Ničí se odsáváním bradavky?

8086
8.2.11 15:11

ničí se odsáváním bradavky?

možná hloupý dotaz ale zajímalo by mě jestli se odsáváním ničí bradavky? :think: koupila jsem si elektrickou odsávačku a často odsávám. a kamarádka mi řekla „že jsem bláze“ že si odrovnám prsa a bradavky 8-o tak přemýšlím co je na tom pravdy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
8.2.11 15:13

Možná mám blbý dotaz, ale je odsávání tak moc nutné??

• Citovat
  • Upravit
8086
8.2.11 15:18
Anonymní píše:

hm :mrgreen: zajímalo by mě proč anonym :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.11 15:20
oblacek píše:
Anonymní píše:

hm a proč ne? Co se týče kojení, asi nesdílím nadšení jako většina maminek :-)

• Citovat
  • Upravit
8086
8.2.11 15:22
Anonymní píše:
oblacek píše:
Anonymní píše:
hm a proč ne? Co se týče kojení, asi nesdílím nadšení jako většina maminek :-)

a tak by mě zajímalo proč do týhle diskuze píšeš, když nepřispíváš vůbec na můj dotaz :nevim: nemyslím to zle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16492
8.2.11 15:22

Obláčku já odsávám každý večer a zatím v pohodě.
Taky jsem ale slyšela, že se ničí. Jsem zvědavá c holky napíšou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
8.2.11 15:25

Já odsávám 7 týdnů,malý pije z lahve a musím říct,že el.odsávačkou už neodsaju ani kapku,prostě už to nejde,děsně mě při tom bolí bradavky,takže ted odstřikávám ručně,ale už s tím chci přestat a přejit na um,protože mě ty prsa fakt bolí.Kdybych měla hodně mlíka a odsáto měla za minutek,tak to je v pohodě,ale mlíka je málo a místo toho,aby to do té odsávačky teklo,tak to jen kape :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.2.11 15:27
oblacek píše:
Anonymní píše:
oblacek píše:
Anonymní píše:
hm a proč ne? Co se týče kojení, asi nesdílím nadšení jako většina maminek :-)
a tak by mě zajímalo proč do týhle diskuze píšeš, když nepřispíváš vůbec na můj dotaz :nevim: nemyslím to zle…

Asi proto, že mě taky zajímá odpověď na tvojí otázku a přidala jsem otázku svojí, zda je odsávání nutné. Tak promiň, že ruším.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1402
8.2.11 15:40

Mohu potvrdit že bardavky bolí jako blázen :zed: momentálně odsávám 3 týden protože mám malého nedonošence ještě v nemocnici - a bradavky už mě bolí na dotek :-( už se začínám bát i toho až začnem přecházet na kojení že to přes bolest nepůjde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566
8.2.11 15:56

Obláčku, já odsávala asi 4.měs. :mavam: - byla jsem magor a zvyšovala si ,,výrobu" mléka doslova ručním vyždímáním každé kapky. Jestli mne to bolelo v tu chvíli si už moc nepamatuju, ale bohuž.jsem si pěkně zničila prsa- úplně se mi tam přestavělo vazivo, takže teď je pro mne každé samovyšetřování psych.utrpení- pokaždé něco nahmatám. Chodím kvůli tomu každý rok na UZ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
8.2.11 15:59

Obláčku, tak řece jen ses rozhodla s kojením nepřestat? Neboj - on ti určitě přibere :palec: Jo, ale vidím, že píšeš, že už odsáváš…tak to asi vidíš sama, jestli ti to dělá problémy nebo ne? Možná to kamarádka myslela tak, že to bolí, když matka s kojením začíná - to ale přece bolí, i když dítě saje samo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
8.2.11 16:08

Ahoj, já odsávám už 8 měsíců ruční odsávačkou a prsa mám v pohodě, ze začátku to bylo nepříjemné, ale časem si tělo zvykne, to jsem měla bradavky v horším stavu, když jsem ještě malou kojila, měla jsem je hrozně rozpraskané, takže pro moje prsa bylo odstříkávání spíš úleva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6555
8.2.11 16:55

Něco pravdy na tom nejspíš bude..Já kojila 4 měsíce bez jediného problému, pak jsem týden odsávala ( a zároveň kojila, jen abych měla do foroty v mrazáku), začla mě z toho neskutečně bolet jedna bradavka, 14 dní jsem div že nebrečela u kojení, pak byl týden klid a pak se mi udělala mykoza jak blázen a teď u toho kojení už dva týdny opravdu slzím :roll: Jako nevím, jestli to bylo tou odsávačkou, ale je zajímavé, že to začlo po tom odsátí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
8.2.11 17:06

Asi takhle.
Odsávala jsem prvních 10 dní života mýho dítěte, protože bohužel nebyla možnost, aby byl se mnou a mohla jsem kojit, tak jsem odsávala a mlíčko se mu vozilo.
Ze začátku jsem měla v nemocnici a doma takovou tu nejobyčejnější válcovou odsávačku z kterou to sice šlo, ale pomalu a dost bolestivě, bradavky popraskaný do krve. Pak jsem si koupila elektrickou odsávačku a bradavky se krásně zahojily. Odsávala jsem i potom, co už jsem byl Vítka kojila, protože jsem měla mlíka hodně, tak jsem si dělala zásoby na mrazák. No a kojila jsem skoro 11 měsíců, bradavky mám normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14047
8.2.11 17:06

odsavala jsem tri mesice a peklo na zemi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie