Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Lenka988 píše:
Nemám ráda svoji matku protože věčně doma není nic k jídlu a tak dále. Prostě se o nás (mě a moji sestru) vůbec nestará .. Po večerech je všude možně kouří, pije.. To možná každá máma si něco dá takhle k pití. Ale že by byla den co den opitá? No, nevím, nevím … Chtěla bych se odstěhovat k tátovy.. Mám ho radši než matku . Ale nevím jak bych mu to měla říct. Sme spolu často.. Ale mám strach že si mě k sobě nevezme. :/ Pomozte mi prosím.. Jak bych se ho měla zeptat..![]()
Ahojky, to je situace…no pokud má tvuj tatka podminky k bydleni a tak tak mu narovinu rekni ze chces jit k nemu…ale mozna i sestrou ne?
Zkusila bych si o tom s taťkou promluvit. Držím palečky ať to dobře dopadne ![]()
A jak se k tomu staví sestra?
děkuju
.. no sestře je to očividně jedno. je ráda že ji máma dovoluje být dlouho venku což taťka by ji nedovoloval ..
no už sme to nějak párkrát řešili když sem mu říkala jak se chová. jenže pokaždé když ji zavolal tak řekla že doma mám všechno a tak. což teda vůbec není pravda ![]()
Leni a kolik Ti je let, pokud s tedy můžu zeptat? a kolik je sestře? měla by jsi to taťkovi říct na rovinu, jestli je to možné tak co nejdříve.Proč myslíš že by si tě nevzal k sobě?
No, pokud jsou vaši rozvedení, tak to ani nejde „vzal k sobě“, musí to jít přes soud - taťka požádat o svěření do péče atd (jestli už ti teda není víc jak 18 let).
Takže ty si promluv s taťkou a on by pak měl zajít na městský úřad OSPOD (orgán sociálně právní ochrany dětí) a tam někde bude úřednice, ke které „patříte“ - tzn. tam, kde máš trvalý pobyt - a té se zeptat a domluvit co s tím soudem…
Protože jestli jste se sestrou úředně svěřeny do péče matky, taťka nemůže si vás (nebo jen tebe) vzít k sobě… ![]()
Mam malou dceru, je v mé péči, beru na ní RP a přídavky, ale mám dluhy a nechci aby ma dcera pykala za moje chyby, je možné se ji vzdát, a přenechat veškerou péčí a rozhodnost mé matce, která by na na brala příspěvky a rozhodovala o všem. A já bych se o ní nadale starala, ale veškerá rozhodnutí dělala má matka
Nechápu na co se ptáš? Je malá, máš dluhy - jak by mohla pykat za tvé chyby když by ses stejně o ni dál starala?
Chci se zeptat, jsem opatrovníkem nesvéprávné osoby, která je trvale umístěna v ústavu, mě nyní čeká pracovní cesta (přibližně na 3/4 roku) a zajímalo by mě, zda musím požádat soud o změnu opatrovníka, či mi stačí určit někoho s plnou mocí, kdo by mě tu pouze zastupoval v době mé nepřítomnosti. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, můžu se zeptat přítelkyně semnou bydlí od 7 měsíce 2025/ tudíž je nesvepravna a zastupuje ji opatrovník který je od ní teď 350 km dne 5.12.2025 sme poslali poštou návrh. A změnu opatrovníka z důvodu blízkosti a veškerý péči kterou opatrovanka potřebuje zatím na jako přítel ji zajišťují veškerou potřebu kterou potřebuje ale nejsem jmenování opatrovníkem jak to bude probíhat na ty změně abych nastal na její opatrovník??
Bydlím máme být vše zajištěné od lékařů budu mít veškeré podklady potvrzení jako že ji doprovazim já na veškeré lekarske kontroly..
Kdys mám exekuci nato nějaký vliv že by to dali name děkuji. Za odpoved