Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Je to asi dost individualni, ale mam necele 4 mesice od porodu a s postavou uz jsem celkem spokojena. Samozrejme kojim, snazim se zdrave jist, cvicim a chodim na dlouhe prochazky s kocarem (takze zadarmo to neni), ale bricho uz nemam, zadek je pevnejsi, boky se zmensily… do puvodni vahy mi teda jeste chybi shodit 5 kilo, ale ja teda nabrala prisernych 25 🙈 😀 takze se neboj. Pokud na to nebudes po porodu kaslat, tak si myslim, ze se das zase dohromady ❤️
Tělo se určitě da dohromady, ale neprobiha to u všech stejně. Já jsem třeba zhubla, vlasy se daly dohromady asi po dvou letech, cvičím…ale postava se mi prostě změnila. Zůstaly mi takové silnější paže a ramena a mám i po ukončení kojení o dvě velikosti větší a nepekna prsa. Na druhou stranu znám ženy, které vypadají po dětech stejně jako před nimi. Ty změny jsem nesla těžce, ale zase ne tak těžce, abych šla třeba na plastiku prsou. Nějak jsem si zvykla, že vypadám jinak.
Me po porodu zůstalo asi 7kg nahoře a nesmířila jsem se s nima (ted jsem znovu těhotná) hele někdy s tím prostě člověk nic nenadělá a naprosto chápu ze se necítíš v novém těle uplne nejlépe radu bohužel nemam 🤔
Tělo se dá určitě dohromady. Já jsem ve dvou letech syna vypadala líp než kdy dřív. Od porodu jsem zhubla 30 kilo, strie vybledly, bříško trošku zůstalo ale postavu jsem měla lepší než kdy dřív. Teď jsem znovu těhotná a vypadám zase fakt strašně. Jsem v půlce a mám 14 kilo nahoře, pleť strašná, kruhy pod očima, celá nateklá. Nejkrásnější období ženy no. 😁 Už se těším až se dám po porodu zase dohromady.
Je to opravdu individuální. Nejen žena od ženy, ale může to být různé i v každém tehotenstvi. Když jsem čekala dceru, přibrala jsem.asi 15 kilo a byla jsem jak velryba úplně celá. Navíc jsem byla celkové taková oskliva
vlasy, pleť, apod. Po porodu jsem to při kojení všechno rychle dala.dolu a i mnoho navíc…
Teď za pár dnů rodím, čekám kluka, přibrala jsem celkem 5 kilo zatím a mám to jen v bříšku. Postavu jako takovou mám pomalu lepší, než před těhotenstvím a celé těhotenství mám luxusní vlasy, pleť, ani líčit se nemusím. Takže je to opravdu různé a teď bych se tím. vubec nestresovala. Chápu, že když se vidíš v zrcadle, tak je těžké to neřešit, ale to mimco za to stojí, podporu partnera máš a po porodu se dáš rychle do kupy. ![]()
To je strasne indi vindi. Ja treba strie nemam zadne, postava jako za mlada, prsa jsou lehce unavenejsi nez pred tehotenstvim, ale zadne drama. Ja ale nekojila.
A jinak ke zhubnuti po porodu. Jsem na tom lepe, nez pred druhym tehotenstvim. Ale co pravda, ja na tom intenzivne zapracovala. Takze ja myslim, ze az budes mit to nejhrosi za sebou s malym mimcem, tak se do toho muzes poradne obout a bude to dobre.
Ahojky všem, měla bych dost povrchní dotaz. Aktuálně mi zbývá pár týdnů do porodu, za celé těhotenství jsem přibrala +- 12 kg (což si myslím, že není žádná katastrofa). Nicméně nejen mé tělo se dost změnilo. Nikdy jsem neměla postavu topmodelky a nebyla jsem tak úzkostná k tomu, že nejsem perfektní, ovšem za poslední měsíc se celé moje zjevení razantně změnilo (strie přes celé břicho, boky, stehna, prsa, prsa se zvětšily o 3 velikosti a jakoby hodně spadla, samozřejmě mám v plánu kojit i přes to, co kojení přinese, ale je to další obava o to, jak ta prsa budou vypadat, zadek spadl a jakoby se rozkydl, vlasy řídké a lámavé, extrémně suché tváře, nehty lámavé atd.). Nepochopte mě špatně, tohle všechno samozřejmě za to miminko stojí 💖 👶, ale nevěřila bych tomu, jak tyto změny budu špatně snášet. U zrcadla se mi chce brečet 😞… Chci se uklidnit, nejsem v tom sama, kdo to tak špatně snáší? Každý den cvičím 💪, chodím na procházky 🚶♀️, starám se o sebe, snažím se o vyvážený jídelníček 🍎, aby mi nechyběly vitamíny atd. Partner mi neustále říká, jak jsem krásná a podporuje mě, ovšem mám zrcadlo a vím, jak vypadám. Vy, co jste rodily už před nějakou dobou, zvládne se tělo dát nějak dohromady? 😔 🌸