Zlaté náušničky černají. Proč?

316
6.1.11 10:10

Zlaté náušničky černají. Proč?

Malá má 1 rok. Více než půl roku má náušničky ze žlutého zlata. Stává se nám ale, že čas od času náušničky v místě, kde jsou v oušku, normálně zčernají. Musím je malé vyndat, vyčistit vatičkou na zlato (což není problém, jde to dobře, pak jsou zas jako nové) a dát zpět do ouška - to už je malá operace :roll:

Proč ale náušničky černají? Myslela jsem si, že se jedná o nějaké nekvalitní zlato (náušničky koupené v Globusu ve zlatnictví), ale slyšela jsem, že zlato černá, pokud je v těle nějaký problém - zánět, nemoc. Malá například obrečí každý zoubek, sem tam rýma.....nic vážnějšího (naštěstí). Může to být ono?
Také vám černají náušničky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
6.1.11 10:16

Co já mám info ta opravdu černají, když je v těle problém. dceři takhle černalo stříbro - i řetízek úplně do černa. nejdřív jsem čistila sama, pak u zlatníka a pak to prostě samo zmizelo :-O prostě odeznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598

Co já mám info ta opravdu černají, když je v těle problém. dceři takhle černalo stříbro - i řetízek úplně do černa. nejdřív jsem čistila sama, pak u zlatníka a pak to prostě samo zmizelo :-O prostě odeznělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3999

Nám taky černají náušničky, žádné zdravotní problémy nemáme :think: taky mi to bylo divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.1.11 10:21

neteř přestala na ucho slyšet po píchnutí naušniček, píchali jí to jako miminku, přišli na to později, naušnice taky černaly. Až je vyndali, malá začla slyšet. Teď už nečernají.

Proto jsem uši píchat nedala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.1.11 10:21

Tak nám taky černají.Mám dvě dcery a mají to obě.Žádný zdravotní problém nemají.Tak nevím proč to tak je. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 10:23

Petrusche malé smutky zaživa každy a to na zčernání stači. Velký problem bych hledala kdyby ta naušnička prasklá. Když jsem byla v pubertě, dost jsme se hadaly s mámou a tak mi zčernal a praskl střibrný prstynek, kdyby mi to někdo vykladal nevěřila bych, byl během chvílky černý jako úhel.

• Citovat
  • Upravit
27305
6.1.11 10:26

tady jsou starší diskuse a někde tam píšou i trochu vysvětlení.

https://www.emimino.cz/…usnic-15887/

https://www.emimino.cz/…zlata-18029/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
6.1.11 10:29

Ahoj, mám s dcérou podobný problém. Od lekára (MUDr. Jonáš) mi bolo povedané, že to môže byť buď zánětom v tele, alebo prekyslením organizmu. Dostali sme na to i prírodné kvapky, dvoje, po nich sa jej náušničky sami skoro úplne vyčistili. Už ich nedávam, ale teraz som pozerala, zase ich má trochu sčernané. :-(

Skúsim znovu kvapky a upraviť stravu, aby sa odkyslila. (Ale ešte neviem, ako na to…)

• Citovat
  • Upravit
1412
6.1.11 10:34
Petrusche píše:
Malá má 1 rok. Více než půl roku má náušničky ze žlutého zlata. Stává se nám ale, že čas od času náušničky v místě, kde jsou v oušku, normálně zčernají. Musím je malé vyndat, vyčistit vatičkou na zlato (což není problém, jde to dobře, pak jsou zas jako nové) a dát zpět do ouška - to už je malá operace :roll:Proč ale náušničky černají? Myslela jsem si, že se jedná o nějaké nekvalitní zlato (náušničky koupené v Globusu ve zlatnictví), ale slyšela jsem, že zlato černá, pokud je v těle nějaký problém - zánět, nemoc. Malá například obrečí každý zoubek, sem tam rýma.....nic vážnějšího (naštěstí). Může to být ono?
Také vám černají náušničky

Ahoj, já jsem se ptala ve zlatnictví, kde byly naušničky koupené a prý se to u dětí stává je to úplně normální je (prý klidně do 6-7 let) jedná se o to že děti mohou mít trochu jiné ph kůže prý nebo co no a zlato na to reaguje. Určitě se nejedná o žádnou nemoc nebo příznak nemoci. :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102
6.1.11 10:36

tak nevím,ale starší dceři je 8 let a má je černé taky.Takže věkem to není.A mě taky občas zčernají :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lena F.
6.1.11 11:02

Gabiko potěšila jsi mně. Až ted' jsem si všymla že naušnice mám uplně čisté a to je nosim už 3 roky bez čištěni, ale malá má naušničky trochu zčernalé :-(
Co to bylo za kapíčky?

• Citovat
  • Upravit
9859
6.1.11 11:32

Týýýjo tak se mi mé obavy potvrdily. O to důrazněji budu trvat na naušnicích z chirurgické oceli. Nejsou tak pěkné, jako zlaté, ale nebojim se, že by s nima měla malá problém. (snad se nemýlím)

Trošku se tu drze přifařím s otázkou :mrgreen: Kdy jste nechali dětem píchat uši? A píchnout nebo nastřelit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
6.1.11 11:35

Já půjdu s Lindou až si řekne na nastřelení. Dle mě není kam spěchat. Jako miminku jsem jí to nechtěla dělat, kecy že je to nebolí jsem nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
6.1.11 11:57

Jen doplním - dcerce jsem nechala nastřelit náušničky z chirurg. oceli cca v 5 měsících. S nastřelením jsem byla spokojená, ani kapička krve, hojilo se to úplně samo, nijak jsme neošetřovali. Píchnout bych nedala. S chirurg. ocelí neměla malá žádný problém. Náušničky byly pořád stejné, ouška úplně v pohodě.
Asi po 2 měsících jsme vyměnily za zlaté.....a ty za nějakou dobu zčernaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová