by se měly tyhle věci hlásit.
Příspěvek upraven 03.02.12 v 19:15
lumáťa píše:jowana píše:Adipex je běžně v lékárnách i dnes (samozř. na recept) - asi máš špatné informace.
Dyť to píšu hned pod tím..ale mám fakt za to, že ho dřív obsahoval ![]()
Neabsahoval, adipex obsahoval vždy phentermin. Nemůže se jeden lék jmenovat stejně a v různý čas obsahovat různé věci, to je blbost.
Adipex je už na trhu hrozně dlouho, ty meridie apod co obsahovaly sibutramin byly na trhu kratší dobu.
Asi se budeš muset smířit s tím, že jsi o peníze přišla, jelikož já bych to teda rozhodně nikam nehlásila…nevím, jestli by policisté měli pochopení ![]()
je blbost se tím cpát, jednou jsem s ním hrozně rychle zhubla, ale musela jsem se nutit do jídla. Ale prostě tělo nevochči*eš. Pak jsem to samo nabrala zpět a víc. Teď hubnu normálně, nastartovala jsem proteinovou dietou na 14 dní a teď už jím pestrou dietu a za leden jsem shodila 11kilo a vesele pokračuji dál. Za pár dní mám termín na obezitologii a tam chci být pod dohledem protože si přeji opravdu zhubnout tak jak se má.
Takže pokud máš hodně kilo navíc, jdi k lékaři. Pokud máš 65 a nutně potřebuješ 50 tak začni cvičit a jíst nízkokaloricky.
Holky, potřebovala bych poradit. Pres internet jsem si objednala adipex retard nebo-li zlatá vajíčka, na hubnutí. Na dobírku, rozbalení jsem zjistila, že to nejsou ty prášky, ale nějaké vitamíny. Pán už nereaguje. Jak dostat zpět peníze? Nebo mám to nahlásit? Stálo mě to 1400Kč.