Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak u nás malý chodí spát v cca hodinovém rozmezí mezi 7 - 8, takže se v tom posun času víceméně ztratí, prostě jen šel včera trochu blíž k té 8, ale většinou reaguju spíš na to, jak je unavený.
Tak s odstupem dvou dnů můžu říct,že dcera chodí spát ve stejné hodiny,jako když byl zimní čas.Jsem tomu ráda,protože jsem z toho měla dost strach/taky bych nechtěla,aby strašila do desíti večer/,ale jak vidno,dcerka ani žádný posun nezaznamenala,takže fajn ![]()
Ahoj,tak naše malá ( za týden jí bude rok) si to zařídila podle sebe. Zatím to vypadá že se přehodila ze dvou denních spaní na jedno a jsme spokojeni všichni. Tak teď jen aby to vydrželo.
Tak u nás byla změna času spíš pozitivní. Malá vztávala pravidelně okolo 6 té ráno. Po změně vztává v 7h. Byl problém udržet ji vzhůru do oběda odpadávala mi před polednem a pak brzy večer. Teď chodí spát po obědě a večer jde dýl, to znamená že nemá problém ráno spát do sedmi. Mě změny nevadí vůbec jen mi chvilku trvá než se zorientuju kolik je vlastně hodin a všechny hodiny seřídím. To, že je na jaře a v létě ráno déle tma je spíš pozitivní lépe se spí, bez změny času by se rozednívalo moc brzy.
Tak u nás žádná změna. Syn chodí spát okolo 7 a vstává brzo po 6 hodině. Když se změnil čas, stejně šel spát v 7. Ale venku už je pěkně tak mi nevadí vstávat dřív ![]()