Zoloft zkušenosti? Mám strach

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
16.3.23 14:40
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem u dr. dostala Zoloft mám panické ataky. Má s ním někdo zkušenost? Já z něho mám strach četla jsem že působí špatně někdo po něm zvrací atd.. prý se po něm i přibírá? Tak nevím jestli se do toho pouštět a brát ho. Mám 2 leteho syna a jsem s nim sama mám strach aby se mi nějak nepřihoršilo

Já beru Asentru, to je obdoba Zoloftu a na začátku jsem skoro 15 kg zhubla. Neměla jsem jiné vedlejší účinky než zpočátku trochu nechutenství. A občas průjem, ale to je většinou i v souvislosti s nezdravým jídlem.

• Citovat
  • Upravit
9190
16.3.23 15:07
@Anonymní píše:
Ahoj, dnes jsem u dr. dostala Zoloft mám panické ataky. Má s ním někdo zkušenost? Já z něho mám strach četla jsem že působí špatně někdo po něm zvrací atd.. prý se po něm i přibírá? Tak nevím jestli se do toho pouštět a brát ho. Mám 2 leteho syna a jsem s nim sama mám strach aby se mi nějak nepřihoršilo

Ahoj, já Zoloft brala 300 mg až a žádné NÚ jsem neměla, nic jsem po něm nepřibrala, není to u něj typické. Někdy se může vyskytnout třeba nevolnost na začátku užívání, první týden, až dva, ale mělo by to přejít a u mě se to ani nevyskytlo. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
16.3.23 23:50
@Anonymní píše:
Já ho nedávala, nicméně říkám, že pokud nevyzkouším tak nevím.
Byla jsem po něm mimo, což mi tak nevadilo, byla jsem schopna běžné činnosti, jen jsem měla pocit, že jsem v bublině a třetí den jsem měla chuť překročit balkon - jsme v šestém patře. To jsem řekla okolí, až mě hlídá a už jsem lék po domluvě s lékařem nebrala.

Řekla bych, že si na něj podobně alergická jako já. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.3.23 19:16
@Alexandria Nixia píše:
A až tě v noci odveze rychlá, tak taky budeš tvrdit, jak je to skvělé? Zvláště, když seš sama na dítě. :roll:

A kde jsem psala, že je to skvělé? Přestaň útočit tam, kde to nikdo nerozpoutal a kde to není vhodné! Napsala jsem jen svou zkušenost.

• Citovat
  • Upravit
21
18.3.23 13:03

Beru Zoloft už něco málo přes rok. První 2 týdny jsem byla hodně unavená, neměla jsem chuť na jídlo a měla jsem pocit, že se mi úzkost zhoršila víc nez předtim, po 14 dnech se vše zlepšilo a zabral a snášela jsem ho už v pohodě, ale samozřejmě pokud ti nebude vyhovovat a bude ti špatně tak bych to řekla dr ať zkusí nasadit jinou léčbu, určitě je potřeba první 2 týdny vydržet než AD začnou fungovat :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.3.23 16:03

Ahoj, brala jsem Zoloft dvakrát a vždy pomohl. Když jsem brala jen ho, tak vše ok - na stavy zabral, fungovala jsem. Problém u mě nastal s kombinací s jinými léky, kdy jsem byla fakt utlumená. Ale i co vím od lidí okolo sebe, Zoloft většinou je fakt „přátelský“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.3.23 21:44

Neměl jste někdo problém se spánkem? Mám čerstvě Zoloft a buď nemůžu usnout vůbec nebo se po dvou hodinách probudím a už nemůžu usnout a trvá to několik hodin, třeba už vůbec neusnu, mám malé dítě, takže musím fungovat… Beru ho týden…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.3.23 18:08

Děkuji všem za reakce. Popravdě sama nevím jestli se do těch antidepresiv pouštět… Napsala mi je moje Dr. Jelikož je dlouhá čekací doba u psychiatra nebo psychologa. Panické ataky mám dlouho občas prostě přijde den kdy nevím jak dál a naopak někdy mi je dobře a užívám si. Snažím si pomoct i sama když přijde nějaká špatná chvilka snažím se něco dělat někdy se sama překonám a vyjdu ven na procházku a vážně se stav zlepší. Občas si říkám že je všechno jen v hlavě. Chtěli bychom bych druhé miminko a proto ten Zoloft brát nechci bojim se i toho odvykání. Spíš bych si ráda první promluvila s psychiatrem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9190
20.3.23 18:43
@Anonymní píše:
Děkuji všem za reakce. Popravdě sama nevím jestli se do těch antidepresiv pouštět… Napsala mi je moje Dr. Jelikož je dlouhá čekací doba u psychiatra nebo psychologa. Panické ataky mám dlouho občas prostě přijde den kdy nevím jak dál a naopak někdy mi je dobře a užívám si. Snažím si pomoct i sama když přijde nějaká špatná chvilka snažím se něco dělat někdy se sama překonám a vyjdu ven na procházku a vážně se stav zlepší. Občas si říkám že je všechno jen v hlavě. Chtěli bychom bych druhé miminko a proto ten Zoloft brát nechci bojim se i toho odvykání. Spíš bych si ráda první promluvila s psychiatrem :nevim:

Ahoj, no psychiatr s tebou více mluví většinou jen na prvním setkání, pak už je to jen rychlá kontrola a léky (tedy ne u všech psychiatrů, někteří jsou ochotní se nějakou chvíli bavit), možná bys měla lepší na tohle psychologa, ten se s tebou baví cca 50 minut a pokud to jde, tak každý týden. Jinak Zoloft se právě prý může i v těhotenství, dokonce někdo ho schvaluje i při kojení, ale to by bylo na diskuzi s psychiatrem, samozřejmě je asi lepší nebrat nic, když to jde, ale zas aby maminka byla pořád vystresovaná, úzkostná atd., tak někdy lékaři ta AD doporučují i v těhu. A na Zoloftu nevzniká závislost. Ale určitě je medikaci lepší probrat přímo s psychiatrem, ale zas většinou mají dlouhé čekací doby, tak pak někdy zafunguje na to překlenutí praktik. Držím palce, ať je ti lépe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.23 23:07
@Lollitka píše:
Ahoj, no psychiatr s tebou více mluví většinou jen na prvním setkání, pak už je to jen rychlá kontrola a léky (tedy ne u všech psychiatrů, někteří jsou ochotní se nějakou chvíli bavit), možná bys měla lepší na tohle psychologa, ten se s tebou baví cca 50 minut a pokud to jde, tak každý týden. Jinak Zoloft se právě prý může i v těhotenství, dokonce někdo ho schvaluje i při kojení, ale to by bylo na diskuzi s psychiatrem, samozřejmě je asi lepší nebrat nic, když to jde, ale zas aby maminka byla pořád vystresovaná, úzkostná atd., tak někdy lékaři ta AD doporučují i v těhu. A na Zoloftu nevzniká závislost. Ale určitě je medikaci lepší probrat přímo s psychiatrem, ale zas většinou mají dlouhé čekací doby, tak pak někdy zafunguje na to překlenutí praktik. Držím palce, ať je ti lépe.

Aha tak to jsem vůbec nevěděla děkuji za vysvětlení :kytka:

• Citovat
  • Upravit
473
22.3.23 16:53

Neboj se toho, antidepresiva umí hodně pomoct. Jestli se bojíš nežádoucích účinků, začni malinkou dávkou a postupně zvyšuj. Obvykle se začíná na 25 mg a po týdnu se zvyšuje na 50, ale jde to i pomaleji. Stejně se postupuje při vysazování, pomalu se snižuje. Závislost na tom nevzniká. Z nežádoucích účinků je nejčastější únava, ospalost, zívání a slabá nevolnost, málokdo má silně NÚ, a když náhodou ano, tak lze hned přestat brát a účinky do druhého dne přestanou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
23.3.23 16:41
@Lollitka píše:
Jinak jeden čas jsem brala i troje AD, ale každé mělo jiný mechanismus účinku, takže tam serotoninový syndrom prý nehrozil. Nebo jsem pak brala dvoje AD, ale každé taky jiný mechanismus účinku.

A pomohlo to to k lepšímu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
23.3.23 16:45
@Ellie píše:
Neboj se toho, antidepresiva umí hodně pomoct. Jestli se bojíš nežádoucích účinků, začni malinkou dávkou a postupně zvyšuj. Obvykle se začíná na 25 mg a po týdnu se zvyšuje na 50, ale jde to i pomaleji. Stejně se postupuje při vysazování, pomalu se snižuje. Závislost na tom nevzniká. Z nežádoucích účinků je nejčastější únava, ospalost, zívání a slabá nevolnost, málokdo má silně NÚ, a když náhodou ano, tak lze hned přestat brát a účinky do druhého dne přestanou.

Moc ti děkuji. Já jsem hypersenzitivní na jakékoliv ad a po poradě v psych ambulanci zoloft vysazují a vracím se na původní dávku venlafexinu což je 100. Při té jsem fungovala. Moc se bojIm, že nenajdeme ideální kombinaci ad a zblázním se. Dneska jsem měla kontrolu u Dr takže stres už dny dopředu a jak jsem začala brát ten zoloft i když 25 mg tak se můj stav úplně zhorsil :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
23.3.23 16:49
@Lollitka píše:
Ahoj, já ti už psala, že mi Dr. říkal, že Zoloft a Venlafaxin není vhodné kombinovat, právě kvůli zvýšenému riziku serotoninového syndromu, takže stát se to může a tato kombinace, kterou ti tvůj Dr. dal dle mého Dr. není vůbec vhodná. A to bych spíš věřila mému Dr. v tomhle. Tak svému Dr. zavolej a zeptej se ho znovu.

Můj má dovolenou a je mi čím dál hůř. Po poradě na psych ambulanci mám vysadit zoloft a vrátit se na dávku 100 venlafaxinu. Jsem hodně sensitivní a i tak malá dávka mi dělá velký problém. Dala jsem to týden a den. Já se bojIm že nenajdeme žádnou ideální kombinaci ad co by mi sedla :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9190
23.3.23 17:18
@Fokulinka píše:
A pomohlo to to k lepšímu?

Nepomohlo, tu trojkombinaci jsem brala Zoloft 300 mg, Elontril 150, nebo 300 mg a Lerivon 30 mg + jsem k tomu brala ještě stabilizátory nálady a antipsychotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí