Změna vyplácení sociálních dávky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Mrkni na stranky mpsv,je tam spousta zmen,co se tyce pnp,tak si to projed,s toou zmenou vyplaceni nevim,ale predpokladam,ze by termin mel byt stejny ![]()
- Citovat
- Upravit
No, nechci malovat čerta na zeď, ale s tím kolik je v lednu změn se bojím, že k nějakému zpoždění může dojít. Nebo to naopak můžeš dostat dříve, viz jak chodili v říjnu, listopadu a prosinci rodičáky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
termuín vapláceni davky v hmotne nouzi
Dobrý den.V první polovině března jsem si zažádal o dávku v hmotné nouzi,s nárokem už v březnu.Kdy se posílají peníze na učet.Do dneška mi nioc nepřišlo.Děkuji.
- Citovat
- Upravit
@jarda4m píše:
Dobrý den.V první polovině března jsem si zažádal o dávku v hmotné nouzi,s nárokem už v březnu.Kdy se posílají peníze na učet.Do dneška mi nioc nepřišlo.Děkuji.
Dobrý večer,dávka v hmotné nouzi se vyplácí po spátku,když jste žádal v březnu tak dávka v hmotné nouzi by Vám měla přijít v dubnu teda podle mne.U mne to tak bylo že jak jsem žádala o dávku v hmotné nouzi že jsem ji dostala až další měsíc,v ten měsíc jak jsem podala žadost jsem ještě dostala podporu z úřadu práce.Když to vyplácelo město tak mě to na účet chodilo 21-22 v datumu v měsící ale co to od ledna 2012 vyplácí úřad práce tak mě to každý měsíc chodí jinak.V lednu mi to přišlo 30,v únoru 24,v březnu tědka 27.Nevím jak v kterým městě ale v Prostějově dávky v hmotné nouzi posíla/vyplací úřad práce Olomouc teda ve výpisu mám psané ÚP-kraj.pob.Olomouc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den,potřebovala bych si změnit zasílání RP .Mám složenkou a chtěla bych na účet,pokud bych to udělala v tomhle měsíci,přijde mi v červnu v termínu který máme už na ten účet?Děkuji
- Citovat
- Upravit
holky jak je to teď od června s vyplácením rodičáku? mě totiž při zřizování poaní na úřadu práce říkala že od června se to nebude posílat složenkou ale na kartu a na nějaký účet??? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Sociální karta má být ve své platební funkci připravena na jakékoli dávky a platby z pojistných i nepojistných systémů. V prvé fázi však půjde o ty dávky, které má od ledna 2012 vyplácet Úřad práce České republiky, tedy o státní sociální podporu, hmotnou nouzi, dávky osobám se zdravotním postižením, příspěvek na péči a podporu v nezaměstnanosti.
Tato karta by neměla být pro vyplácení různých státních dávek povinná, ale dobrovolná. Sněmovní sociální výbor to schválil jako pozměňovací návrh k předloze sociální reformy. Sociální karta by měla sloužit jako identifikátor, bude patřit státu a její držitelé se sami rozhodnou, zda ji budou chtít využívat i jako platební nástroj. Možnost dostávat dávky na účet nebo složenkou bude zachována. Povinně by kartu měli používat jen ti lidé, kteří by zneužívali dávky v hmotné nouzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda Vám již přišla dávka v hmotné nouzi tedy teď v květnu. V dubnu mi přišla 27.4. a v květnu zatím ještě nic.
předem děkuji za odpověď
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem z Brna,střed a dnes, 01.06. nemám dávku za květen.Zkuste tohle vysvětlit majiteli bytu.:( podotýkám, že jsem na UP poprve, a poprve využívám třetí měs. soc. dávku.Libuše
- Citovat
- Upravit
Ahojky, slyšela jsem, že od nového roku se budou dávky vyplácet nejřív až po 15. v měsíci? Nevíte o tom?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj já slyšela, ze to nějak rozdělili jedny od 9 v měsíci a druhy od 15 v měsíci, tak jsem zvědavá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já doufala, že je to nepodložený blud a bude se dál vyplácet tak jak to bylo do teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je fakt, ze ME přišli penizky už teď v lednu později
tak jsem zvědavá jak to bude dal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koluje to všude že nejdříve budou vyplácena 9 v měsíci a tím pádem prý 15.na účtě…o druhém termínu prý zatím nic jen ke konci měsíce…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Pobírám příspěvek na péči na dceru, ted tu čtu, že mi ho bude vyplácet uřad práce. Nezjištoval někdo z přítomných, jestli up dávku bude posílat ve stejném termínu jako chodil doted nebo má jiné výplatní termíny? Doufám, že díky této změně se to nezpozdí.