Znovuohřívání jídla

Elenentka
7.12.15 13:57

Znovuohřívání jídla

Narazila jsem na tento článek http://ceskozdrave.cz/…el-varovani/
podle něj už bych musela být asi pětkrát mrtvá, ohřívám všechno :lol:

Co si o tom myslíte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
56278
7.12.15 14:00

@Elenentka asi bych to nijak nedramatizovala - sama teda neohřívám houby ani vejce, ohřátý brambory jsou taky nic moc a většinou ostatního ani ohřát nestihnu neb se to sní..
Ale je to docela vtipný, už se vidím, jak před ohřátím lovím z polívky celer :lol: :lol:

Nicméně, když jsem byla těhotná, dělal na mě gynekolog bububu, že ohřávané nemám jíst vůbec :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15067
7.12.15 14:01

Vidíš a to bude ono, proč lidi umírají. Ještě jsem neviděla rodinu, kde by po uvaření snědli všechno na posezení :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
7.12.15 14:04
@Elenentka píše:
Narazila jsem na tento článek http://ceskozdrave.cz/…el-varovani/
podle něj už bych musela být asi pětkrát mrtvá, ohřívám všechno :lol:Co si o tom myslíte?

Romové nikdy nejí ohřívaná jídla. Měli by být tedy zdravější, než česká populace. Proč jich tedy tolik bere invalidní důchod? Žádnou studii jsem nenašla, ale byla by zajímavá.

• Citovat
  • Upravit
Elenentka
7.12.15 14:06

No, je fakt že vejce taky neohřívám, řepu, celer a špenát doma moc nemusíme takže se u nás moc nevyskytují, ale když už, ohřeju to taky.. Ale kuřecí, brambory a houby ohřívám naprosto běžně a často.
Miluju žampionovou polívku a celej kotel polívky se prostě najednou nesní, stejně tak moje oblíbený zapečený brambory na X způsobů, dělám pořádnej pekáč a je to tak na dva dny. Kuře bejvá jak v polívce tak v zapečenejch věcech :D

• Citovat
  • Upravit
Elenentka
7.12.15 14:08

Jo a tu polívku, když jí udělám víc, klidně i mrazím a pak postupně rozmražuju a dojídám :D

• Citovat
  • Upravit
15067
7.12.15 14:11
@Elenentka píše:
Jo a tu polívku, když jí udělám víc, klidně i mrazím a pak postupně rozmražuju a dojídám :D

Sebevrahu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
7.12.15 14:15

No tak to nevím, jak bych dokázala s malým dítětem fungovat, kdybych si měla každý den vařit čerstvé a do toho stíhat ještě nějaké to cvičení, doktory, nákupy a podobně :mrgreen: Vejce, houby a řepu neohřívám, brambory jen když není jiná možnost, ohřívané mi nechutnají, ale lepší než umřít hlady… No a to ostatní budem muset zatím nějak přežít, celer z polívky lovit nebudu a nějaké kuřecí jídlo nebo vývar taky občas máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
7.12.15 14:22

Jak to tak čtu, tak příště až budu vařit kotel bramboračky, přidám do ní kuře, ať to mám komplet. A jako druhé jídlo špenát s vejcem, taky víc porcí, ať nemusím pár dní vařit :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
7.12.15 14:39

Nečetla jsem to, ale dovedu si ty bláboly představit. Co bysme chtěli, raděj nám nějaký chytrák napíše, že nemáme jíst ohřívaná jídla, než aby přiznal, že většina dnešních nemocí je z chemie, kterou nám cpou do všeho. Myslím, že je 100× zdravější ohřátý celer, který si vypěstuju na zahrádce, než neohřátý rádoby čerstvý, ničím neošetřený celer z obchodu.

• Citovat
  • Upravit
5185
7.12.15 14:42

Mrkev je dle článku stejně nebezpečná jako celer. Vzhledem k tomu, že mrkev je v naší rodině součástí téměř každé polévky a odjakživa se u nás jí polévka i 3 dny, asi budu brzy mrtvá! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12591
7.12.15 14:53

Ohřívám všechno, neřeším. Přesně jak tu někdo psal, těžko bych takhle s dětmi fungovala - uvařit a hned sníst, hlavně neohřívat. :-) Většinou si vařím večer dopředu, vzhledem k tomu, že děti obědvají kolem 11. hodiny… To se vždycky něco napíše a je kolem toho haló, za chvíli se zas objeví něco jiného. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
7.12.15 15:00

Špenát i kuře ohřívám naprosto běžně, i brambory..:-D nemám dojem, že by nám něco bylo.. vejce ani houby teda ne, to stejnak nikdy nezbyde..:-D No a řepu si nedovedu představit teplou vůbec..:-D zas článek jak něco..:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
7.12.15 15:11

Já teda ohřívám občas všechno z tohohle, snad kromě mchaných vajíček, a špenátu a řepy, ten nejím, a vejce si dělám čerstvý.
no a teda zajímalo by mě, jak ej to vyřešený u dětských skleniček, ty nezřídka obsahují řepu, celer, brambory, špenát.. a tepelně upravený už to je takže je má jíst dítě studený :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.12.15 15:14

Celkově mi ten článek příjde divně napsaný. Třeba věta Snědení takovýchto brambor je pro člověka naopak nebezpečné, pokud se nesní ten samý den, kdy se ohřály. Tak uvařily? Nebo se mluví o druhém ohřívání??? Působí to na mě dojmem, že to někdo hodil do Google překladače, a pak lehce bez zdlouhavého přemýšlení „učesal“ :nevim:

Jednou ohřívám vše, podruhé jsem ohřála asi 3× za život a jen pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová