Znuděná předškolačka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
22.5.22 11:03

Znuděná předškolačka

Moje dcera si nikdy nehrála s vláčky, autíčky, panenkami, kočárkem, plyšáky, zvířátky, hradem, kouzelným čtením, legem a mohla bych pokračovat. Jediné co kdy vzala na milost byly doplňovací knížky, modelína a výtvarné potřeby. Nevybarvuje, nemaluje - pouze za trest. Ve svém pokoji s hračkami je taky jen z donucení a tak hodinu týdně, když potřebuji vyluxovat. Jinak chce být se mnou, leze po mně, mluví na mě a kouká na TV.
Miluje výlety, tréninky, školku, plavání a pohyb a hlavně lidi, ale prostě mi přijde moc, být každý víkend např. v ZOO. Jsem s ní sama. Už jsem unavená. Nemáte nějakou radu? Babičky, otec ani jiní lidé si ji na víkend nevezmou. Skoro šest let jsem neměla volno. Kamarády nějaké máme, ale její potřebu „lidí“ to absoutně nepokryje. Už nevím, co mám dělat. Přijde mi, že se buď o víkendu trápíme jedna nebo druhá. Nemáte nějakou radu? Nebo nejste v tom třeba podobně? (To, že jdeme denně na dvě hodiny ven, na brusle nebo kolo je normální a situaci to nelepší) Je jí pět let.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.5.22 11:12

Školka, plavečak… Je určitě plno příměstských táborů kam by mohla. Měla by děti kolem sebe, aktivitu. Dovolená s programem pro děti. Teda pokud by byli peníze. :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
35489
22.5.22 11:14

Nějaký nizkonakladovy výlety po okolí, zabalit svacu a jde se. Co kolo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.5.22 11:14

Mě se nejlépe osvědčilo poslat děti ven hrát si s jinými dětmi. Záleží, kde bydlíte.
U nás takhle mohli okoli baráku už od 4-5 let bez přítomnosti dospělého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2169
22.5.22 11:25

Přihlásila bych ji do nějakého takového místního fotbalového klubu, berou i holky, čím více tréninků tím lépe. Navíc to stojí většinou pakatel za půl roku, u nás to bylo pro malé děti za 500 a nosily si vlastní balon.
Pak bychs epoohlédla po nějakém kroužku, který vede místní nadšenec(často se scházeli v takových těch prostorech pro zázemí v panelácích) a kde je to jen za materiál a náklady na výlety.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30383
22.5.22 11:38
@Anonymní píše:
Moje dcera si nikdy nehrála s vláčky, autíčky, panenkami, kočárkem, plyšáky, zvířátky, hradem, kouzelným čtením, legem a mohla bych pokračovat. Jediné co kdy vzala na milost byly doplňovací knížky, modelína a výtvarné potřeby. Nevybarvuje, nemaluje - pouze za trest. Ve svém pokoji s hračkami je taky jen z donucení a tak hodinu týdně, když potřebuji vyluxovat. Jinak chce být se mnou, leze po mně, mluví na mě a kouká na TV.
Miluje výlety, tréninky, školku, plavání a pohyb a hlavně lidi, ale prostě mi přijde moc, být každý víkend např. v ZOO. Jsem s ní sama. Už jsem unavená. Nemáte nějakou radu? Babičky, otec ani jiní lidé si ji na víkend nevezmou. Skoro šest let jsem neměla volno. Kamarády nějaké máme, ale její potřebu „lidí“ to absoutně nepokryje. Už nevím, co mám dělat. Přijde mi, že se buď o víkendu trápíme jedna nebo druhá. Nemáte nějakou radu? Nebo nejste v tom třeba podobně? (To, že jdeme denně na dvě hodiny ven, na brusle nebo kolo je normální a situaci to nelepší) Je jí pět let.

Ono jí vůbec neuškodí, když zažije i trochu té nudy. Nemusíš jí vymýšlet program 24/7, ať se zkusí taky zabavit sama - nebo jí dej nějakou práci. Že jsi šest let neměla volno zní trochu děsivě. To jí po celou dobu stojíš za zadečkem a zabavuješ ji?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 11:47

Ne, že bych jí šest let stála za zadkem a zabavovala jí, spíš nemám, kdo by mi ji pohlídal. A v týdnu právě nemáme problém, protože má školku, tréninky, kamarády po školce občas, ale problém je ten víkend, kdy je každý tak nějak se svou rodinou (sestřenice, babičky) a to my nemáme. A já nechci chodit každý týden někam na výlet a ona se zas doma nudí.
Na příměšťáky jde v létě na dva, tréninky má dva týdně a ještě jeden kroužek v rámci školky a ven se tady samotná pustit bohužel nedá.

• Citovat
  • Upravit
33018
22.5.22 11:51

No a pozvat nějakou holčičku že školky, co nemá o víkendu program? Třeba i na prespavacku, ať se holky zabaví navzajem, ale nic po tobě kromě max nějaké procházky okolí hriste nechtějí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33018
22.5.22 11:56

A do budoucna zvazit nabídnout ji nějaký kroužek, co nabízí i víkendové akce (výpravy/výlety, závody, minisoustredeni).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 12:10
@Svistice píše:
No a pozvat nějakou holčičku že školky, co nemá o víkendu program? Třeba i na prespavacku, ať se holky zabaví navzajem, ale nic po tobě kromě max nějaké procházky okolí hriste nechtějí?

Jo, to zní logicky. Sice budu hlídat místo jednoho dítěte dvě, ale aspoň nebudu nikam muset :) Ten kroužek se soustředěními máme, možná zkusím časem ještě jeden s výpravami.. Ono to bude znít blbě, ale těším se na školu, až se bude muset v neděli učit, dělat úkoly, referáty a tak, a nějak líp se ten čas zabije.

• Citovat
  • Upravit
34322
22.5.22 12:13

Skaut. Ti byvaji pryc i o vikendech.
A na zimu lyzarsky oddil, kazdy vikend na horach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.5.22 12:24
@Anonymní píše:
Ne, že bych jí šest let stála za zadkem a zabavovala jí, spíš nemám, kdo by mi ji pohlídal. A v týdnu právě nemáme problém, protože má školku, tréninky, kamarády po školce občas, ale problém je ten víkend, kdy je každý tak nějak se svou rodinou (sestřenice, babičky) a to my nemáme. A já nechci chodit každý týden někam na výlet a ona se zas doma nudí.
Na příměšťáky jde v létě na dva, tréninky má dva týdně a ještě jeden kroužek v rámci školky a ven se tady samotná pustit bohužel nedá.

Dej ji do nějakého turisťáku. Naši kluci chodí do Pionýrů, na rozdíl od drtivé většiny jiných oddílů brali pětileté předškoláky i na 2týdenní letní tábor. O víkendech jezdí na výpravy. Pokryje ti to její potřebu socializace i výletů a tvoji potřebu občasného hlídání. A zvěte si kamarád, domů. Já mám tři děti, spolu si vyhrají dost, ale když si chci udělat na pár hodin veget a nohy nahoře, tak pozvání jednoho dvou kamarádů to spolehlivě jistí (případně vyexpeduju vlastní děti k těm kamarádům).

Příspěvek upraven 22.05.22 v 12:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.22 12:25
@Lucie_Sx píše:

Nad tím skautem jsem právě přemýšlela. Lyžařský oddíl bych asi nezvládla zaplatit, ale díky za zajímavý tip.

• Citovat
  • Upravit
10461
22.5.22 12:31
@Lucie_Sx píše:

Pro samoživielku bude lyžařský oddíl drahý, ale náš turistický oddíl dělá výpravy i v zimě, vždycky spí v nějakých prostorách YMCA nebo v prostorách místní pobočky toho oddílu. A náklady jsou minimální. Platíme tuším 500kč/rok členství a pak jednotlivé akce, ale ty jsou taky poměrně nízkonákladové. Nejvíc mě stálo kvalitní turistické vybavení, ale to se dá pořešit bazarovým nebo prostě levnějším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
22.5.22 12:33
@Anonymní píše:
Nad tím skautem jsem právě přemýšlela. Lyžařský oddíl bych asi nezvládla zaplatit, ale díky za zajímavý tip.

skaut je super, vrele doporucuju :) a jinak nuda je pro detsky mozek dulezita, takze ji klidne nechej i kazdy den treba hodinu fakt nudit a at si vymysli svoji zabavu sama :)
Jo a zkusila bych jestli by ji nebavilo strikovani az uz hackovani nebo pleteni a at si treba uplete svetr nebo cepici/salu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí