Zolpidem v těhotenství

Anonymní
25.1.19 16:47

Zolpidem v tehotenstvi

Ahoj. Je tu nekdo, kdo uzival obcas Zolpidem (nebo jiny lek na spani) ke konci tehotenstvi? Melo miminko nejake problemy hned po narozeni? Anonym z duvodu citlivého tematu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
25.1.19 19:34

Já bych se bála a raději bych nespavost vydržela. V těhotenství jsem brala slabou dávku AD a měsíc před porodem jsem je vysadila. Miminka můžou mít po narození abstinenční příznaky a slabý srdeční rytmus. U návykových léků jako je Zolpidem je to ještě horší, to bych si fakt nelajzla, aby třeba mělo poruchu spánku.
Také raději anonym

• Citovat
  • Upravit
8288
25.1.19 20:54

Já četla, že jednorázově si dát třeba půl tablety se může. Ale už horší je si to brát týden co týden. Ale jistě bych to konzultovala s gynekologem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
221
25.1.19 22:34
@Anonymní píše:
Ahoj. Je tu nekdo, kdo uzival obcas Zolpidem (nebo jiny lek na spani) ke konci tehotenstvi? Melo miminko nejake problemy hned po narozeni? Anonym z duvodu citlivého tematu.

Asi takhle:
Pokud je podáván zolpidem v pozdní fázi těhotenství nebo při porodu, lze vzhledem k
farmakologickému účinku dané látky očekávat ovlivnění novorozence, jako je hypotermie,
hypotonie a středně těžká deprese dechu. Byly hlášeny případy těžké respirační deprese u
novorozenců, pokud byl ke konci těhotenství podáván zolpidem s dalšími přípravky tlumícími
CNS.
U novorozenců narozených matkám, které během závěrečných fází těhotenství chronicky
užívaly sedativa/hypnotika, se může rozvinout fyzická závislost a mohou se u nich
v postnatálním období vyskytnout abstinenční příznaky.
Zdroj: SPC Hypnogenu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.1.19 23:31

Mirne o.t.: na nespavost/uzkost by mohla pomoci antidepresiva, z nichz nektera se v tehotenstvi i pri kojeni smi, a jsou bezpecnejsi pro dite i pro matku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí