Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
možná hloupý dotaz ale zajímalo by mě jestli se odsáváním ničí bradavky?
koupila jsem si elektrickou odsávačku a často odsávám. a kamarádka mi řekla „že jsem bláze“ že si odrovnám prsa a bradavky
tak přemýšlím co je na tom pravdy..
Anonymní píše:
Možná mám blbý dotaz, ale je odsávání tak moc nutné??
hm
zajímalo by mě proč anonym
![]()
oblacek píše:Anonymní píše:hm
Možná mám blbý dotaz, ale je odsávání tak moc nutné??zajímalo by mě proč anonym
![]()
hm a proč ne? Co se týče kojení, asi nesdílím nadšení jako většina maminek ![]()
Anonymní píše:oblacek píše:hm a proč ne? Co se týče kojení, asi nesdílím nadšení jako většina maminekAnonymní píše:hm
![]()
a tak by mě zajímalo proč do týhle diskuze píšeš, když nepřispíváš vůbec na můj dotaz
nemyslím to zle…
Obláčku já odsávám každý večer a zatím v pohodě.
Taky jsem ale slyšela, že se ničí. Jsem zvědavá c holky napíšou.
Já odsávám 7 týdnů,malý pije z lahve a musím říct,že el.odsávačkou už neodsaju ani kapku,prostě už to nejde,děsně mě při tom bolí bradavky,takže ted odstřikávám ručně,ale už s tím chci přestat a přejit na um,protože mě ty prsa fakt bolí.Kdybych měla hodně mlíka a odsáto měla za minutek,tak to je v pohodě,ale mlíka je málo a místo toho,aby to do té odsávačky teklo,tak to jen kape ![]()
oblacek píše:Anonymní píše:a tak by mě zajímalo proč do týhle diskuze píšeš, když nepřispíváš vůbec na můj dotazoblacek píše:hm a proč ne? Co se týče kojení, asi nesdílím nadšení jako většina maminekAnonymní píše:hm
![]()
nemyslím to zle…
Asi proto, že mě taky zajímá odpověď na tvojí otázku a přidala jsem otázku svojí, zda je odsávání nutné. Tak promiň, že ruším.. ![]()
Mohu potvrdit že bardavky bolí jako blázen
momentálně odsávám 3 týden protože mám malého nedonošence ještě v nemocnici - a bradavky už mě bolí na dotek
už se začínám bát i toho až začnem přecházet na kojení že to přes bolest nepůjde
Obláčku, já odsávala asi 4.měs.
- byla jsem magor a zvyšovala si ,,výrobu" mléka doslova ručním vyždímáním každé kapky. Jestli mne to bolelo v tu chvíli si už moc nepamatuju, ale bohuž.jsem si pěkně zničila prsa- úplně se mi tam přestavělo vazivo, takže teď je pro mne každé samovyšetřování psych.utrpení- pokaždé něco nahmatám. Chodím kvůli tomu každý rok na UZ.
Obláčku, tak řece jen ses rozhodla s kojením nepřestat? Neboj - on ti určitě přibere
Jo, ale vidím, že píšeš, že už odsáváš…tak to asi vidíš sama, jestli ti to dělá problémy nebo ne? Možná to kamarádka myslela tak, že to bolí, když matka s kojením začíná - to ale přece bolí, i když dítě saje samo ![]()
Ahoj, já odsávám už 8 měsíců ruční odsávačkou a prsa mám v pohodě, ze začátku to bylo nepříjemné, ale časem si tělo zvykne, to jsem měla bradavky v horším stavu, když jsem ještě malou kojila, měla jsem je hrozně rozpraskané, takže pro moje prsa bylo odstříkávání spíš úleva.
Něco pravdy na tom nejspíš bude..Já kojila 4 měsíce bez jediného problému, pak jsem týden odsávala ( a zároveň kojila, jen abych měla do foroty v mrazáku), začla mě z toho neskutečně bolet jedna bradavka, 14 dní jsem div že nebrečela u kojení, pak byl týden klid a pak se mi udělala mykoza jak blázen a teď u toho kojení už dva týdny opravdu slzím
Jako nevím, jestli to bylo tou odsávačkou, ale je zajímavé, že to začlo po tom odsátí…
Asi takhle.
Odsávala jsem prvních 10 dní života mýho dítěte, protože bohužel nebyla možnost, aby byl se mnou a mohla jsem kojit, tak jsem odsávala a mlíčko se mu vozilo.
Ze začátku jsem měla v nemocnici a doma takovou tu nejobyčejnější válcovou odsávačku z kterou to sice šlo, ale pomalu a dost bolestivě, bradavky popraskaný do krve. Pak jsem si koupila elektrickou odsávačku a bradavky se krásně zahojily. Odsávala jsem i potom, co už jsem byl Vítka kojila, protože jsem měla mlíka hodně, tak jsem si dělala zásoby na mrazák. No a kojila jsem skoro 11 měsíců, bradavky mám normální.