Změna zdravotní pojišťovny 2015
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Změna zdravotní pojišťovny 2015
Všechny zde zdravím, celkem mě rozčílila má zdravotní pojišťovna a zvažuji změnu. Pokud jste někdo měnil tak ke které pojišťovně jste odcházeli a proč?
Moje pojišťovna odmítá hradit fyzioterapii po úrazu, která by měla být denně na hodinu a hradí jen obden a na půl hodiny. Na rehabilitaci mě i tak bez úhrady ošetřují, ale přijde mi to sprosté.
Máte k tomu někdo nějaké poznatky? Ptám se zde, protože nemám aktuálně prostor studovat jednotlivé nabídky pojišťoven a třeba někdo ví něco zajímavého, co mě nasměruje.
Děkuju všem.
Edit: máme OZP 207.
Příspěvek upraven 26.05.15 v 14:16
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Almatka jestli chceš změnit pojišťovnu, tak fofrem, do konce června, změněna Ti bude od 1. ledna 2016- co se týče zbytku - nestalo se mi, moje proplatila vše, jak žádal dr. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hodlám taky měnit, ze 111 na asi 201
Koukni kam chodíš a s kým mají smlouvy (to spíš pokud bys chtěla jít k nějaké menší pojišťovně)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se právě proto to řeším, abych to do 30.6. stihla. Já jsem u 207 OZP a před asi patnácti lety jsme k nim přešli, protože byli bezproblémoví a najednou kam vlezu, tam mi hlásí, že jim něco nechtějí proplatit. V těhotenství jsem třeba krvácela a bylo mi zle (jela pro mě RZ) a doktor na kontrole udělal UTZ a řekli mu, že to neproplatí, že to nebylo indikované (neumím posoudit, každopádně mě se ulevilo, že je vše OK a dítě OK). Teď ta rehabilitace, pak zase u zubařky byl problém. A to mi právě ti moji lékaři houfně říkají, že zrovna s OZP je teď problém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co máš za pojišťovnu nyní? ![]()
Jinak já šla před pár lety jako těhotná k ČPZP (205), přilákal mě hodně pěkný příspěvek „manažerka mateřství“, kdy oproti stávající pojišťovně dávali 2500,– na prenatální vyšetření a nákupy „k miminku“ v lékárnách. Navíc je to velká pojišťovna, se kterou mají normálně lékaři smlouvy, není problém se nechat kdekoliv a kdykoliv ošetřit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Mar__tanka1983 píše:
Co máš za pojišťovnu nyní?Jinak já šla před pár lety jako těhotná k ČPZP (205), přilákal mě hodně pěkný příspěvek „manažerka mateřství“, kdy oproti stávající pojišťovně dávali 2500,– na prenatální vyšetření a nákupy „k miminku“ v lékárnách. Navíc je to velká pojišťovna, se kterou mají normálně lékaři smlouvy, není problém se nechat kdekoliv a kdykoliv ošetřit.
Taky jsme u nich.
Manažaerku mateřství jsem využila plně.
Loni jsme o jeden den neměli nárok na proplacení švp - to bylo myslím kolem litru.
letos už ano, ale jen 500 a paní mi oznámila, že v dalších letešch švp už čerpat nemůžeme, že to lze proplatit jen jednou za život.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já mám 211. Přecházela jsem od VZP. A loni na podzim mi už VZP odmítla proplatit příspěvek na těhotenské plavání s tím, že odcházím a letos mi vnitra zase neproplatila příspěvek na podprsenku na kojení, že jsem porodila vloni a měla žádám vloni
Jsem to zkrátka nevychytala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tonyax takže si mám plavání nechat proplatit u VZP než se přihlásím jinam jo? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almatka byla jsem u 207 a po porodu u nich byla i dcera. Náš ortoped s nimi ukončil smlouvu, protože nechtěli proplácet léčbu, tak dcera dostala jako miminko vyjímku a přehlásili jsme jí na 211. Teď od ledna jsem u ich taky a žádný problém nemáme. Ale hodně teď po čekárnách čtu, jak s OZP ruší smlouvy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Me zas moje zubarka oznamila, ze rusi smlouvu s VZP. Tak budu muset prejit k jine pojistovne. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám 209, ale to je asi hodně lokální i když nadstandardní pojišťovna, ale třeba těhotné mají nárok na proplacení screeningu přes tisícovku, pak těhotenské vitamíny apod. 600Kč a ještě přes tisícovku na výdaje spojené s porodem (např. účast otce u porodu, nadstandardní pokoj apod.), novorozenci dostávají kufřík plný věcí a všechny děti každý rok dárek k Vánocům apod.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bejbyy píše:
@Tonyax takže si mám plavání nechat proplatit u VZP než se přihlásím jinam jo?
Přesně tak ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě upozorním, že chcou u ženy na mateřské dovolené, příjemci rodič. příspěvku (Rozhodnutí o přiznání příspěvku)
Holky to vezmu kde? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Almatka píše:
@martina.se právě proto to řeším, abych to do 30.6. stihla. Já jsem u 207 OZP a před asi patnácti lety jsme k nim přešli, protože byli bezproblémoví a najednou kam vlezu, tam mi hlásí, že jim něco nechtějí proplatit. V těhotenství jsem třeba krvácela a bylo mi zle (jela pro mě RZ) a doktor na kontrole udělal UTZ a řekli mu, že to neproplatí, že to nebylo indikované (neumím posoudit, každopádně mě se ulevilo, že je vše OK a dítě OK). Teď ta rehabilitace, pak zase u zubařky byl problém. A to mi právě ti moji lékaři houfně říkají, že zrovna s OZP je teď problém.
Ahoj, já také vždy vše bezproblémově a teď také problémy. Zvažuji také změnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit