Zlomený nebo naražený?

11.6.24 10:47

Zlomený nebo naražený?

Ahoj všichni.
Prosím o radu.
Zranila jsem si 1. článek na palci před 2 dny. Při tom úrazu to hodně bolelo, prst mi i ztuhnul a hlavně natekl (2. fotka). Dneska to bolí na dotyk, otok se mi podařilo lehce snížit, prst poměrně ohnu, jen ten „hrbolek“ tam mám pořád.
Tak nevím, jestli to je na rentgen nebo ne. Co myslíte, zlomený nebo jen naražený?
Vím, že nemáte rentgenové oči, jen jestli se s tím někdo nesetkal. Díky 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35721
11.6.24 10:50

Řekla bych, že to zlomený nebude. To se většinou zbarví pěkně do fialova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.6.24 11:08

@JancaS84 jasné, já to na tom místě už měla jednou zlomené a napamatuju si, jak to vypadalo. Díky za odpověď :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
11.6.24 11:59
@JancaS84 píše: Více

Dcera mela zlomeny malicek na ruce a nic fialoveho nemela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35721
11.6.24 12:42
@vokishka píše: Více

Já teda vždy, i když byl prst jen nastipnuty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13851
11.6.24 12:45

Zajdi si, však to je hned. Barva ani bolestivost nehraje roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65118
11.6.24 12:53
@JancaS84 píše: Více

Syn zname mel dva dny zlomenou kost v predlokti nez na to prisli. Barva normalni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14698
11.6.24 13:30

Dcera měla zlomenou klíční kost s posunem. A neměla ani modřinu, ani minimální otok. Jen ten způsob pádu byl podezřelý a trochu ji to bolelo, tak jsem ji vzala k lékaři.

A můj bratr měl v dětství zlomenou kost v chodidle. Barva normální, otok neměl, běhal s tím. Ale v noci fňukal ze spaní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.6.24 13:40
@vokishka píše: Více

Můj syn chodil týden se zlomeninou kosti v předloktí 8o. Neoteklo to, modřina nebyla, mysleli jsme si, že je to jen naražené. Nevěřila bych, kdybych to nezažila. :lol:

• Citovat
  • Upravit
3293
11.6.24 15:44

Urcite skoc na rengen.

Niekedy je zlomenina bez priznakov a niekedy iba blbe narazenie boli ako cert. Ja som mal posledne narazeny ukazovak na nohe a mal som obrovsku fialovu modrinu cez polku chodidla… Znamy mal zlomeny palec na ruke uplne bez modriny, bez akychkolvek priznakov, „iba“ to bolelo. Takze nepodcenovat. Zdravotny system urcite ten jeden rengen este zvladne zaplatit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák