Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky ! tak bych potrebovala poradit - prave jsem zjistila, ze mam dost zlute mleko, kdyz jsem si trochu odstrikala na bilou plinu. Mivam problemy s infekcemi, a vim, ze zlute mleko je spatny znameni - stare mleko. Tak si to obcas kontroluju. Jenze tentokrat zadna zatvrdlina, proste to tece nazloutly, a to jsem skoro vse vystrikla. Neni to treba z toho, co jsem jedla ? Nevite, jestli neco neobarvuje mliko ?
Diky ahoj Sona
ahojky,
teda já nevím, ale já měla to zadní mlíko vždycky nažloutlý,,, když jsem to zezačátku musela odstříkávat, tak mě to připadlo hodně zvláštní - prostě kráva ho má tak hezky bílý a já takový hnusný nažloutlý… ale neřešila jsem to, prostě jsem se smířila s tím že je nažloutlý a ani mě nanapadlo že by mělo bejt nějaký jiný… Však jak Michalovi chutná:o)
A nemyslím že by se v tobě mlíko jako mohlo zkazit!
ale víc neporadím, já to prostě brala za normální jev
tak pá
Staré mlíko??? Tak to je pěkně podivný výraz, to by mne v životě nenapadlo. Já měla mlíko pokaždé hezky žlutobéžové, tu barvu mimochodem miluju i když zrovna nekojím. Staré mlíko mít nemůžeš, to snad jenom když přestáváš kojit a mlíko nijak nedostáváš z těla a ono se pomalu vstřebává, když se nedočká ničeho přívětivějšího. Ale to se vstřebá.....takže staré mlíko je teda pěkně zaostalá myšlenka. Promiň že se tomu směju, ale odkojila jsem 3 děti, mlíko bylo vždycky žluté, což svědčí o dobré výživě maminky
, měla jsem jednou zánět - ale i při něm se doporučuje aspoň zpočátku aby to dítko pilo, občas to totiž od zánětu pomůže. Nemáš STARÉ mlíko, máš ho „jenom“ kvalitní ![]()
Myslím že nažloutlá barva mlíčka není na škodu, podle mne je to tukem (mlíčko bývá hodně tučné), smetana přece taky není úplně bílá a taky si myslím že barva může být ovlivněna tím co jíš. Ale určitě to není nic špatného.
Maky
Holky, myslíte si, že je normální, že mám pořád mlezivo (nebo cosi žlutého), i když už skoro 2 roky!! nekojím?
Gynekolog se nad tím nijak nepozastavoval. Neteče mi samo, jde to ale snadno vymáčnout. Nikdy před těhu jsem s tím problémy neměla.
Díky za odpověď, Pavlína
Pavlíno, já to měla mězi dětma taky tak. Jsou od sebe šest let a z toho asi 4 roky po porodu syna jsem to měla taky - kojila jsem 11 měsíců. Teď po holčičce už 4 měsíce nekojím a neteče nic. Gynekolog mi po prvním dítěti řekl, že pokud to nevytéká samo, pak na tom není nic špatného.
Radka
ahojky
to stále vytékající mlíko - švagrová musela brát nějaký patáky na ukončeční laktace, jelikož i když už rok nekojila tak mlíka měla habaděj - teda nemus ela odstříkávat, ale malá kdyby chtěla se klidně mohla napít,,, tak jak říkám, povídala že gynekolog naznal že je to nějaká porucha a dal jí prášky, pak to prej přestalo
tak pá
diky za odpovedi. abych se vysvetlila - ja trpim na zanety (s kazdym ditetem alespon tri, ted teda jen jeden poradny a jeden malicky, ale Matysek je dva mesice strary), no a s tim velikym jsem jezdila do nemocnice a tam mi delali masaze, aby odstrrikali to mleko z toho zanetu…no a tam mi porad ukazovali vidite to je zluty, to musime z vas dostat, to je to z toho zanetu, a je to zluty, protoze to tam zatvrdlo… tak proto to rikam. jinak, kdyz si kontroluju mliko, abych prave predchazela tem zanetum, tak ho mam spis bily. no, o kvalite nepochybuju, syn se z porodni vahy (3900g) vypil na 7100 v 7 nedelich. tak me to vydesilo, tim lip, jestli vy ho mate zluty a vse je OK !
dekuju sona
Ahoj chtela bych se zeptat mislyme si s pritelem i ze muzu byt tehotna presem se omlouvam za chyby muj telefon malo Blbne chtela bych se zeptat. Co to muze byt kdyz me boli prsa a I pater je to jako kdyby. Me nekdo bodal do zad. A I do prsou a kdyz. Nekojim. Uz rok a 7 mesicu a me mleko. Je lepkave muzu bit tehule. Prosim o radu kdo si timhle prosel mockrat dekuji