Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já bych se bála a raději bych nespavost vydržela. V těhotenství jsem brala slabou dávku AD a měsíc před porodem jsem je vysadila. Miminka můžou mít po narození abstinenční příznaky a slabý srdeční rytmus. U návykových léků jako je Zolpidem je to ještě horší, to bych si fakt nelajzla, aby třeba mělo poruchu spánku.
Také raději anonym
Já četla, že jednorázově si dát třeba půl tablety se může. Ale už horší je si to brát týden co týden. Ale jistě bych to konzultovala s gynekologem..
@Anonymní píše:
Ahoj. Je tu nekdo, kdo uzival obcas Zolpidem (nebo jiny lek na spani) ke konci tehotenstvi? Melo miminko nejake problemy hned po narozeni? Anonym z duvodu citlivého tematu.
Asi takhle:
Pokud je podáván zolpidem v pozdní fázi těhotenství nebo při porodu, lze vzhledem k
farmakologickému účinku dané látky očekávat ovlivnění novorozence, jako je hypotermie,
hypotonie a středně těžká deprese dechu. Byly hlášeny případy těžké respirační deprese u
novorozenců, pokud byl ke konci těhotenství podáván zolpidem s dalšími přípravky tlumícími
CNS.
U novorozenců narozených matkám, které během závěrečných fází těhotenství chronicky
užívaly sedativa/hypnotika, se může rozvinout fyzická závislost a mohou se u nich
v postnatálním období vyskytnout abstinenční příznaky.
Zdroj: SPC Hypnogenu
Mirne o.t.: na nespavost/uzkost by mohla pomoci antidepresiva, z nichz nektera se v tehotenstvi i pri kojeni smi, a jsou bezpecnejsi pro dite i pro matku.
Ahoj. Je tu nekdo, kdo uzival obcas Zolpidem (nebo jiny lek na spani) ke konci tehotenstvi? Melo miminko nejake problemy hned po narozeni? Anonym z duvodu citlivého tematu.