Znuděná předškolačka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34322
22.5.22 12:36
@Hoa Mai píše:
Pro samoživielku bude lyžařský oddíl drahý, ale náš turistický oddíl dělá výpravy i v zimě, vždycky spí v nějakých prostorách YMCA nebo v prostorách místní pobočky toho oddílu. A náklady jsou minimální. Platíme tuším 500kč/rok členství a pak jednotlivé akce, ale ty jsou taky poměrně nízkonákladové. Nejvíc mě stálo kvalitní turistické vybavení, ale to se dá pořešit bazarovým nebo prostě levnějším.

Jo, je to drahe, na druhou stranu mi to prijde vylozene drazsi az pro ty vetsi deti, co potrebuji uz vybavu na zavody, jezdi do Alp, plati plne permice a tak. Petilety prcek by se tak prodrazit nemusel. A je to jen pulka roku.
Kszdopadne turistak asi lepsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
22.5.22 12:42

Mám to samé, akorát na něj díkybohu nejsem sama, má kolem sebe i tu rodinu, ale ta potřeba neustálých lidí a pozornosti je neskutečná. Děsím se prázdnin. 8o Nejšťastnější je, když u nás je nějaké stejně staré dítě, vymýšlí totální hlouposti, ale má tu aktivní pozornost místo mého znuděného přikyvování. :lol: Takže se střídáme, buď je on u někoho ze sousedství nebo jejich dítě u nás a tím je potřeba částečně pokrytá. stačí i s někým dalším jít na hřiště, jezdit na cyklostezku nebo do přírody, nemusí být hned zoo, ale jak se může předvádět před jiným dítětem, ideálně trochu starším, je to vyřešeno. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15133
22.5.22 12:52
@Anonymní píše:
Ne, že bych jí šest let stála za zadkem a zabavovala jí, spíš nemám, kdo by mi ji pohlídal. A v týdnu právě nemáme problém, protože má školku, tréninky, kamarády po školce občas, ale problém je ten víkend, kdy je každý tak nějak se svou rodinou (sestřenice, babičky) a to my nemáme. A já nechci chodit každý týden někam na výlet a ona se zas doma nudí.
Na příměšťáky jde v létě na dva, tréninky má dva týdně a ještě jeden kroužek v rámci školky a ven se tady samotná pustit bohužel nedá.

Vem ji na hřiště, ať si hraje s dětma, ty si můžeš třeba číst knížku. Myslím, že není nutne jet každý víkend do zoo, ale zase sedět dva dny doma, to by se nudilo každé dítě. Jeden den můžete třeba do bazénu, druhý den na procházku, na kolo, koloběžku atd. Nebo třeba nějaká herna, kde se zabaví s dětma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.5.22 13:17
@Anonymní píše: Ono to bude znít blbě, ale těším se na školu, až se bude muset v neděli učit, dělat úkoly, referáty a tak, a nějak líp se ten čas zabije.

No abys nebyla prekvapena. Moje děti obvykle vysmrknou úkol za 10 minut, nějaká „domácí příprava“ nebo uceni se nekoná. S tím počítám až někdy na druhém stupni. :nevim:

@Hoa Mai Jo, Pionýr je fajn. Moje děti ale ty jejich víkendove vylety moc nezajímají, neb máme asi zajímavější program.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.5.22 13:40
@Svistice píše:@Hoa Mai Jo, Pionýr je fajn. Moje děti ale ty jejich víkendove vylety moc nezajímají, neb máme asi zajímavější program.

Naši byli teď naposled na výpravě v Moravském krasu v nějaké normálně nepřístupné jeskyni. Nebo jindy měli výpravu zaměřenou na eco-friendly a homemade věci, takže si vyráběli všechny možné věci denní potřeby od mýdla přes stloukání másla ze smetany po práci s vermikompostem, v zimě jim zajistili parkourové dopoledne v hale s nějakým známým parkouristou… Jako není to nic, co bych nezvládla při troše snahy zajistit taky, ale asi by to bylo dražší (oni mají ty akce fakt low-cost, až mě to někdy překvapuje) a navíc teda nemusím mít všechno na hrbu já. My jezdíme na lyže, na kolo, na brusle, na hory, na vodu, na různé akce, do lanového centra a podobných opičáren, po památkách a máslo, kompost, morseovkové šifry ať si dělají s někým jiným. Nehledě na to, že v oddíle kluci objevili kouzlo Dračáku, který jde úplně mimo moje chápání. A navíc jsem v porovnání s některými vedoucími úplně nemožná, protože neumím hrát na banjo ani na ukulele, nechápu tu jejich dračákovou hatmatilku a prostě nejsem a už asi nikdy nebudu 25letý starší kámoš s cool přezdívkou. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.5.22 13:51

@Hoa Mai Je fakt, že u nás byla nabídka hodně limitované covidem. Nicméně pololetní bruslení, výlet do Prahy a půldenní výlet do Mirakula nezaujal. Věci, které běžně absolvují s rodiči.
Zaujala jen prespavacku v „klubovně“ a teď jedno dítě chce jet do jump arény.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.5.22 13:58

Pokud má ve školce nějakou kamarádku, napsala bych pozvánku a dala dceři ať jí to dá s tím, že třeba v sobotu od 14:00 do 17:00 by mohla být kamarádka u vás a pak někdy třeba i s přespáním a pokud to tu druhou maminku trkne, tak zase bude moct být dcera u nich někdy. U nás je kousek turistický oddíl, ale berou až od 3 třídy, ale kus dál jsou skauti a ti berou i předškoláky. Mají i táborovou základnu někde a tam jezdí v létě a v zimě. Jinak jsou v klubovně nebo venku.Nebo pokud máte u vás třeba koně, mohla by chodit k nim.Ale tam jsou ceny různé. Někdo chce minimum, děti se střídají na koních a je rád za pomoc a někdo na tom opravdu vydělává. A zároveň pokud by byla u skautů, tak může některé aktivity zkoušet i doma.My jsme doma s dětmi zkoušeli lov bobříků, jen jsem to upravila trochu s ohledem na věk, protože pětileté prostě neběží stejně jako desetileté, neuplave sejnou vzdálenost apod..A těch bobříků je asi 26,to by ji mělo zabavit na nějakou dobu. A nebo můžete začít hledat kešky, to je v podstatě zadarmo, pokud nehledáte už dál, sebou vezmete tužku na napsání jména třeba a nějakou drobnost na výměnu(přívěšek na klíče apod.), a hledání kešky se dá přirovnat k hledání pokladu. Buď ze stránek máte nápovědu nebo máte souřadnice a ty si dáte do gps či na stránkách mapy.cz třeba a pak už jen v tom místě hledáte. A jít se jednou týdně podívat po nějaké kešce by šlo. Najděte si stránky geocaching.com či geocaching.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.5.22 14:09

@Svistice A není to po tom covidu lepší? Ja teda nevím, co se dělalo u nás, kluci chodí teprv rok, takže to už bylo víceméně po těch nejhorších covidových omezeních. Ale tak kompost, Setonův hrnec nebo dračák v přírodě se dá praktikovat asi skoro vždycky, kromě úplného lockdownu. A asi taky záleží na zaměření konkrétních vedoucích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.5.22 14:13
@Hoa Mai píše:
@Svistice A není to po tom covidu lepší? Ja teda nevím, co se dělalo u nás, kluci chodí teprv rok, takže to už bylo víceméně po těch nejhorších covidových omezeních. Ale tak kompost, Setonův hrnec nebo dračák v přírodě se dá praktikovat asi skoro vždycky, kromě úplného lockdownu. A asi taky záleží na zaměření konkrétních vedoucích.

Oni na schůzkách hlavně hrají hry + takove ty tematické věci typu vynášení Morany, čarodějnice, masopust, halloween, Mikulášská.
Víkendove akce mají prave až někdy od února (kvůli covid opatřením), 1-2 za měsíc a ty priste zatim nějak nezaujaly. Raději pojedou s rodiči na chatu nebo budou blbnout venku s dětmi ze sousedství. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
22.5.22 14:21

Jako já koukám teda. U nás je na Skaut pořadník. V podstatě není šance se dostat, pokud tam není starší sourozenec. To samé Sokol. V jakých regionech to žijete 😟?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.5.22 14:35
@samantafox píše:
Jako já koukám teda. U nás je na Skaut pořadník. V podstatě není šance se dostat, pokud tam není starší sourozenec. To samé Sokol. V jakých regionech to žijete 😟?

U nás to je takto s atletikou, syn by tam za rok chtěl, baví ho běhat apod.,ale šance je malá. Na atletiku jsou u nás vypsaní i náhradníci, kdyby někdo náhodou přestal chodit apod.,tak můžu doufat, že se za ten rok něco změní. Zase na fotbal apod. on není. Možná to je tím, že u nás je atletika spojená s biatlonem a ten se stal vyhledávaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.5.22 14:57

@samantafox Však nemusí chodit nutně do Skauta. Jsou i další oddíly. Naší chodí do Pionýrů, Skaut mi z vícero důvodů nevyhovuje. A pak jsou i další oddíly, třeba KČT má pod sebou taky mládežnické oddíly a kromě těchhle sdružení s celorepublikovou působností máš i lokální sdružení, třeba u nás Brně jsou nějaké oddíly pod záštitou Střediska volného času, ale i jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5889
22.5.22 15:07
@Hoa Mai píše:
@samantafox Však nemusí chodit nutně do Skauta. Jsou i další oddíly. Naší chodí do Pionýrů, Skaut mi z vícero důvodů nevyhovuje. A pak jsou i další oddíly, třeba KČT má pod sebou taky mládežnické oddíly a kromě těchhle sdružení s celorepublikovou působností máš i lokální sdružení, třeba u nás Brně jsou nějaké oddíly pod záštitou Střediska volného času, ale i jiné.

U nás je takto pod DMM kroužek výletníků, jednou jdou někam pěšky, jindy na kole, někdy si zkouší i lodě atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
22.5.22 16:05

Jako hodně jsem pokryla procházkami, kde po cestě hřiště. Ale jestli potřebujete prostor i pro sebe, měla by vědět, že prostě máte nárok, měla by se umět zabavit sama. To není jen vaše zodpovědnost vymyslet ji program 24/7. Když jí tu pozornost dáváte neustále, i když padáte na ústa, tak to nepochopí a ani nebude mít snahu se zabavit sama. Já jsem teda celkem ostrá. Prostě jsem řekla: včera jsme byly tam a tam, věnuju se ti pořád, v týdnu to jede taky podle tebe, jako super, ale teď potřebuju pár hodin jen pro sebe. Možnosti v pokojíku máš, je na tobě, co si vymyslíš. Dvakrát zkusila mi lézt po hlavě, že se nudí, když jsem požádala o chvíli klidu. Tak dostala práci - přeskládat si pečlivě celou skříň. Komplet. Žádná sranda, nýbrž zdlouhavá makačka. No. Už neslýchám, že se nudí. Najednou to šlo - najít si vlastní zájmy. A prostě ji učím, že jsou občas chvíle, kdy nebude tím středobodem všeho a já výhradní dodavatel její zábavy. Že prostě mám nárok i na nějaký chvíle jen svoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí