Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahojda maminy,
malá je od narození na UM Beba HA, díky tomu, že jsme blinkací mimino, tak jsme po domluvě s lékařkou do Beby zamíchávali Nutriton na ublinkávání. Jenže změnili složení, malé nezabírá a navíc má po něm černou stoličku nebo ve stoličce černé kousky, obsahuje to totiž síran železnatý. Sehnali jsme ještě jednu krabici starého nutritonu a u toho je to bez problémů. Jenže starý nutriton už není nike k sehnání a tak netušíme, co s mlíkem. dr. nás láme na Bebu AR, ale všude čtu, jak je problém to rozmíchat a dětičky mají zácpu, tak vůbec nevím. Nebo mluvila o Nutrilonu ha v kombinaci s nutritonem, ale to by bylo zase o tom, že bude mít černou stolici. Takže jsme tak nějak nerozhodní a netuším, co s tím. Chtěla jsem se zeptat, na vaše zkušenosti. děkuji moc.
Ahoj,
měla bych trochu strach přestoupit z beby na nutrilon. Může se stáv, že malé nesedne a jsi v háji. Nám třeba nesedla beba, děti začali šíleně zvracet a měli i průjem a trvalo dlouho než se srovnali.
Zkusila bych kombinovat bebu AR s HA. Prostě to namíchat do tekuté formy, aby to malá vypila, ale aby to bylo dost husté, aby nezvracela. Já takto míchala nutrilon. Myslím, že jsem dávala na 150ml 3 odměrky HA a 2 odměrky AR. Však to vyzkoušej a uvidíš… ![]()
Holky, a to míchání se může? Taky nás to už napadlo, ale nebyli jsme si jistí, jestli to půjde a dr. se na to netvářila, tak nevím. Ale jelikož starý nutriton máme jen do čtvrtka, tak si to musíme rozmyslet rychle.
Ahoj,
včera už jsem vypnula pc. No nevím, jestli se může míchat, ale my jsme míchali a to dokonce několik měsíců a nebyl problém. Takže bych to tak nehrotila a prostě to zkus.
Kolikrát si až říkám, jestli není možný, aby blinkala přímo po Bebě, ptž dokud jsem kojila, neblinkala. Kdo ví. dr. tvrdí, že je to vyloučené. Jinak to zkusíme namíchat, malá blinká šíleným způsobem, takže je to nutný.
luciashek píše:
Kolikrát si až říkám, jestli není možný, aby blinkala přímo po Bebě, ptž dokud jsem kojila, neblinkala. Kdo ví. dr. tvrdí, že je to vyloučené. Jinak to zkusíme namíchat, malá blinká šíleným způsobem, takže je to nutný.
No i to je možné…mě po bebě zvraceli hned po jídle a všechno, že to nebyl reflux a vyhození mlíka obloukem, ale prostě klasické zvracení.
Tak pokud myslíš, že to může být i mlíčkem, tak zkus ten nutrilon. Za pokus nic nedáš… ![]()
Laaja píše:luciashek píše:No i to je možné…mě po bebě zvraceli hned po jídle a všechno, že to nebyl reflux a vyhození mlíka obloukem, ale prostě klasické zvracení.
Tak pokud myslíš, že to může být i mlíčkem, tak zkus ten nutrilon. Za pokus nic nedáš…
Manžel koupil dneska tu bebu Ar, chutově ble, uvidíme. Kdyby to nezabíralo, zkusíme Nutrilon. Já už jinak vážně nevím co.
Teď jsem si vzpomněla, že beba dělá kombinaci HA a AR. http://www.lekarna.cz/…a-1-ar-750g/
To by bylo jednodušší než míchat. ![]()
Kamarádce taky blinkalo miminko a vím, že jsou nejvíc spokojení právě s BEBOU A.R. Pokud jste na Bebě, tak bych asi zůstala u ní, jen zvolila tu variantu A.R. Myslím, že to bude mimi vyhovovat spíš, než přecházet na úplně jiné UM.
Snad poradím, my jsme si prošli tímto:
Takze radim hledat hledat a stridat a jakmile najdes neco co vyhovuje, tak se modli, aby to mimcu chutnalo co nejdyl ![]()
2 druhy mlika bych nemichala - maji jine slozeni. Taky jsem se na to ptala kvuli tem zacpam, chtela jsem kombinovat AR a HA. Ve trech lekarnach + lekarka mi to nedoporucily a vsechny rekly to same. Nutriton, nebo zmena mlika.
Budu drzet moc palce! ![]()
Ahojky mam red už 7 měsíční dceru a od malička taky mame problem s ublinkávánim ale ji nevadí že hami zahustíme nutritonem,když byla menší tak nám doktor radil rozvarit rejži pak rozmixovat a naredit vodou do potřebne hustoty a pak přidat mléko u nás to ale nemělo učinet protože nutriton to zahustí ještě v žaludku a to ta rýže neudělá ale můžeš to skusit střeba vám to pomůže vím že rýže se má dávat až dýl ale tohle nám doktor řekl a to malá měla 6 týdnu