Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojte chtěla bych se zeptat zkušenějších protože fakt nevím. Moje sestra se bude na začátku Listopadu vdávat a já ji budu péct cukroví(takovou tu svatební klasiku na zaplácnutí děr na talířích-linecké, rohlíčky atd.)a uvažovala sem že když už budu dělat těsta tak že bych ho udělala více a zamrazila na vánoční cukroví(bylo by v mrazu cca měsíc a týden)ale nevím jestli to jde resp. jestli bude dobré i po rozmrazení
Jéééé, neporadím, ale taky mě to moc zajímá, protože kolem Vánoce by bylo fajn mít víc času na nakupování, zdobení, balení atd. než na plácání těsta (nevím jak ostatní, ale já mám pak mouku všude po kuchyni a tak by bylo víc uklizeno)… taky jsem zvědavá na odpovědi!!!
![]()
Já mrazim a mám to v mrazáku cca ten měsíc a narosto v pohodě.
Ale těsta kupuju, s domácíma neporadím. ![]()
@Jenver to je škoda:-(..já právě dělám jedině domácí takže nevím co udělá ten tuk a vejce atd.
No co by
Nic jiného než to kupované. Ale řekla bych, že se to na chuti pozná. Já teda nevím, peču toho docela hodně, ale je to udělané raz dva a mouku po celé kuchyni nemám
Udělala bych čerstvé ![]()
@cizova píše:
@Jenver to je škoda:-(..já právě dělám jedině domácí takže nevím co udělá ten tuk a vejce atd.
To by mělo být v pohodě, vzhledem k tomu, že máslo i vejce se zamrazit daj (máslo mrazim běžně, když koupim v akci) tak bych se toho nebála.
Lepsi by mozna bylo zmrazit uz udelane cukrovi, znama to tak delava a jeste na velikonoce vyndava z mrazaku ![]()
Klidně do zamraz. Moje mamka na pečení nikdy moc nebyla, tak nám těsta dělávala babička a dávala mražené, abysme si taky mohly se ségrou něco uplácat doma. Cukroví bylo vždycky výborné ![]()
Zrovna linecké a podobné by mělo být v pohodě. Určitě bych radši zamrazila těsto než hotové cukroví. Podle mojí zkušenosti, když rozmrazím cukroví, tak už je to trochu citit v chuti.
@catie jééé díky:-) to sem potřebovala slyšet:-)
@monika32 udělala bych čerstvé taky strašně ráda peču a vařím atd. ale při prvním těhotenství sem nemohla moc dlouho vařit(veškeré věci v kuchyni celkově) protože sem právě kolem 8měsíce u toho začala až omdlévat(tak samo u věšení prádla) a na konci listopadu už budu právě v tom 8 měsíci takže bych si to ráda nějak ulehčila(a když to itak nepůjde tak manžel rád peče vánoční cukroví ale těsto by fakt nedal)
@vevci jj taky po vánocích právě ty trošky zamrazuju že je má pak manžel občas ke kávě nebo tak ale už to tež nebyva ono
@cizova píše:
@catie jééé díky:-) to sem potřebovala slyšet:-)
@monika32 udělala bych čerstvé taky strašně ráda peču a vařím atd. ale při prvním těhotenství sem nemohla moc dlouho vařit(veškeré věci v kuchyni celkově) protože sem právě kolem 8měsíce u toho začala až omdlévat(tak samo u věšení prádla) a na konci listopadu už budu právě v tom 8 měsíci takže bych si to ráda nějak ulehčila(a když to itak nepůjde tak manžel rád peče vánoční cukroví ale těsto by fakt nedal)
Tak tento důvod chápu
Ale to bych snad taky zamrazila už úplně hotové
Protože to by mě zabilo stát u linky a vykrajovat ![]()
@Temaho já tak taky občas zamražuju másla atd..bílek na pusinky je možná ještě lepší rozmrazený než čerstvý
jen tak nějak nikdo v okolí nemá zkušenost s tím co to udělá zplácané dohromady
@monika32 a tak to já si klidně u toho sednu hezky ke stolu a vykrajuju v sedě to je v pohodě…ale přeci jen to míchání těsta je docela i makačka…kor když ja sem takový ten blb co dělá vše najednou v jednom bordýlku ![]()
@cizova píše: …ale přeci jen to míchání těsta je docela i makačka…kor když ja sem takový ten blb co dělá vše najednou v jednom bordýlku
míchat může chlap ![]()