Změna z RD na RP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna z RD na RP
Dobrý den když mi mateřská končila 24.7 od 25.7 do 31.7 už je RP? Díky za info ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ne, to na sebe nemusí navazovat, záleží od kdy máš požádáno o rodičovský příspěvek a jestli vybíráš dovolenou, tak na rodičovskou dovolenou můžeš nastoupit později a už pobírat rodičovský příspěvek…a rodičovský příspěvek chodí zpětné, takže pokud ho chceš od 1.8., dostaneš ho v září okolo 7.
- Citovat
- Upravit
A skončila ti mateřská dovolená nebo peněžitá pomoc v mateřství? A navazuješ řádnou dovolenou, rodičovskou dovolenou nebo čerpáním rodičovského příspěvku? O vše si musíš požádat, není to automatické.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rodičovský příspěvek je od data, od kterého si požádáš. Pokud máš platnou pracovní smlouvu, většinou se po mateřské dovolené čerpá řádná dovolená a navazuje se rodičovskou dovolenou. Rodičovský příspěvek navazovat nemusí. Mně třeba končila MD v půlce ledna, pak jsem do půlky února čerpala řádnou dovolenou a o rodičovský příspěvek žádala až od 1.3.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Od kdy si pozadas od tehdy máš. Jestli jsi zaměstnaná tak si požádej ještě o čerpání řádné dovolené před rodičovskou dovolenou.
Rodičovský příspěvek si dej od 1.8. za těch pár dní stejně nic nedostaneš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, od 25.7. přecházíte z mateřské dovolené (MD) na rodičovský příspěvek (RP).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PetaVondrackova píše: Více
A ty jsi jasnovidec, když víš co si tam napsala do formuláře?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit