Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj všichni.
Prosím o radu.
Zranila jsem si 1. článek na palci před 2 dny. Při tom úrazu to hodně bolelo, prst mi i ztuhnul a hlavně natekl (2. fotka). Dneska to bolí na dotyk, otok se mi podařilo lehce snížit, prst poměrně ohnu, jen ten „hrbolek“ tam mám pořád.
Tak nevím, jestli to je na rentgen nebo ne. Co myslíte, zlomený nebo jen naražený?
Vím, že nemáte rentgenové oči, jen jestli se s tím někdo nesetkal. Díky ![]()
Řekla bych, že to zlomený nebude. To se většinou zbarví pěkně do fialova.
@JancaS84 jasné, já to na tom místě už měla jednou zlomené a napamatuju si, jak to vypadalo. Díky za odpověď ![]()
@JancaS84 píše: Více
Dcera mela zlomeny malicek na ruce a nic fialoveho nemela.
@vokishka píše: Více
Já teda vždy, i když byl prst jen nastipnuty.
Zajdi si, však to je hned. Barva ani bolestivost nehraje roli.
@JancaS84 píše: Více
Syn zname mel dva dny zlomenou kost v predlokti nez na to prisli. Barva normalni
Dcera měla zlomenou klíční kost s posunem. A neměla ani modřinu, ani minimální otok. Jen ten způsob pádu byl podezřelý a trochu ji to bolelo, tak jsem ji vzala k lékaři.
A můj bratr měl v dětství zlomenou kost v chodidle. Barva normální, otok neměl, běhal s tím. Ale v noci fňukal ze spaní.
@vokishka píše: Více
Můj syn chodil týden se zlomeninou kosti v předloktí
. Neoteklo to, modřina nebyla, mysleli jsme si, že je to jen naražené. Nevěřila bych, kdybych to nezažila. ![]()
Urcite skoc na rengen.
Niekedy je zlomenina bez priznakov a niekedy iba blbe narazenie boli ako cert. Ja som mal posledne narazeny ukazovak na nohe a mal som obrovsku fialovu modrinu cez polku chodidla… Znamy mal zlomeny palec na ruke uplne bez modriny, bez akychkolvek priznakov, „iba“ to bolelo. Takze nepodcenovat. Zdravotny system urcite ten jeden rengen este zvladne zaplatit ![]()