Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Loki1234 V jedné místnosti, která se ještě neopravovala (jsme ji dělali až před dvěma roky) jsem je vzala rejžákem a vodou a pracím práškem, vedle jsem měla suchý hadry a těmi jsem to hned utírala, nezčernaly a vydrhly se uspokojivě, bych se tý vody tolik nebála.
Ale pokud máte aspoň pár tisíc, půjčila bych brusku a koupila lak, nic to není, a rozhodně to vypadá stokrát líp než jen vydrhnutý.
@Virginia Věřím, že s tou bruskou to bude o něčem jiném, bude na ni hold potřeba našetřit. Díky ale za radu s čištěním.
Půjčila jsem si stroj na broušení parket v půjčovně, parkety zbrousila a nalakovala, jsou jako nové. V první místnosti jsem je dělala ruční bruskou a málem jsem se oddělala. Bruska na podlahy je super věc, je to za pár hodin hotové a vypadá to úžasně.
@Virginia píše:
My máme dům z roku 1930 cca. POd koberci byly staré osmdesátileté zašlé parkety, někde byly i kusové koberce.
Půjčili jsme si brusku na parkety (za vřelé poděkování od známého), koupili lak (1500,–na jednu místnost), manžel to obrousil, já jsem to nalakovala a parkety jsou jako nové, už osm roků. Netmelili jsme to - někde jsem to viděla a ten tmel byl po čase vypadaný a nepěkný, mezery byly jen v jedné místnosti a mi to nijak extra nevadí, prostě je na tom vidět historie.
Brusky se dají i půjčit v nějaké půjčovně nářadí atd, taky to není nijak extra drahé.
Ceny profi podlahářů za renovaci parket mě teda dostávají do kolen.
Ale záleží samozřejmě na tom, jaký má na to člověk rozpočet.
Souhlas - plus tmel se dá vyrobit z tmelicí hmoty ze stavebnin a prachu ze zboušených parket.
@Loki1234 už si to přesně nepamatuju, je to několik let, ale bruska půjčovné tak 1500 (pozor ale, dávali jsme zálohu 10000, pak nám to zas vrátili) a lak asi taky tak nějak, kupovala jsem lak Bona, tak si najdi, jakou to má spotřebu na m2 - i když mně ho dost zbylo. Nejlepší je, když si najdeš obchod (nebo půjčovnu, tam někdy i ty laky prodávají) a oni ti zas nespotřebovaná zavřená balení odkoupí zpět.
@Loki1234 píše:
@AnastazieB Mohu se zeptat na kolik Tě to vyšlo? Děkuji.
http://www.abcparket.cz/…arkety-O283/
To je první odkaz z googlu, který vyjel
@blecha72 @AnastazieB
Jasně jasně, googlila jsem, ale i tak si raději stokrát zeptám, než se bezhlavě vrhnu na něco, o čem nic nevím.
Moc vám děkuji.
Skoro před 3 lety jsme koupily byt a parkety tady byly v hodně podobném stavu. a jelikož jsme si chtěli co nejvíce dělat sami tak jsme si půjčili přístroj na zbroušení parket, pak jsme chtěli vyplnit spáry ale to už se nám nepovedlo (na to to asi chtělo firmu) a nechali jsme nevyplněné spáry ono to má svoje kouzlo a nalakovaly jsme je. jsou jak nové krásně lesklé, světlé,…a nevyjde to ani draho ![]()
@Loki1234 za to půjčení jsme platili tuším 1000,– a pak se platí kolem 100,– za každý šmirgl který se na to dává, my na místnost spotřebovaly 4 jelikož jsme to dvakrát blbě nandaly a roztrhal se. Lak je kolem 300-500,–
@rasataka Ale to není zas tak strašná cena:) podle různých článků na netu jsem očekávala víc. Celkem jste se tu na té částce shodly. Super, díky moc!
@Loki1234 Chce to obejít ty půjčovny s těmito věcmi
tady u nás jsou myslím 3 a ceny byly docela rozdílné-asi i podle stáří stroje. nebyla cena tak hrozná, určitě lepší než nová podlaha nebo si na to pozvat podlaháře - pokud nejsou známí tak jsou pěkně drazí
Ahoj,
mate prosim nekdo zkusenost se zalitim parket tlustou vrstvou pryskyrice? Tak, ze by se pak daly normalne vytirat, nic nemohlo spadnout do spar atd.? Doporucuje nam to babicka, ze se to pry delavalo v telocvicnach… Jde o hodne znicenou parketovou podlahu v cinzaku (uplne jina liga nez ty krasne parkety v uvidnim prispevku). Nevrzou, ale maji vsude spary, semtam nejaka chybi… Je to nase hlavni obytna mistnost a chceme v ni normalne zit s malymi detmi, ne byt furt ve stresu, ze nam do skvir neco spadne. Diky moc za rady.