Kdy rostou zoubky u dětí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
829
9.12.10 11:51

Evička má 5 měsícu a zoubek už má venku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
10.12.10 22:47

ahoj,kdyz mel 5,5mesice,vyrasil prvni zub,pak byly i tydny,kdy mu rostlo 6zubu naraz-4spicaky,2stolicky.

Ted ma 14mesicu a 16zubu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
3.1.11 10:58

zoubky

Ahoj,první dcerka začla chodit v 9 měsíci a neměla ještě jediný zoubek,vylezly jí kolem 10 měsíců všechny najednou,ted je jí pět a prozměnu se jí zase všechny začínaj kejvat :mrgreen: .Druhé dcerce jsou tři měsíce a máme jeden zoubek :wink:

• Citovat
  • Upravit
2323
4.1.12 13:01

Ahojky,chtěla bych to tu oživit :-)
Jak jsou na tom Vaše miminka se zoubkama? Nám budou nyní 4 měsíce a mám dojem, že nás trápí možná zoubky, tak uvidím, ale malej se uklidní jen když mu dásničky masíruju, tak možná… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.12 13:14
Marben píše:
Ahojky,chtěla bych to tu oživit :-)
Jak jsou na tom Vaše miminka se zoubkama? Nám budou nyní 4 měsíce a mám dojem, že nás trápí možná zoubky, tak uvidím, ale malej se uklidní jen když mu dásničky masíruju, tak možná… :mrgreen:
Ahoj, také mám od 4. měsíce dojem, že přijde zoubek, slintáme o 106, ale zub nyní na 11. měsíci nikde. :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.1.12 13:15

jo, taky by mě to zajímalo…malý je sice jen 2,5 měsíce, ale tak slintí a bublinkuje, že teta pořád hledá zuby… Ale já myslim, že jen tak blbne :mrgreen: ale jak pouští ty bubliny a směje se, tak je fakt sladká :srdce: ale nic jí nebolí a má ještě spoustu času, i když někdy se prý miminka se zubama už naroděj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.1.12 13:21

Martinko, to je divné, docela mě to i překvapuje. Dvojčátka většinou prožívají vše společně, s minimálním časovým odstupem. Přítele sestra má 2 holky, 1. zoubek vylezl Ele na 6. měsíci a Barče hned 11 dní na to. To samé s chozením, Ela začala chodit 25. října a Baruše 27. :think: I když roli v tom hraje dost faktorů, Pavlíček je kluk a kluci jsou prý opožděnější, třeba to platí i na zoubky. :D Mě to teda sedí, maličkýmu běží 11. měsíc a zoubek nikde. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1937
4.1.12 13:30

U nás první zoubek na 5 měsíci a teď na roce máme hubu plnou zubů - 16!! Čistíme každý večer a rádi :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.1.12 13:33

My měli první zub ve třech měsících :mrgreen: a ted už mu je ani neumim spočítat, ale řekla bych, že už má možná i všechny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
4.1.12 13:36
fakt 8o tak teda doufám, že to se nám nepovede…mě totiž stačí, když se mi ta malá potvůrka zakousne do bradavky dásničkama a představa, že tam má ještě zoubky me teda děsí :mrgreen:
Temaho píše:
My měli první zub ve třech měsících :mrgreen: a ted už mu je ani neumim spočítat, ale řekla bych, že už má možná i všechny :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5230
4.1.12 13:38
gabriela82 píše:
fakt 8o tak teda doufám, že to se nám nepovede…mě totiž stačí, když se mi ta malá potvůrka zakousne do bradavky dásničkama a představa, že tam má ještě zoubky me teda děsí :mrgreen:
Temaho píše:
My měli první zub ve třech měsících :mrgreen: a ted už mu je ani neumim spočítat, ale řekla bych, že už má možná i všechny :mrgreen:

U těch spodních to neva, tam má jazyk, ale malej pak začal ty zuby používat k bojkotu kojení a to už bylo horší :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
4.1.12 14:03

První jednička dole nám vylezla v 8. měsíci, druhá jednička dole dva týdny po první - DNES :lol:
Ale měla jsem pocit, že nám zoubky lezou tak od 4 měsíce, protože malý pořád slintal, strkal si du pusy ruce, dudlíka odmítal, pořád jsem zoubky vyhlížela a nakonec si dal načas :lol:
Pořád kojím a zatím mě ještě nekousl. Jakmile mě stiskl dásničkama, tak jsem ho jemně dloubla do papulky a vyndala mu prso, aby pochopil, že to nesmí. Nevím, jestli to pochopil 8o, ale už to nedělá. Snad mu to vydrží :think: ráda bych kojila hodně dlouho bez následků :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
873
5.1.12 15:44

Ahoj, tak nám nebylo ještě ani pět měsíců a už máme dole rašící dva řezáky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.1.12 18:15

Ahojky…tak my máme necelých 5 měsíců a myslím že nám zoubek klepe na dásničky…:)))dám echo až se prožeže…i když nevím,ale málá je dost nerváček teď, s kojením máme taky malinko problém,chladíme a cucáme prstíky…nejvíc ale pomáhá když si umyju ruce ve studené vodě a malé masíruju dasničky-to uplně nastavuje a je vidět že jí ti ulevuje. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
14.11.12 10:05

Zoubky

Zdravím vechny, tak podle toho, co tu čtu, tak se asi malému taky derou zoubky ven. Slintá strašně moc, začal si cucat prsty, teď už asi 4 dny cucá i mě - ruku, klouby u prstů, prsty,,, začal ocucávat vše, co mu přišlo do pusinky.
Teď už je 3 den docela nevrlý, nechce moc spávat přes den ani v noci. Pořád je plačtivý, někdy ani pít nechce - to si jen cucne na 5 minut a stačí, ale za chvíli chce zase, protože mu to nestačí. Takže chce jen chovat a chovat a huškat a huškat. Docela záběr při jeho 7 kg. :D
A to jsou mu 3 měsíce přesně.
Teplotku ještě nemá, doufám, že ani mít nebude. Hlavně ať už zase začne trochu spinkat, už bych se taky chtěla trochu vyspat. :lol: 3-4 hodiny denně s přestávkou na houpání a krmení mi moc nestačí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.