Změna z RD na RP

V16
1
11.8.24 19:14

Změna z RD na RP

Dobrý den když mi mateřská končila 24.7 od 25.7 do 31.7 už je RP? Díky za info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Kocicka1987
11.8.24 19:21

Ne, to na sebe nemusí navazovat, záleží od kdy máš požádáno o rodičovský příspěvek a jestli vybíráš dovolenou, tak na rodičovskou dovolenou můžeš nastoupit později a už pobírat rodičovský příspěvek…a rodičovský příspěvek chodí zpětné, takže pokud ho chceš od 1.8., dostaneš ho v září okolo 7.

• Citovat
  • Upravit
21592
11.8.24 20:09

A skončila ti mateřská dovolená nebo peněžitá pomoc v mateřství? A navazuješ řádnou dovolenou, rodičovskou dovolenou nebo čerpáním rodičovského příspěvku? O vše si musíš požádat, není to automatické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
11.8.24 20:13

Rodičovský příspěvek je od data, od kterého si požádáš. Pokud máš platnou pracovní smlouvu, většinou se po mateřské dovolené čerpá řádná dovolená a navazuje se rodičovskou dovolenou. Rodičovský příspěvek navazovat nemusí. Mně třeba končila MD v půlce ledna, pak jsem do půlky února čerpala řádnou dovolenou a o rodičovský příspěvek žádala až od 1.3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35798
11.8.24 20:32

Od kdy si pozadas od tehdy máš. Jestli jsi zaměstnaná tak si požádej ještě o čerpání řádné dovolené před rodičovskou dovolenou.
Rodičovský příspěvek si dej od 1.8. za těch pár dní stejně nic nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.8.24 03:59

Ano, od 25.7. přecházíte z mateřské dovolené (MD) na rodičovský příspěvek (RP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20896
12.8.24 06:30
@PetaVondrackova píše: Více

A ty jsi jasnovidec, když víš co si tam napsala do formuláře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat