Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
ahoj,kdyz mel 5,5mesice,vyrasil prvni zub,pak byly i tydny,kdy mu rostlo 6zubu naraz-4spicaky,2stolicky.
Ted ma 14mesicu a 16zubu.
Ahoj,první dcerka začla chodit v 9 měsíci a neměla ještě jediný zoubek,vylezly jí kolem 10 měsíců všechny najednou,ted je jí pět a prozměnu se jí zase všechny začínaj kejvat
.Druhé dcerce jsou tři měsíce a máme jeden zoubek ![]()
Ahojky,chtěla bych to tu oživit ![]()
Jak jsou na tom Vaše miminka se zoubkama? Nám budou nyní 4 měsíce a mám dojem, že nás trápí možná zoubky, tak uvidím, ale malej se uklidní jen když mu dásničky masíruju, tak možná… ![]()
Marben píše:Ahoj, také mám od 4. měsíce dojem, že přijde zoubek, slintáme o 106, ale zub nyní na 11. měsíci nikde.
Ahojky,chtěla bych to tu oživit
Jak jsou na tom Vaše miminka se zoubkama? Nám budou nyní 4 měsíce a mám dojem, že nás trápí možná zoubky, tak uvidím, ale malej se uklidní jen když mu dásničky masíruju, tak možná…
jo, taky by mě to zajímalo…malý je sice jen 2,5 měsíce, ale tak slintí a bublinkuje, že teta pořád hledá zuby… Ale já myslim, že jen tak blbne
ale jak pouští ty bubliny a směje se, tak je fakt sladká
ale nic jí nebolí a má ještě spoustu času, i když někdy se prý miminka se zubama už naroděj ![]()
Martinko, to je divné, docela mě to i překvapuje. Dvojčátka většinou prožívají vše společně, s minimálním časovým odstupem. Přítele sestra má 2 holky, 1. zoubek vylezl Ele na 6. měsíci a Barče hned 11 dní na to. To samé s chozením, Ela začala chodit 25. října a Baruše 27.
I když roli v tom hraje dost faktorů, Pavlíček je kluk a kluci jsou prý opožděnější, třeba to platí i na zoubky.
Mě to teda sedí, maličkýmu běží 11. měsíc a zoubek nikde. ![]()
U nás první zoubek na 5 měsíci a teď na roce máme hubu plnou zubů - 16!! Čistíme každý večer a rádi ![]()
My měli první zub ve třech měsících
a ted už mu je ani neumim spočítat, ale řekla bych, že už má možná i všechny ![]()
Temaho píše:
My měli první zub ve třech měsícícha ted už mu je ani neumim spočítat, ale řekla bych, že už má možná i všechny
gabriela82 píše:
fakttak teda doufám, že to se nám nepovede…mě totiž stačí, když se mi ta malá potvůrka zakousne do bradavky dásničkama a představa, že tam má ještě zoubky me teda děsí
Temaho píše:
My měli první zub ve třech měsícícha ted už mu je ani neumim spočítat, ale řekla bych, že už má možná i všechny
U těch spodních to neva, tam má jazyk, ale malej pak začal ty zuby používat k bojkotu kojení a to už bylo horší ![]()
První jednička dole nám vylezla v 8. měsíci, druhá jednička dole dva týdny po první - DNES ![]()
Ale měla jsem pocit, že nám zoubky lezou tak od 4 měsíce, protože malý pořád slintal, strkal si du pusy ruce, dudlíka odmítal, pořád jsem zoubky vyhlížela a nakonec si dal načas ![]()
Pořád kojím a zatím mě ještě nekousl. Jakmile mě stiskl dásničkama, tak jsem ho jemně dloubla do papulky a vyndala mu prso, aby pochopil, že to nesmí. Nevím, jestli to pochopil
, ale už to nedělá. Snad mu to vydrží
ráda bych kojila hodně dlouho bez následků ![]()
Ahoj, tak nám nebylo ještě ani pět měsíců a už máme dole rašící dva řezáky.
Ahojky…tak my máme necelých 5 měsíců a myslím že nám zoubek klepe na dásničky…:)))dám echo až se prožeže…i když nevím,ale málá je dost nerváček teď, s kojením máme taky malinko problém,chladíme a cucáme prstíky…nejvíc ale pomáhá když si umyju ruce ve studené vodě a malé masíruju dasničky-to uplně nastavuje a je vidět že jí ti ulevuje. ![]()
Zdravím vechny, tak podle toho, co tu čtu, tak se asi malému taky derou zoubky ven. Slintá strašně moc, začal si cucat prsty, teď už asi 4 dny cucá i mě - ruku, klouby u prstů, prsty,,, začal ocucávat vše, co mu přišlo do pusinky.
Teď už je 3 den docela nevrlý, nechce moc spávat přes den ani v noci. Pořád je plačtivý, někdy ani pít nechce - to si jen cucne na 5 minut a stačí, ale za chvíli chce zase, protože mu to nestačí. Takže chce jen chovat a chovat a huškat a huškat. Docela záběr při jeho 7 kg. ![]()
A to jsou mu 3 měsíce přesně.
Teplotku ještě nemá, doufám, že ani mít nebude. Hlavně ať už zase začne trochu spinkat, už bych se taky chtěla trochu vyspat.
3-4 hodiny denně s přestávkou na houpání a krmení mi moc nestačí. ![]()