Zná někdo Halušky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2724
8.8.10 19:50

Halušky jsou původem ze Slovenska a základem jsou brambory. České mutace a prášková varianta obsahují více mouky, není to špatné, ale jsou to spíše špecle.
Uvařené halušky proleju rozškvařeným špekem a pak přidám bryndzu (slovenskou). Mňamka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5173
8.8.10 19:52

Halušký MŇAM MŇAM babička pochází ze slovenska a halušky jsou to nejlepší :wink: ale bez brynzy -ta mi nechutná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44178
8.8.10 19:58

Já ještě doplním, že pro výrobu halušek jsou nejlepší pozdní moučné brambory. Z nových brambor by se rozvařily.
Slováci říkají halušky, haluštičky, různým moučným knedlíčkům a nočkům. Znají více „těst“ na ně, různé způsoby podávání, konzumace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
8.8.10 20:03

Zdar!

Já dělám halušky tak, že nastrouhám syrové brambory na jemném struhadle, přidám jedno vejce, osolím a dohušťuju pol. moukou. Pak na zkoušku do vroucí vody vložím ze lžičky kousek těsta a pokud drží pohromadě, tak normálně vařím. Pasíruju to přes ten cedník na halušky. Až halušky vyplavou, nechám je ještě tak minutku vařit a pak cedníkem (normálním) vybírám, proplachuju a kydám do hrnce. Dělá se to samozřejmě na několikrát.

Brynzu ráda nemám, takže je jím jen se zelím (kysaným) a špekem s cibulkou, příp. s uzeným, slaninou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9099
8.8.10 23:26

Ahojky taky dělám z prášku s domácíma by byla moc piplačka :oops: :-) A jedině s bryndzou a slaninou,ale se zelím je taky moc mňam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
18.12.10 12:45

Ahoj, my děláme halušky s tvarohem. Bryndza nikomu z rodiny moc nechutná, tak to nahrazujeme tvrdým tvarohema je to vážně mňamka. Do toho už pak jen osmahlá slaninka a špek a je to! :) Ty se zelím jsem nikdy nejedla, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí