Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lubomíra2 píše:
Není ji do toho kulový, chce pomoct!!Jde vidět, že někdo pomáhat neumí!
Jak by jí pomohla, že jí vsugeruje, aby dala dítě na adopci?
@anickadomnik píše:
@Kelsey jako myslet vážně to asi nemůže normální člověk ale kámoška co má tři kluky tak vždycky když od nás odchází se mě ptá jestli bych tu naší holku s ní nemohla vyměnitnikdy mě nenapadlo že by byla divná a přiznám se že jí občas řeknu že jo
tak my máme taky 3 děti, napřed 2 slečny a pak omylem
kluka, jako mi to bylo celkem jedno kdyby byla třetí holka, tak nemusíme nic kupovat na oblečení, že vše doma by bylo, ale já nějak vnitřně od začátku cítila, že tentokrát je tam kluk, ale kdyby nebyl, tak by byla další holka no a
neměnila bych ji ![]()
@lubomíra2 Ale mám pocit, že tam není s čím pomáhat.
Pokud si zakladatelka myslí, že to potom dopadne špatně, tak nechápu, proč se odcizuje a omezuje styky.
Nakonec se může odcizit úplně a po porodu, pokud bude potřeba podat pomocnou ruku, už nepomůže. ![]()
Třeba jsou ji takové řeči nepříjemné. Ale kolik let ji nevadily? Třeba je to fakt jen kamarádčin humor. Má ho zažitý, tak prostě vtipkuje dál. A nečeká, že tím, že otěhotní musí změnit styl humoru, aby se ji nedcizili přátelé. ![]()
Neznáme ji. Nejsme s ní denně. Těžko něco radit. Rozhodně bych se s ní nepřestala bavit.
@Kelsey já bych ji taky neměnila to že se tomu občas zasměju s kámoškou mezi dveřma neznamená že bych jí ji ve skutečnosti dala a že ona by ji ve skutečnosti chtěla
@AniNevim píše:
vote yes…a krome sklepa a hmyzu jsem nic dalsiho nezahledla… sklep je velice vtipny, hmyz je velice pravdivy…
Zakladatelka zrejme deti nema… Pokud se mylim, jsou nejspis velmi vytouzene a dlouho vyrabene… Pokud se mylim i v tomto, je to devce, co ma hodne estrogenu a silne materske pudy uz od doby dospivani.. Pokud se mylim i v tomto, tak ma opravdu vsedni zivot, velmi klidne sousedy, doma naklizeno, televizi rozbitou… ale internet stale jde, tak muze koukat na youtube.. Jinak uz nevim… Kdyz Buh rozdaval smysl pro humor a toleranci, bylas v jine fronte, vid?
@MiskaKosa cely ten predchozi sahodlouhy blabol vyjadrila jednou vetou nerozvinutou - je to frajerka!
Jo, sklep je vtipnej, ale řeči se smrtelně vážným obličejem, nasraným hlasem a věčným hádkychtivým vyčítáním typu: „Stejně neumíš nic než parchanty.“ (partnerovi), „Kvůli tomu zmetkovi nemůžu ani mezi lidi (pupík)“, „S*re mě už teď, co teprve, až vyleze.“, „Voslintávat prsa mi teda nebude..“ dřív jsme s nima tenhle humor sdíleli, že děti jsou tak na práci, kéž by se narodili a už uměly štípat dříví, apod.. jen jsme se u toho dřív pochechtávali. Oni dnes už ne.
@Anonymní píše:
Jo, sklep je vtipnej, ale řeči se smrtelně vážným obličejem, nasraným hlasem a věčným hádkychtivým vyčítáním typu: „Stejně neumíš nic než parchanty.“ (partnerovi), „Kvůli tomu zmetkovi nemůžu ani mezi lidi (pupík)“, „S*re mě už teď, co teprve, až vyleze.“, „Voslintávat prsa mi teda nebude..“ dřív jsme s nima tenhle humor sdíleli, že děti jsou tak na práci, kéž by se narodili a už uměly štípat dříví, apod.. jen jsme se u toho dřív pochechtávali. Oni dnes už ne.
si neodpověděla, jak dlouho je těhotná?
@Kelsey píše:
si neodpověděla, jak dlouho je těhotná?
Rodí v listopadu.
@jirabobes píše:
@K-Black![]()
![]()
Ale jinak je netýráme, ne?
Holce oholím hlavu, když se nebude česat.
Děti jsou přece od toho, aby jsme se nemuseli zvedat z gauče: podej, přines, přepni, udělej…
Proč mám 3 děti? To by nebylo, aby se o nás na stará kolena aspoň jedno nepostaralo. Nebo říkávám:„Šmankote a kdybych měla jen jedno a něco se mu nedejbože stalo a nebo se chytlo blbé party a pokazilo, kdo by se o mě staral?“
A jiné hlášky.A nejsem debil, ubožák člověk, jak psala @Kelsey
Příspěvek upraven 09.09.13 v 23:49A samozřejmě nemám děti jako osobní sluhy. Holku proti její vůli holit nebudu. Ale s náhradníma dílama od kohokoliv pro kohokoli počítám.
![]()
![]()
jo přesně, a s narůstajícím věkem děťátek přitvrzuju
a oni teda taky
nebo je chci vyměnit za jiné zvířátko, no je toho hodně ![]()
Manžela mám jen na prachy, jé já mám blbých keců
![]()
@Anonymní píše:
ok, je to ponekud zvlastni… ponekud vice, pokud je u toho opravdu nastvana. Nicmene vidim jako velice prihodne abys hned reagovala ve stylu:„A proc sis ho teda nechala?“ Jeji reakce by mnohe osvetlila a ty bys to mohla lip zpracovat a pripadne vymyslet neco, co by jeji hormony trochu rozproudilo… Zkus to, nezatracuj ji uz jen kvuli tomu drobkovi. Treba ma stejnou poruchu jako jeji matka a je to ciste hormonalni nebo vypestovane v detstvi.
Priroda je mocna a po porodu, navic pokud u nej budou oba, je to muze opravdu zmenit k nepoznani.
Zkus ji nenapadne vnutit nejakou knizku o prenatalnim vyvoji… Nevim… Mne teda nikdy nijak nebraly cizi deticky, ani fotky roztomilych miminek, dokonce ani nakupovani vybavicky - nebyla jsem v jedinem obchode behem tehotenstvi a neneznilo me to ani potom - nesnasim nakupovani. Nicmene jsem si silne uvedomovala, ze dite uz slysi, vnima a citi lasku.
Ovsem, pokud je v prvnim trimestru, tak bych ji nesoudila ani za ty reci - jeste neni szita se svym novym stavem… Reci jsem nemela, ale v soku jsem z toho byla a to velkym, prestoze jsme dite planovali.
@Anonymní píše:
Rodí v listopadu.
no, tak se ji takhle na hulvata priste zeptej a uz bude od ceho se odpichnout… Je to koza, ale priroda nebo rodina si s ni poradi.
@Anonymní píše:
Hmmm, tak to uznávám i já, že když vede tyhle řeči vytočená, tak to nejspíš jen humor nebude. Tím spíš, bych nezpřetrhala styky a byla poblíž, až se mrně narodí. Potom se uvidí. Snad po porodu najde aspoň trochu citu ke svému miminku.
@AniNevim píše:
no, tak se ji takhle na hulvata priste zeptej a uz bude od ceho se odpichnout… Je to koza, ale priroda nebo rodina si s ni poradi.
Nechali si ho, protože ONA už má věk. Toť vše. Bez dalších komentářů. Prostě to znamená pouze to, že až by na dítě někdy (možná) mohla být připravená, už by to taky nemuselo jít, protože by byla stará ![]()
Já nevim, proč to tady s tím humorem co se týče dětí tak hrotíte. My si s přítelem po náročném dnu s caparty řeknem, že když už nic, tak aspon máme čtyři náhradní ledviny.
. Nebo známá už ke svému věku nikdy mít děti nebude a vždycky říká jak krásné děti mám, tak jí říkám, že si může vybrat věk i pohlaví
. Letos se mi narodil třetí kluk. Už mám jednu slečnu a přála jsem si druhou, pohlaví bylo překvapení a i když jsem nebyla zklamaná, že je to kluk, vždycky, když vidim kamarádku, jak má malinkatou holčičku, vžzdychnu si a ptám se, jestli by ji nevyměnila za mého chlapečka. Řekne, že jo a zasmějeme se tomu. Taky kolikrát řeknu, že je narvu do babyboxu, nebo at se nebouchají do hlavy, že nás jednou budou živit atd. Ale nic z toho není myšleno vážně. Svoje děti miluju, at zlobí sebe víc nebo at je to holka nebo kluk. Ale takové to řeči beru jako své osobní výlevy.
A nedělají si z vás pudel? Možná je baví vaše vyděšené výrazy a doma, v soukromí pupek opecovavaji jako diví.
Mě taky v těhotenství napadalo, ze bych dceru vyměnila po porodu za nějakého kloučka…
No ne, je to mazel, rozmazlena az běda. ![]()
A nemůžou být ty jejich řeči jakoby jen navenek před okolím, přitom se ve skutečnosti se těší? Uznávám, že něco z toho už je dost přes čáru, ale někdo si do huby nevidí. Když byl syn malej a brečel nebo nechtěl jíst, tak jsem mu taky „vyhrožovala“ babyboxem a přitom bych ho láskou sežrala ![]()