Zlomený prst

78
18.12.14 16:16

Zlomený prst

Ahoj všem! Zlomila jsem si základní článek malíčku na ruce. Zlomenina byla dislokovaná. Lékař provedl repozici a nasadil sádrovou fixaci. Na kontrolním RTG byl zjištěn posun kosti. Lékař chce řešit operačně. Můžete mi, prosím, někdo vysvětlit operační řešení? Jak dlouho výkon trvá, používá se celková narkóza, je nutná hospitalizace? A jak dlouho trvá následná rekonvalescence? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
18.12.14 16:17

Nechci rýpat, ale to si se asi měla zeptat toho lékaře, co ti to chce udělat, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 16:20
@Sibyla0 píše:
Nechci rýpat, ale to si se asi měla zeptat toho lékaře, co ti to chce udělat, ne?

přesně tak, proč ses nezeptala? Jedině tvůj lékař ti poví pro tebe konkrétní informace, u každého to může být jinak… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.12.14 16:24

No, já vím. Jenže jsem nějak nebyla ve stavu příčetnosti a on je roztomilost sama… těžko se to vysvětluje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
18.12.14 16:39

@BlackMoon rozřízne zlomí a sešroubuje, ne? :) je to jen malíček :roll:. Bude to trvat bratru měsíc ale naprd je, že ze začátku se to nejspíš bude muset převazovat a kontrolovat aby to nehnisalo. Druhý, třetí den budeš moci do práce, jestli neděláš s vibrační bruskou. Ale zeptej se doktora, telefon snad umíš používat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 16:40

Já ti neporadím, jen to že článek prstu na malíčku není žádná tragédie, tak mysli pozitivně, žádné ubrečené smajlíky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.12.14 16:45

@BlackMoon Hele já měla dvojitou zlomeninu kotníku, operovali mi to 2 a půl hodiny při spinální anestezii, v nemocnici jsem byla týden a chodit jsem mohla až za 3 měsíce. Píchala jsem si do břicha sama injekce proti sraženinám..

Nějaký článek na malíčku je prkotina! Tak nebul :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
18.12.14 16:51

@Melody 4 Ne vždycky, kolegyně měla malíček (přibouchnutý ve dveřích), operace v totální anestezii, nějaké přidružené komplikace, ve nemocnici taky týden a pak nevím kolik týdnů ruka v plné sádře a další víc jak 2 měsíce rehabilitace a stejně plnou hybnost nemá.

EDIT: tím samozřejmě zakladatelku nechci strašit, ale prostě se to nedá obecně říct, může to být od skoro ambulantního zákroku v lokálce až po to co potkalo kojlegyni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 16:54
@j.a.n.i1 píše:
@Melody 4 Ne vždycky, kolegyně měla malíček (přibouchnutý ve dveřích), operace v totální anestezii, nějaké přidružené komplikace, ve nemocnici taky týden a pak nevím kolik týdnů ruka v plné sádře a další víc jak 2 měsíce rehabilitace a stejně plnou hybnost nemá.EDIT: tím samozřejmě zakladatelku nechci strašit, ale prostě se to nedá obecně říct, může to být od skoro ambulantního zákroku v lokálce až po to co potkalo kojlegyni.

Ale stále je to jen malíček a není to důvod proč brečet :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.12.14 17:03

Je to stále jen malíček, ale odstavenou mám celou ruku… před měsícem se na mě po 7,5 letech vykašlal chlap - sbalil se a bez jediného slůvka mě nechal uprostřed polí s hospodářstvím na krku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 17:06
@BlackMoon píše:
Je to stále jen malíček, ale odstavenou mám celou ruku… před měsícem se na mě po 7,5 letech vykašlal chlap - sbalil se a bez jediného slůvka mě nechal uprostřed polí s hospodářstvím na krku…

To potom celou situaci trochu komplikuje, to je pravda. Tak snad ti dají prst rychle do kupy, vyhnou se ti komplikace a budeš zase v pořádku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
18.12.14 17:09

Jj, děkuju! Snažím se…
Stejně jsem si ten prst zlomila díky tomu, že odešel - sekla jsem se sekyrou, když jsem dělala dříví. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101565
18.12.14 17:13
@majki.r píše:
Ale stále je to jen malíček a není to důvod proč brečet :kytka:

Možná „jen“ malíček, ale záleží na práci, třeba já mohu pracovat s oběma nohama zlomenýma, s jednou i jezdit autem, ale blbej malíček mě bude celkem dost omezovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 17:14
@BlackMoon píše:
Jj, děkuju! Snažím se…
Stejně jsem si ten prst zlomila díky tomu, že odešel - sekla jsem se sekyrou, když jsem dělala dříví. :roll:

Jau, teda to jsi dobrá, já se k sekyrce radši nepřibližuju :-) Tyhle nástroje nejsou dělané pro mě :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12550
18.12.14 17:16
@j.a.n.i1 píše:
Možná „jen“ malíček, ale záleží na práci, třeba já mohu pracovat s oběma nohama zlomenýma, s jednou i jezdit autem, ale blbej malíček mě bude celkem dost omezovat.

Jasně, to chápu. Však zakladatelka i psala, že pracuje na hospodářství, tam to pak určitě komplikuje život :| ale pozitivní přístup je důležitý, žádné slzy, ale prostě myslet pozitivně. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí