Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky, samozřejmě vím, že tu nejste lékařky, ale již jsem se tu dozvěděla spoustu užitečných zkušeností, tak třeba i nějaká budete mít zkušenost s tímto.
Zlomila jsem si kotník, respektive tu kost nad ním, přikládám i snímek z rentgenu pro představu. A byla mi nabídnuta operace, kde by mi to sešroubovali a dali dlahu. Prý to není nezbytné, ale je pak větší šance, že kost nebude nijak posunutá. Takhle je to tak 50 na 50 prý… ![]()
Ale já se celkem bojím, jak budu fungovat po té operaci? Mám doma dítě a bojím se, že se nebudu schopná postarat, už teď o berlích to není nic extra, ale alespoň to teď moc nebolí a bojím se, že po operaci to bude peklíčko.
Také se bojím toho kovu v noze. Pokud máte nějaké zkušenosti, jde to nějak cítit, že tam máte kov?
Kdybyste byly na mém místě, jak byste se rozhodly? Budu ráda za každé zkušenosti ![]()
Nejsem doktor a neposoudim zda je to v tvem pripade nutne, ale sama jsem na takove operaci byla, ale ja to mela hodne blbe zlomeny z obou stran. Bolelo to jak cert, ale to uz pred operaci, sadra asi na 6 tydnu, pak rehabilitace. Zelezo v noze citit neni. Pak asi za rok jsem sla na vyndani sroubu, to uz bylo v pohode, po operaci to moc nebolelo. Nasledky nemam zadne.
Slysela jsem, ze nekdy to fakt blbe sroste a jsou trvale nasledky, asi bych na to byt tebou radeji sla.
@Anonymní píše:
Nejsem doktor a neposoudim zda je to v tvem pripade nutne, ale sama jsem na takove operaci byla, ale ja to mela hodne blbe zlomeny z obou stran. Bolelo to jak cert, ale to uz pred operaci, sadra asi na 6 tydnu, pak rehabilitace. Zelezo v noze citit neni. Pak asi za rok jsem sla na vyndani sroubu, to uz bylo v pohode, po operaci to moc nebolelo. Nasledky nemam zadne.
Slysela jsem, ze nekdy to fakt blbe sroste a jsou trvale nasledky, asi bych na to byt tebou radeji sla.
Moc ti děkuji za zkušenost! Takže myslíš, že když mě to teď moc nebolí, tak po té operaci se to nijak výrazně nezhorší? Toho se totiž asi bojím nejvíc, jsem posera. Je mi jasné, že jizvu ucítím, ale jestli to prostě není nějak výrazně horší. Ta moje zlomenina není nějak extra závažná, ale prý bohužel se mi tam ta jedna část kosti o pár mm vychiluje
@Gabiiinka Myslim ze ne. Kdyz mi to pak uz za klidoveho stavu vyndavali, tak to po te operaci moc nebolelo. To jsem za par dnu zas normalne chodila.
Taky jsem měla kotník zlomený oboustranně a kost nad ním též. Spíš bych se nato dívala z dlouhodobějšího hlediska. Jak dlouho chceš aby tě ta noha udržela? Myslím v řádu let.
Budu upřímná. Po operaci to rozhodně ucítíš minimálně 4 dny dost (prášky oceníš) a pak budeš cca 3 týdny o berlích. Šrouby někdy cítit jdou, někdy vůbec. Sama si pak rozhodneš jestli je chceš vyndat nebo ne. Minimálně za rok řekli mně.
Když ti to sroste špatně, ucítíš bolesti ne jen v noze ale ovlivní to třeba i jiné končetiny. 🙁 Zatěžování apod. Vše se vším sousedí.
Přeji hodně sil.