Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak za prvé, já HA taky přestala brát kvůli migrénám, jelikož jsem je měla i 4× do měsíce a dost brutální. Teprve čekám na testy zda ji dál vůbec budu moct užívat, takže jen tak pro zajímavost, že to nemusí být výmluva a výmysl…
A za druhé promiň, ale myslím si, že tobě je do toho kulový
![]()
A kde je nějaká spravedlnost? Ti co děti chtějí, strašně moc.., tak je mít nemůžou a taková… si toho neváží.., to je fakt na ránu.. ![]()
To musi vedet oni sami nejlip, proc si dite nechali. Tezko s tim neco zmuzes, to je jejich vec ![]()
No, to asi nedopadne dobře. Ma už věk na to, aby věděla, že se takhle vyjadrovat nemuze, že ji každej odsoudi
Za mě je to husa, ale snad to po porodu bude o. k ![]()
Já si myslím že jsou i tací co chtějí dítě, ale nejsou z toho na větvi jako většina, ale když se rozhodli že ho budou mít, tak třeba změnili názor, a to že se takhle vyjadřujou jsou to jejich kecy a maj je třeba před okolím, vámi, myslíš že se o něj nepostaraj? jak víš že ho nechce, když ho nosí?
Ahoj, myslím, že se to vyřeší samo… Buď to bude na sociálku pro špatnou péči, nebo se natolik změní, že to budou nejlepší rodiče na světě, sama jsem říkala, že jestli se mi narodí kluk, tak ho nechám v porodnici, a myslela jsem to smrtelně vážně… taky jsem poslouchala, jak to můžu říct, že dítě je požehnání a tak podobně, ale já byla rozhodnutá…
A co by jsi s tím chtěla dělat? Můj chlap vždycky když malého koupu, (koupu ho v kybli,.ve vaně řve ) tak příjde a říká: zase ho držíš špatně, musíš obráceně, vždyť víš, že jde vzduchu nahoru a ne dolů (prdiky) jako že ho mám dát hlavou dolů..
Vím, že si ze mě dělá srandu, v životě by mu neublížil a já si z jeho řečí nic nedělám ![]()
Tak ta je hustá
Aby pak její dítě neskončilo někde v popelnici, nechápu, proč v tomto případě nešla radši na potrat ![]()
@slunečnicee píše:
A kde je nějaká spravedlnost? Ti co děti chtějí, strašně moc.., tak je mít nemůžou a taková… si toho neváží.., to je fakt na ránu..
To je přece, ale každýho věc zda dítě chtějí nebo ne… ![]()
Pokud o to opravdu tak nestála mohla jít na potrat… nebo třeba dá dítě k adopci… co zakladatelka ví… ![]()
@MiskaKosa Neříkám, že si kvůli HA vymýšlí, jen je spousta druhů i nehormnonální. Byli to naši kamarádi, je mi do toho dost, mrzí mě, že se naše cesty rozcházejí jen kvůli tomu, že oni čekají dítě a nechtějí ho.
Proč mi přijde, že to vztahuješ na sebe?
@MiskaKosa píše:
To je přece, ale každýho věc zda dítě chtějí nebo ne…
Pokud o to opravdu tak nestála mohla jít na potrat… nebo třeba dá dítě k adopci… co zakladatelka ví…
A nebo třeba je to jen image před rádoby přáteli…
![]()
Tak je možný, že až porodí a uvidí to dítě, že se to změní
ale teď s tim asi těžko něco uděláš, a tady ti asi taky nikdo nic moc neporadí
Zdravím.. pokusím se stručně. Máme jedny známé- pár, ona 34, on 30, spolu cca 10 let. Na děti JEJÍ názor- příživníci, obtěžují, ječí, ničí život.. prostě horší než hmyz. ON tento názor postupně přebral, ač „za svobodna“ byl k dětem vstřícný (k cizím). Nyní čekají své první dítě- neplánované, ona nebrala antikoncepci kvůli migrénám (prý), celkově kvůli obojí pohodlnosti, takže dítě je omyl. Své hnusné řeči o dětech vedou stále.. př. „Co děláš?"" Stavim sklep, ať to máme kam zavřít.“ Do určité fáze, resp. než čekali vlastní přírustek, jsme my- všichni jejich známí- brali tyto řeči s humorem, tolerovali jsme jejich styl vtipkování v domnění, že je to snad jednou přejde. Bohužel. „Drsní“ jsou stále, bohužel to již vtipné vůbec není, kamarádi a známí se od nich odvrací a nejeden z „nás“ (všech přihlížejících) má strach, zda ONA může své dítě vůbec milovat.. Ne, nechápeme, proč si ho pořídili, či nešla na potrat apod.. Domluvy jsou zbytečné, s nikým nic nekonzultují, vědí vše nejlépe.. nejsem zastánce radilů, ale „ocať-pocať“. Po ostatních stránkách jsou normální, staví dům, pracují, inteligence průměrná, žádný sociální případ.. nevím, jak se k nim mám(e) chovat, ONA mu dítě vyčítá, jako by u toho sama nebyla.. Vzájemné styky jsem omezili na minimum a zjišťujeme, že tak činí i ostatní známí.. o ně dva mi snad ani nejde, spíš mám strach o to malé- nechtěné
Lze jen tak zavřít oči a tuto situaci přehlížet?