Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Tak mě napadá jedna otázka, kdy jste objevili první zoubek? Kolik bylo vašemu mimču?
Naše malá princezna bude mít zítra 10měsíců a zatím je bez, sice trochu prosvítají v dásních, ale to už má tak 3měsíce, takže s žádným zubem v nejbližší době nepočítám ![]()
Tak první prosvítal snad v 7 měsících, ale definitivně se první prořezaly v 9 měsících a to rovnou tři naráz. První byla jednička dole, hned dva dny nato druhá dolní jednička a horní jednička. Měsíc po nich šla poslední jednička. Měsíc po nich první dvojka a pak byl dlouho klid. V 15 měsících šly zase čtyři naráz, včetně prvních stoliček. Teď má 17 měsíců a 11 prořezaných zubů.
Dceri se prvni dva vyklubaly na zacatku sesteho mesice, ted lezou dalsi az po 4 mesicich.
Jednomu chlapeckovi ze cviceni prvni zub vylezl az ve 13.mesicich, takze casu mate dost ![]()
V 10 měsíci. taky jsem si říkala jestli vůbec někdy vyleze
zítra bude mít syn ukončený 10 měsíc a má 2 zuby. jedničku vlevo dole a dvojku vlevo nahoře ![]()
Určitě vyrostou
Kamarádky holčička měla první zub až ve 14 měsících a pak jich měla za chvíli plnou pusu ![]()
Dcerce vyrostl první zoubek ve 13 měsících
teď jí bude 15 měsíců a má všechny jedničky
takže si z toho vůbec nedělej hlavu, určitě vyrostou
Aspoň se nám tak rychle nezkazí
, schválně půjdu s malou v roce na zubní prohlídku bez zubů ![]()
Tak naše Barborka měla první zoubek taky až ve 14měsících
to jsem si už myslela, že bude bezzubá, ale nakonec se vyklubal jeden za druhým a ani jsme to pomalu nepostřehli…
Ahoj
Tak my máme 9 měsíců a zatím bez zubu
I když to vypadá, že už se tam něco chystá ![]()
Kamarádky dcerka měla první zoubek ve 14tém měsíci
Každému to roste holt jinak.
Neše ho měla až tak v 11 měsích. Vyrostly dva dole, pak snad behěm měsíce 4 nahoře a teď dloho nic… je jí 13 měsíců. Víš, co se na tohle říká? „Viděla jsi už někoho bezzubýho?“ ![]()
Nasemu malemu jsem prvni zoubek nasla 5 dni pred 10 mesicem
Objevil se zniceho nic. Za tyden mu bude 11 mesicu a ma stale ten jeden klofacek
Neboj, bezzuby nezustane
Kamaradcin syn mel prvni zub v 15 mesicich.
Syn měl první jedničku dole kolem 7. měsíce, což je naprosto běžné, pak třeba horní jedničky a dvojky vyrostly skoro naráz. Taky znám děti, co ještě po roce neměly ani zub, naopak moje máma prý měla první ve 4 měsících a známé prcek se se zubatý už narodil
(nevím, které měl, ale pokud vím, tak mu je hned vyndali, snad to ani nebyly jedničky, ale nějaké ještě předjedničky).
První syn měl v 10 měsících a mladší 13,5 měsíce a teť má 14,5 měsíce a má už 4 zoubky a ani o nich nevíme že mu rostou je zlatej zato s prvním synem to byl očistec to měl vždy horečky 3 dny a pak byl zub ![]()
@Sefa píše:
Aspoň se nám tak rychle nezkazí, schválně půjdu s malou v roce na zubní prohlídku bez zubů