Znovuohřívání jídla

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Elenentka
7.12.15 18:08

Tak to jsem ráda, že nejsem sama, kdo je „jednou nohou v hrobě“ :D já už se lekla, jestli nejsem nějakej ohřívací barbar :lol:

• Citovat
  • Upravit
74217
7.12.15 19:13

Mi nevádí, když uvařím jídlo vychladne a dá se do lednice a pak si odeberem jednotlivou porci na talíř a ohřeje se, jen tolik kolik kdo sní.

Ale kolegyně říkala, že běžně uvaří jídlo to schladne, dá ho v hrnci do lednice a pak místo ohřát si jednu porci, ohřeje znovu celý hrnec jidla a zas to nechá schladnout a znovu dá do lednice. Že guláš tak ohřívají třeba čtyři dny a schlazuji. Prý nevím oc přicházím, že je výborný. Tak to bych asi nezvladla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25180
7.12.15 21:19
@Kobliha51 píše:
Romové nikdy nejí ohřívaná jídla. Měli by být tedy zdravější, než česká populace. Proč jich tedy tolik bere invalidní důchod? Žádnou studii jsem nenašla, ale byla by zajímavá.
:mrgreen: To je pravda :mrgreen:

Jinak já vařím z 90% na dva dny. Vím, že některý věci se ohřívat nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17609
7.12.15 21:49
@Kelsey píše:
Ale kolegyně říkala, že běžně uvaří jídlo to schladne, dá ho v hrnci do lednice a pak místo ohřát si jednu porci, ohřeje znovu celý hrnec jidla a zas to nechá schladnout a znovu dá do lednice. Že guláš tak ohřívají třeba čtyři dny a schlazuji. Prý nevím oc přicházím, že je výborný. Tak to bych asi nezvladla.

Tak tohle prý opravdu zdravé není. Říkala mi to maminka :mrgreen: Roky jsem se podle toho řídila, aniž bych věděla důvod. Pak jsem narazila na článek, který to potvrdil, prý se snadněji množí bakterie, už si to přesně nepamatuji. Jestli se nepletu, tak tam bylo i něco o botulotoxinu. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
7.12.15 23:53

@Kelsey @kadlina to si taky neumím představit ohřívat pořád dokola celý hrnec, taky vždy dám do misky..pak akorát zbytek když vím že už to sníme ohřeju celý v hrnci..

A jinak článek jsem nečetla, ale kdysi jsem četla že ohřev na plotně je horší než ohřev v mikrovlnce, ale je možné, že někdo to četl taky opačně, s tím jsem se taky setkala, tak vlastně nevím.. Ale vím že přítelova mamka byla vždy hotová z toho že vařím v neděli jídlo do práce na pondělí a úterý a že jestli jako nemáme možnost si někam dojít na oběd.. Tak jsem byla kdysi 14 dní na brigádě v kuchyni a vím jak to tam funguje :) tak radši si ohřeju to co jsem si sama uvařila než jíst něco stejně starého a ještě nevím co tam je :)
A jinak špenát teda taky ohřívám když dělám vrabce, tak jsem už teda asi mrtvá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.12.15 07:49
@Litta píše:
Oni ale neberou invalidní důchod na rakovinu žaludku/střev, ne? Hrozně jsi to překombinovala.

Přečetla jsem ještě jednou a nikde jsem nenašla, že by se to týkalo rakoviny žaludku a střev. Doktor nejsem, lékařskou praxi nemám. Vycházím z osobní zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
4486
8.12.15 08:59
@Kelsey píše:
Mi nevádí, když uvařím jídlo vychladne a dá se do lednice a pak si odeberem jednotlivou porci na talíř a ohřeje se, jen tolik kolik kdo sní.Ale kolegyně říkala, že běžně uvaří jídlo to schladne, dá ho v hrnci do lednice a pak místo ohřát si jednu porci, ohřeje znovu celý hrnec jidla a zas to nechá schladnout a znovu dá do lednice. Že guláš tak ohřívají třeba čtyři dny a schlazuji. Prý nevím oc přicházím, že je výborný. Tak to bych asi nezvladla.

Tohle jsem zkoušela jednou (nevědomky - na návštěvě) a blila jsem jak amina. :poblion:
Ohřívám jen množství, které chceme spotřebovat, a to vcelku málokdy. Většinou vařím čerstvé jídlo. Ohřívám jen polívky. Nebo když máme oslavu, navařím guláš a druhý den ho ohřeju, ale to je 1× ročně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.12.15 10:59
@Kobliha51 píše:
Přečetla jsem ještě jednou a nikde jsem nenašla, že by se to týkalo rakoviny žaludku a střev. Doktor nejsem, lékařskou praxi nemám. Vycházím z osobní zkušenosti.

A čeho by se to mělo týkat? Že by riziko nákazy bakteriemi nebo nebezpečných látek v jídle ve velké míře způsobovalo bolesti zad nebo duševní nemoc? :think: Nebo nevím, co bude u nich nejčastější důvod invalidního důchodu, tohle jsem našla v nějaké tabulce (ÚZIS ČR, 2013).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.12.15 11:41
@Litta píše:
A čeho by se to mělo týkat? Že by riziko nákazy bakteriemi nebo nebezpečných látek v jídle ve velké míře způsobovalo bolesti zad nebo duševní nemoc? :think: Nebo nevím, co bude u nich nejčastější důvod invalidního důchodu, tohle jsem našla v nějaké tabulce (ÚZIS ČR, 2013).

Nevím a hlavně je mi to jedno. :pankac: :pankac: :pankac:

• Citovat
  • Upravit
59395
8.12.15 12:05
@Kelsey píše:
Mi nevádí, když uvařím jídlo vychladne a dá se do lednice a pak si odeberem jednotlivou porci na talíř a ohřeje se, jen tolik kolik kdo sní.Ale kolegyně říkala, že běžně uvaří jídlo to schladne, dá ho v hrnci do lednice a pak místo ohřát si jednu porci, ohřeje znovu celý hrnec jidla a zas to nechá schladnout a znovu dá do lednice. Že guláš tak ohřívají třeba čtyři dny a schlazuji. Prý nevím oc přicházím, že je výborný. Tak to bych asi nezvladla.

no to jsme se učili že takhle fakt ne, kazí se to a přijde mě to i dost hnusný, vždyt to trvá několik hodin než téměř plný hrnec opět vychladne :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
8.12.15 12:10
@Kobliha51 píše:
Nevím a hlavně je mi to jedno. :pankac: :pankac: :pankac:

Tak tebe zajímá studie, něco tu nadhodíš o romech, ale pak je ti to jedno. Tak ok, příště už vím, že na tebe nemá smysl reagovat. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobliha51
8.12.15 12:14
@Litta píše:
Tak tebe zajímá studie, něco tu nadhodíš o romech, ale pak je ti to jedno. Tak ok, příště už vím, že na tebe nemá smysl reagovat. :nevim:

Díky, budu ráda. :mavam:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová