Zloba na tchyni

Anonymní
12.5.22 19:36

Zloba na tchyni

Ahoj holky, tak já nevím jestli jsem tak strašná… Máme s tchýni už letitej kamaradskej vztah. Tchýně není stará, její přes 50. Má osmiletou dceru, dceru stejně starou jako já, a syna - mého manžela. Tchýni živí otec její nejmladší dcery, tchýně nepracuje, nechce. Vždy jsme si celkem rozuměli ale i si nerozumíme ve spoustě věcí, nicméně se respektujeme. Jako tchýně je celkem fajn, ale jako babicka mě zklamala. Když byla její dcera malá, jezdila každý týden na velký nákup (3-4hodiny). Žádný ze sourozenců ji nejmladší nechtěl hlídat, hlídala jsem vždy já. I ráda. Nevadilo mi to. Jeji dceru mám moc ráda. Roky jsem ji hlídala, když tchýni umírala maminka, byla jsem to já, kdo ji vozil do nemocnice, nebo hlídal dceru. Vždy říkala jak nám to na vnoučatech oplatí, jak mi to nikdy nezapomene. Od narození našich dětí hlídala jednoho syna jedno odpoledne 2.5 hodiny. Synove mají 1 rok a 4 roky. Nikdy jsem ji děti nenutila. Asi čtyřikrát jsem potřebovala nutne hlídat - se starším k doktorovi, mladšího jsem tam nechtěla tahat, nešlo to, můj zubař - staršího bych si vzala sebou, a dvakrát při rekonstrukci domu, kdy nám slibovala obrovskou pomoc. Šlo jen o to pohlídat jednoho kluka, druhého by hlídala moje máma, pár hodin. Vždy odpověď „mám kadeřnici, mám migrénu, není mi dobře, v kolik? Ve 3 jdem na procházku, ještě se ti ozvu“… Neozvala. Vždy když potřebuju, hlídá moje máma ktera chodí na směny do práce. Obě babičky máme ve stejné vsi. Tchýně mě vždy zvala na kafíčka, od té doby co máme děti už nás nezve. K nám se otočí za dětmi jednou měsíc/dva, když už jí stokrát urguju jestli by se nechtěla stavit…Když jsou moji kluci nemocní, neptá se na stav. Když je její dcera nemocná, vždy se zeptám, volám..protože mám o ní strach, zájem.. Když ji napíšu nějaký můj problém, odsekne, za to ona mi vypisuje pořád nějaký její problémy, bolesti, migrény, alergie, svěřuje se. S tchýni si denně píšeme, občas voláme. Asi ten text z ní že ji nemám ráda, ale tak to není. Jen mě to prostě skrze deti moc mrzi. Obzvlášť kdyz vidím že moje máma která chodí na směny, má 6 dalších vnoučat se zajímá, a tchýně která ma jen dvě vnoučata ne. :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ludmilaadamkova
12.5.22 19:40

Myslim ze tim ze ma jeste tu 8 letou dceru sama je matka pomerne maleho ditete nema v sobe zadne babickovske pudy. A evidentne je dost pohodlna a proste se ani nepremuze aby ti pomohla kdyz uz v sobe nema ten „pud“.. Nenadelas nic.

• Citovat
  • Upravit
80466
12.5.22 19:44

@ludmilaadamkova A taky je asi unavená, ne? Ale chápu, že to mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.22 19:46
@inkakřivák píše:
@ludmilaadamkova A taky je asi unavená, ne? Ale chápu, že to mrzí.

Z čeho by byla unavená? Dceru vyzvedává o půl 5 ze družiny, a doma sedne k PC hrám.. Jediný kam chodí je kavárna, nehty, kadeřnice a masáže.. ona je doma protože může, ne protože je nemocná nebo stará. Nechce se stavit ani dopoledne.

• Citovat
  • Upravit
5889
12.5.22 19:48

Mně to připadá, že se ještě necítí na to, aby byla babička a tak se tomu v podstatě vyhýbá. Ona si užívá své mateřství, užívá si kadeřnice apod. a asi má pocit, že babičky musí být pouze ty staré dámy, které o sebe nedbají, pečou koláče a sedí jen u knih a rádia. Nebo něco na ten způsob. Tak bych udělala vše pro to, aby měla pocit, že babičky můžou být i takové jako ona. Domluvila bych se s ní a dcerou, že spolu půjdou nakupovat, každé bych dala nějakou částku, já bych s ní šla ke kadeřnici a na kafe a u něj bych si s ní o tom zkusila promluvit. Že je skvělá babička a nemusí se měnit, ale ani stydět za to, že je babička. Může si přeci a vnoučaty užívat, nemusí jim plést ponožky. Klidně bych jí koupila to tričko nejlepší babicka(druhé babičce taky, protože porovnávat babičky je blbost). A až by se do role babičky konečně vžila a hlavně se s tím už smířila, tak by určitě neměla problém s hlídáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80466

Je jí přes padesát. A domácnost asi má, ne? A té dceři se asi taky věnuje, ne? Prostě ano, může být unavená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
@inkakřivák píše:

Asi no. Unavena zivotem.. posledni dite v 42 po tom co uz vychovala 2 deti… a to dite porad male. Na druhou stranu nechodi do prace a zakladatelka ji hodne pomohla s jejim ditetem… tak uz jen kvuli tomu by sw mohla obcas premoct.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
12.5.22 19:49
@inkakřivák píše:

Naše dennodenní debaty jsou o tom že jde vyprat prádlo, vyžehlit, jde si dát kafe, objednala si boty, a odpoledne presadi kytku. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
80466
12.5.22 19:51

@ludmilaadamkova Já chápu, že to zakladatelku mrzi. Ale taky chápu, že ta tchyně opravdu unavená být může. A zakladatelka s tím nenadělá nic. Má to hodit za hlavu, jen se bude zbytečně uzirat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.5.22 19:52

@Fiveone Děkuji ti za skvely komentář, a máš naprostou pravdu. Tchýně neumí stárnout. Chodí hodně na výplně vrásek, styl obleceni má jako když jí bylo pětadvacet. Hodně se matla bl. bostmi na vrásky. Myslím si že tohle ale nezměním nějakou promluvou. :?

• Citovat
  • Upravit
15995
12.5.22 19:54

No tak i kdyz zvazim vse uvedene omluvy/vymluvy, myslim, ze minimalne muzes byt nastvana, ze tvoji pomoc vesele vyuzivala se slibem, ze ti to oplati, a ted skutek utek…to teda moc fer neni…ale jestli pomuze jit do konfrontace, to netusim :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
12.5.22 19:56
@Anonymní píše:
@Fiveone Děkuji ti za skvely komentář, a máš naprostou pravdu. Tchýně neumí stárnout. Chodí hodně na výplně vrásek, styl obleceni má jako když jí bylo pětadvacet. Hodně se matla bl. bostmi na vrásky. Myslím si že tohle ale nezměním nějakou promluvou. :?

Tak musí pochopit, že vnoučata má a klidně může s vnučkou ke kadeřnici. Jí nechá třeba jen zastřihnout konečky, ale budou spolu trávit čas. Může z ní být prostě taková moderní babička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80466
12.5.22 20:06
@Anonymní píše:
@Fiveone Děkuji ti za skvely komentář, a máš naprostou pravdu. Tchýně neumí stárnout. Chodí hodně na výplně vrásek, styl obleceni má jako když jí bylo pětadvacet. Hodně se matla bl. bostmi na vrásky. Myslím si že tohle ale nezměním nějakou promluvou. :?

Ale to je pěkné, že o sebe dbá, ne? Má chodit v zástěrře, na hlavě šedý květák?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2358
12.5.22 20:06
@inkakřivák píše:
@ludmilaadamkova Já chápu, že to zakladatelku mrzi. Ale taky chápu, že ta tchyně opravdu unavená být může. A zakladatelka s tím nenadělá nic. Má to hodit za hlavu, jen se bude zbytečně uzirat.

I kdyby unavená z kadeřnic a kytiček byla, tak jako co. :nevim: Akorát prachsprostě využívala zakladatelku a teď jí to není schopná třeba na hodinu týdně oplatit? Celkem nefér, ne? Zakladatelko, navrhla bych něco ve smyslu - v neděli s námi může jet dcera na výlet, odpočiň si a příští týden tě poprosím, aby sis tehdy a tehdy vzala mé děti. :think: Bohužel to asi bude často s výmluvami, ale aspoň někdy docílíš hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
12.5.22 20:09

A já půjdu proti proudu :lol: mě přijde babička jako ten typ naprosto vy. chcaneho člověka, který využívá lidi kolem sebe k vlastnímu blahobytu a pro ostatní nehne ani prstem a to, i když se jedná o rodinu. Co s tím? Asi nic, přijmout to jako fakt, pomáhat jí jen ve vlastních možnostech, které člověku nic ne vezmou, neočekává nějaké oplaceni a nevěřit v její sliby s pomocí :lol: až to prijmes, uleví se ti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová