Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Mala mela taky dost vlasku, drzela jsem za bradu, aby nesla pod vodu a druhou rukou polivala kelimkem
Namydlena sla uz do kybliku, mydlila jsem na prebalovaku, mame ho na vane.
Moje známá měla něco podobného a vždy potřebovala asistenta, co zavřel vaničku přebalovacím pultem a nachystal osušky atd.
Já jsem vaničku(obyč.) podědila a měli jsme ji tři měsíce, pak si Daneček začal natahovat nohy a já ho chytala, aby se nepraštil do hlavičky, takže už je měsíc ve velký vaně a je je spokojenej. Záleží na dítěti a jeho náročnosti na prostor
![]()
asha píše:
Mala mela taky dost vlasku, drzela jsem za bradu, aby nesla pod vodu a druhou rukou polivala kelimkemNamydlena sla uz do kybliku, mydlila jsem na prebalovaku, mame ho na vane.
Aha, no já nemydlím, používám jen takovou tu miminčí koupel, ale na vlasy šampon jo. A tos přelívala i přes obličej? Ale stejně, vlásky musím nejdřív namočit a pak namydlit, takže až v kyblíku a to mi nějak nejde… navíc se malý odráží nožkama a vyskakuje nahoru ![]()
Souhlas - tyhle vaničky bývají dost malý a zvlášť, když jsou tvarovaný, tak tím víc je pak větší dítko omezený. My kupovali velkou plastovou vaničku za 150kč. Koupali jsme na kuchyňský lince - super se do toho natočila voda a vylila se lehce do umyvadla. A před týdnm jsme začali koupat ve velký vaně, protože malej kope a cáká ![]()
no mně by tam hlavně vadil ten hrbol…vím,že v porodnici jsem s nějakou boulí ve vaničce byla nucená koupat a v podstatě mi to tam zavazelo a musela jsem koupat naboku ![]()
Není nad klasickou vaničku ![]()
pro mě je to krátkodobá záležitost, malá se mi koupala ve vaničce tak 3 měsíce pak už se tam nevlezla:-))
Iffka píše:asha píše:Aha, no já nemydlím, používám jen takovou tu miminčí koupel, ale na vlasy šampon jo. A tos přelívala i přes obličej? Ale stejně, vlásky musím nejdřív namočit a pak namydlit, takže až v kyblíku a to mi nějak nejde… navíc se malý odráží nožkama a vyskakuje nahoru
Mala mela taky dost vlasku, drzela jsem za bradu, aby nesla pod vodu a druhou rukou polivala kelimkemNamydlena sla uz do kybliku, mydlila jsem na prebalovaku, mame ho na vane.
Ono to jde. Mela jsem zinku, tou jsem namocila, pak namydlila… A prelivala pres oblicej, skvely nacvik potapeni
Jinak oni se odrazi, to jo, musis vytahnout nohy nahoru ![]()
Příspěvek upraven 14.12.11 v 12:37
Já koupala malého ve vaničce celkem 3×!!! a šel do velké vany na lehátko. A to se narodil malinkatý, 2,5kg a 46cm. Ale nebavilo mě napouštět tu vaničku, někam ji tahat a i tak jsem měla omezený prostor. Takže teď druhý mimís nepůjde do vaničky vůbec, jenom na lehátko do velké vany. Za mě tedy zbytečná investice
asha píše:Iffka píše:Ono to jde. Mela jsem zinku, tou jsem namocila, pak namydlila… A prelivala pres oblicek, skvely nacvik potapeniasha píše:Aha, no já nemydlím, používám jen takovou tu miminčí koupel, ale na vlasy šampon jo. A tos přelívala i přes obličej? Ale stejně, vlásky musím nejdřív namočit a pak namydlit, takže až v kyblíku a to mi nějak nejde… navíc se malý odráží nožkama a vyskakuje nahoru
Jinak oni se odrazi, to jo, musis vytahnout nohy nahoru
Ok, tož já to dneska zase zkusím
Sice už jsem objednala větší vaničku (do velké vany ho dávat nechci kvůli spotřebě vody, nesnáší chlad a musí být u koupání celý ponořený, to kdybych měla napouštět každý večer, tak nás to brzy zruinuje
), ale ještě nezaplatila, tak uvidíme ![]()
Já měla vaničku dost velkou, ale dávala jsem ji do klasické vany. Prostě jenom úspora vody a prostoru:-) Když vaničku dorostla, šla do velké.
Iffka píše:asha píše:Ok, tož já to dneska zase zkusímIffka píše:Ono to jde. Mela jsem zinku, tou jsem namocila, pak namydlila… A prelivala pres oblicek, skvely nacvik potapeniasha píše:Aha, no já nemydlím, používám jen takovou tu miminčí koupel, ale na vlasy šampon jo. A tos přelívala i přes obličej? Ale stejně, vlásky musím nejdřív namočit a pak namydlit, takže až v kyblíku a to mi nějak nejde… navíc se malý odráží nožkama a vyskakuje nahoru
Jinak oni se odrazi, to jo, musis vytahnout nohy nahoru
Sice už jsem objednala větší vaničku (do velké vany ho dávat nechci kvůli spotřebě vody, nesnáší chlad a musí být u koupání celý ponořený, to kdybych měla napouštět každý večer, tak nás to brzy zruinuje
), ale ještě nezaplatila, tak uvidíme
A jaky mas kyblik?
Teda podle mé zkušennosti bych nedala dopustit na vetší vaničku, jak už tu bylo psáno, brzy ti z ní vyroste a bude se bouchat do hlavičky a já jsem musela cca ve 4.měsíci vaničku přestěhovat do koupelny, kde jí vložím do vany, protože jsem měla vodu naprosto všude, jak naše dítko strašně cáká. To když ti pak nacáká a zateče ti to do skříňky, kde budeš mít třeba oblečení, plínky atd… tak to budeš mít všechno mokré. Určitě bych volila samostatně přebalovací pult a vaničku zvlášť. ![]()
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!
Ahoj, asi bych šla do volné vaničky. Protože manipulace s tímhle „krámem“ je strašná. Dítě svíkneš na přebalováku,držíš ho v ruce, zvedneš poklop, napustíš vaničku, dítě umyješ, vyndáš, zase držíš a při tom zavíráš přebalovák, na který si připravíš věci, dítě stále držíš, případně ho někam odložíš.. No to bych asi fákt nechtěla. Používala jsem to v nemocnici (ne porodnici) jednou a stačilo mi to. Jinak vaničku jsme používali docela dlouho, mohli jsme jí mít na zemi v koupelně, kterou jsme hezky vytopili. A dobře se do ní vlezla i ta koupací podložka. Když z ní vyrostla, šla do velké vany, ale spíš se sprchuje v tátově náručí.
martulkasloník píše:
holky když řešíte ty kyblíky, slyšeli jste minule v sama doma názor doktorky že to není vhodné, že se neumyjí pořádně pohlavní orgány!!
To je pitomost, do kybliku muzes dat dite uz namydleny, vetsinou se to tak dela
Obcas mi prijde, ze tyhle doktorky nepouzivaji mozek ![]()