Zlobí a bije nás

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1724
11.2.12 11:17

Zlobí a bije nas

Ahoj holky,
dlouho jsem přemýšlela nad vytvořením této diskuze, protože jsem si myslela, že se to zlepší, ale mám pocit, že je to spíše horší..
Malému bude 28měsíců a už to trvá asi dva měsíce, kdy do nás pořád mlátí (nevracím mu to, říkám, at to nedělá, že mě to bolí), skace po nas na sedacce, kdyz si s nim jdu hrat s autama tak mi porad narazi do ruky, pri prohlizei obrazku nedokaze v klidu sedet, porad kolem me poskakuje…a to nemluvim o veceri, kdyz proste neji, dokud na nej nehrajeme, ze to dame „klukovi“…když jdeme ven a má mi dát ruku tam kde jezdi auta a proste ho drzim i pres jeho odpor tak me vztekem do ruky kousne…
Moc si preju aby to skoncilo a jestli mate nejake rady, jak se toho zbavit, prosim budu za kazdou vdecna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1004
11.2.12 11:32

Ahoj,muj nazorem je že když už je to neunosný,mu na ten zadek občas pár naplácat ono to nejspíš ani nijak jinak nepujde,dělá to protože ví že si to muže dovolit,když si sním hraješ a on začne zlobit tak odejít stím že se vratíš za ním hrat až přestane zlobit…mám pocit že vám dává docela najevo že ti kdo by měli poslouchat jste vy a ne on......... :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1254
11.2.12 11:39

Přítel má malého bráchu (3,5r) a to je taky pěkný kvítko. Se svojí ségrou se pomalu nesnese, mlátí jí, dělá šílenej humbuk, o řevu nemluvím, jestli kouše to nevím, ale dělá šílený naschvály :think: A ve školce dělá hodného :roll: Když se poučuje, směje se a dělá další naschvály. Tady se už jen fakt doufá, že ho to časem přestane bavit :think:

Jinak asi neporadím, mám zatím malé miminko :nevim: Ale když to vidím, tak se upřímně děsím toho, co mě čeká :think: Já prý byla ukázkově hodné mimi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.2.12 11:41
abby píše:
Ahoj,muj nazorem je že když už je to neunosný,mu na ten zadek občas pár naplácat ono to nejspíš ani nijak jinak nepujde,dělá to protože ví že si to muže dovolit,když si sním hraješ a on začne zlobit tak odejít stím že se vratíš za ním hrat až přestane zlobit…mám pocit že vám dává docela najevo že ti kdo by měli poslouchat jste vy a ne on......... :think:

on když už to přežene, tak na zadek dostane, a to vždycky řekne „au to bolí“ a ja na to „aspon vidis, ze nas to taky boli“…ale porad mi prijde, ze to nejak nechape…
na druhou stranu dokaze prijit, dat mi pusu a pohladit a tulit se…ale kde se v nem tohle bere?
moje sestra ma o mesic starsi holcicku a ona Kubickovi dost ublizovala, porad ho mlatila a nezapomenu nikdy na to jak stal a klepal se…mohlo to v nem tohle zpusobit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
774
11.2.12 11:46

Proste zkousi, kam muze zajit, co si k vam muze dovolit - a ocividne mu to prochazi. Sama rikas, ze slovni vysvetlovani na neho nezabira. (Nevim, jak se u toho vysvetlovani tvaris a kam se divas, to taky hraje roli.) Netvrdim, ze byste ho meli bit, ale duraznejsi vymezeni mantinelu by nehrozilo. Nevysvetlovat, ale chytit za ruku, zatvarit se vyhruzne a rict kratke jasne „takhle ne!“
Kazdopadne bych zasla k nejakemu detskemu psychologovi - nenechavejte to „vyhnit“, protoze samo se to nezlepsi a v 6 - 8 letech ho už neprevychovate. (Jestli ma kluk ADHD, tyka se to oboru „specialni pedagogika“, jestli ma poruchu chovani, je to „socialni pedagogika“. Treba mate v okoli nejakou instituci - ZS, nebo detsky domov, ke ktere je pridruzena ordinace takoveho psychologa. Tihle lidi nemaji o malych zlobicich iluze :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
11.2.12 11:46
dajdulka25 píše:
abby píše:
Ahoj,muj nazorem je že když už je to neunosný,mu na ten zadek občas pár naplácat ono to nejspíš ani nijak jinak nepujde,dělá to protože ví že si to muže dovolit,když si sním hraješ a on začne zlobit tak odejít stím že se vratíš za ním hrat až přestane zlobit…mám pocit že vám dává docela najevo že ti kdo by měli poslouchat jste vy a ne on......... :think:
on když už to přežene, tak na zadek dostane, a to vždycky řekne „au to bolí“ a ja na to „aspon vidis, ze nas to taky boli“…ale porad mi prijde, ze to nejak nechape…
na druhou stranu dokaze prijit, dat mi pusu a pohladit a tulit se…ale kde se v nem tohle bere?
moje sestra ma o mesic starsi holcicku a ona Kubickovi dost ublizovala, porad ho mlatila a nezapomenu nikdy na to jak stal a klepal se…mohlo to v nem tohle zpusobit?
to nevím,možný to je že je to psYchického původu,tak zkus dětskou psycholožku ,třeba pomuže.....
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.2.12 12:01
Lu78 píše:
Proste zkousi, kam muze zajit, co si k vam muze dovolit - a ocividne mu to prochazi. Sama rikas, ze slovni vysvetlovani na neho nezabira. (Nevim, jak se u toho vysvetlovani tvaris a kam se divas, to taky hraje roli.) Netvrdim, ze byste ho meli bit, ale duraznejsi vymezeni mantinelu by nehrozilo. Nevysvetlovat, ale chytit za ruku, zatvarit se vyhruzne a rict kratke jasne „takhle ne!“
Kazdopadne bych zasla k nejakemu detskemu psychologovi - nenechavejte to „vyhnit“, protoze samo se to nezlepsi a v 6 - 8 letech ho už neprevychovate. (Jestli ma kluk ADHD, tyka se to oboru „specialni pedagogika“, jestli ma poruchu chovani, je to „socialni pedagogika“. Treba mate v okoli nejakou instituci - ZS, nebo detsky domov, ke ktere je pridruzena ordinace takoveho psychologa. Tihle lidi nemaji o malych zlobicich iluze :roll: )

no rozhodne se u toho nesmeju a vi, ze to myslim, vazne..
vetsinou na chvili zabere, kdyz pohrozim vareckou, to rekne ze ne varecku a drzi si zadek.
nevim, co vsechno obnasi obdobi vzdoru a vim, ze to s tim psychologem myslis dobre, ale malej se doktoru boji, na roce mu rezali pindika, ze tri dny cural s histerickymm placem, potom jsme skoncili s reakci po ockovani v nemocnici, kdy jsme byli na pokoji s chlapeckem, ktery celou noc plakal a malej se klepal a taky roztrzene oboci a zasivani…jsem rada, ze ted zadneho nenavstevujeme az na posledni navstevu zubarky, to taky stalo za to..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
11.2.12 12:06

Mi se jako nejúčinnější trest jeví chytit dítko za ruce, držet mu je těla, ať nemůže kolem sebe třískat, kleknout/dřepnout na jeho úroveň a důrazně mu do očí říct, co udělal špatně a jak to udělat příště dobře. A držet, dokud nejde poznat, že je skutečně potrestaný… Majda se nejdřív vzpírá a vzteká, ale za chvíli „zvadne“ a případně rovnou brečí… Pak pomazlíme a dobrý. Už jsem to teda dlouho nemusela dělat…
Pokud vyžaduje pozornost nevhodným způsobem, ignorovat… Max. říct - nelíbí se, že tak ječíš, až bude mluvit normálně, budu tě poslouchat. A dodržet to… To teda musím mnohem častěji :mrgreen: , většinou ji odnesu do pokoje ať se tam svíjí a buď přijde sama, nebo za ní přijdu já, až jde poznat, že vztek přešel a už jenom obyčejně brečí, pak zas pomazlíme a vysvětlíme si situaci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.2.12 12:14
Pipet píše:
Mi se jako nejúčinnější trest jeví chytit dítko za ruce, držet mu je těla, ať nemůže kolem sebe třískat, kleknout/dřepnout na jeho úroveň a důrazně mu do očí říct, co udělal špatně a jak to udělat příště dobře. A držet, dokud nejde poznat, že je skutečně potrestaný… Majda se nejdřív vzpírá a vzteká, ale za chvíli „zvadne“ a případně rovnou brečí… Pak pomazlíme a dobrý. Už jsem to teda dlouho nemusela dělat…
Pokud vyžaduje pozornost nevhodným způsobem, ignorovat… Max. říct - nelíbí se, že tak ječíš, až bude mluvit normálně, budu tě poslouchat. A dodržet to… To teda musím mnohem častěji :mrgreen: , většinou ji odnesu do pokoje ať se tam svíjí a buď přijde sama, nebo za ní přijdu já, až jde poznat, že vztek přešel a už jenom obyčejně brečí, pak zas pomazlíme a vysvětlíme si situaci…

ano, to jsem zapomnela napsat, odvedu ho do pokoje a reknu mu, ze dokud se neuklidni, tak tam zustane. ja kdyz jsem tuhle metodu zkousela, ze ho chytim jak popisujes tak rve jak silenej, ale asi to opravdu jen jednou nestaci.
je pravda ze ted doma zrovna neni dobra psychicka pohoda, resime ted financni problemy, do kterych nas dostala jedna firma a asi to z nas citi…
kazdopadne dekuju za rady, holt se to musi z me strany dodrzovat a nepolevit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5270
11.2.12 12:25

Na našeho taky nezabíralo „oplatit“. Ale co mi zabralo a zabírá pořád, vymezit mantinely, ale s tím, že on musí vědět co se stane, když nedodrží domluvu.
Ale chce to předcházet těm situacím.
Například s tím, že se nechce držet za ruku venku, už před odchodem z domu bych si s ním domluvila pravidla procházky, že je moc důležité se na křižovatce držet za ruce, protože tam jezdí auta a on je maličký a nemusí ho vidět, a pokud se mě nebude chtít držet a bude mě plácat, tak ho například budu muset vzít příště v kočárku a bude v něm muset sedět celou dobu. Nebo doma, před hrou, kde víš, že zase hrozí, že bude agresivní, bych mu řekla, já si s tebou teď budu hrát s autíčkama, protože mě to baví a těším se na to, ale jestli do mě jednou najedeš, tak já odejdu pryč a dnes už si s tebou hrát nebudu, protože mi to není příjemné.
Nezaručuju okamžitý účinek, ale nám se to z dlouhodobého hlediska osvědčilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.2.12 12:29
janisi píše:
Na našeho taky nezabíralo „oplatit“. Ale co mi zabralo a zabírá pořád, vymezit mantinely, ale s tím, že on musí vědět co se stane, když nedodrží domluvu.
Ale chce to předcházet těm situacím.
Například s tím, že se nechce držet za ruku venku, už před odchodem z domu bych si s ním domluvila pravidla procházky, že je moc důležité se na křižovatce držet za ruce, protože tam jezdí auta a on je maličký a nemusí ho vidět, a pokud se mě nebude chtít držet a bude mě plácat, tak ho například budu muset vzít příště v kočárku a bude v něm muset sedět celou dobu. Nebo doma, před hrou, kde víš, že zase hrozí, že bude agresivní, bych mu řekla, já si s tebou teď budu hrát s autíčkama, protože mě to baví a těším se na to, ale jestli do mě jednou najedeš, tak já odejdu pryč a dnes už si s tebou hrát nebudu, protože mi to není příjemné.
Nezaručuju okamžitý účinek, ale nám se to z dlouhodobého hlediska osvědčilo.

moc dekuju, opravdu je v tomhle pripade pro me kazda rada draha :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
11.2.12 12:35

a co mu v ten moment udělat přesně to samé? Najede do tebe autem, udělej to také, kousne tě, také kousni…Asi nechápe že to bolí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
11.2.12 12:41
dajdulka25 píše:
Lu78 píše:
Kazdopadne bych zasla k nejakemu detskemu psychologovi - nenechavejte to „vyhnit“, protoze samo se to nezlepsi a v 6 - 8 letech ho už neprevychovate. (Jestli ma kluk ADHD, tyka se to oboru „specialni pedagogika“, jestli ma poruchu chovani, je to „socialni pedagogika“. Treba mate v okoli nejakou instituci - ZS, nebo detsky domov, ke ktere je pridruzena ordinace takoveho psychologa. Tihle lidi nemaji o malych zlobicich iluze :roll: )
no rozhodne se u toho nesmeju a vi, ze to myslim, vazne..
vetsinou na chvili zabere, kdyz pohrozim vareckou, to rekne ze ne varecku a drzi si zadek.
nevim, co vsechno obnasi obdobi vzdoru a vim, ze to s tim psychologem myslis dobre, ale malej se doktoru boji, na roce mu rezali pindika, ze tri dny cural s histerickymm placem, potom jsme skoncili s reakci po ockovani v nemocnici, kdy jsme byli na pokoji s chlapeckem, ktery celou noc plakal a malej se klepal a taky roztrzene oboci a zasivani…jsem rada, ze ted zadneho nenavstevujeme az na posledni navstevu zubarky, to taky stalo za to..

Ja chapu, ze se doktoru boji, ale oni nemaji klasicke ordinace a bile plaste. Pri objednani to rekni, ze se kluk boji. Tohle muze byt jeden z ukazatelu na ADHD a je potreba to resit co nejdrive, jestli nechces, aby Te syn v puberte posilal nekam a fyzicky Vas napadal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
11.2.12 12:47

co ti udělá on,tam mu to oplať bouchne tě naschvál bouchni ho taky,kousne tě,lehce ho kousni taky,ať ví,že to bolí,já tohle u holky naštěstí řešit nemusím zatím,její podobně jako tvému synovi,je to takový čertík,někdy kvílí,ale proto,protože je utahaná až přetažená nechce spát,ale toto mi nedělá,někdy mě kousne,ale to nechtěně,když jí strkám do papulky jídlo, :potlesk: :potlesk: apřeji vám ať to brzy skončí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
11.2.12 12:47
rybkabezvody píše:
a co mu v ten moment udělat přesně to samé? Najede do tebe autem, udělej to také, kousne tě, také kousni…Asi nechápe že to bolí :nevim:

to se bohuzel neosvedcilo, ale zkousela jsem to… 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová