Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Jinak, noc byla taková, ze se vzbudil jen jak jsem psala v půl desáté. Ale celou noc spal, chvilku tam bručel, kroutil se ale nevzbudil se. To je po strašně dlouhé době co spal a neplakal. A teď, byla to náhoda? nebo tím ze nešel spat ve 12? Ale na to je ještě malý abych ho nedávala spat po obědě. Co myslíte?
Dítko od narození spalo jen 21-5 hod, přes den vůbec.
@Anonymní píše:
Jinak, noc byla taková, ze se vzbudil jen jak jsem psala v půl desáté. Ale celou noc spal, chvilku tam bručel, kroutil se ale nevzbudil se. To je po strašně dlouhé době co spal a neplakal. A teď, byla to náhoda? nebo tím ze nešel spat ve 12? Ale na to je ještě malý abych ho nedávala spat po obědě. Co myslíte?
Dala bych ho spát po obědě, pokud se vzbudil, jak byl předtím zvyklý kolem šesté/sedmé a já bych po obědě budila, nenechala ho vyspat celou dobu. Pokud spal do jedenácti, tak bych už asi nedávala…
Moc to vše řešíš, ale chápu první dítě. Každé dítko je jedinečné a nebude vždy po tvojem, tak mu nech prostor a už i teď se smiř, že je dle mého nutné řešit jen zásadní věci, které si musíš určit sama.
Můžu ti napsat, jak to mám já, ty si to udělej jak chceš…
Zásadní pro mě bylo, se vyspat aspoň trochu přiměřeně, takže ideálně už nemuset vstávat. V roce děti spaly s námi v posteli, spí tam do teď
stále je uspáváme večer
V roce jsem dítě, když se v noci probudilo, přítula, pokud chtělo. Než šel muž spát, tak dával ještě mlíko, jinak by měli hlad… Pokud nechtělo přitulit, max. bylo pss/spíme, ale třeba když mě tahalo, řekla jsem odměřené spím otočila se/odstrčila jeho ruku/co bylo třeba…
Ale fakt když usnulo, jsem neseděla u postýlky a nepozorovala do noci, co bude, těšila se, že spí a spala taky ![]()
A můžeš teda popsat ten váš denní režim? Co kdy děláte, kolik času trávite venku, jak je na tom s tím jídlem? Spánek je zrovna věc, kterou ovlivňuje asi milion věci kolem.
Ahojky, mám doma stejně staré dítě, které nespí v noci déle, než tři hodiny souvisle a to jen ve výjimečných případech…Jinak spí zhruba dvě hodiny a pak se budí, brečí, nevím, proč..ale je to mazec..celou noc neprospal nikdy, nejdéle ty tři hodiny…v noci si dá mléko, reagují vždy co nejrychleji, ale stejně se probudí, otáčí se, přetáčí, brečí…pak si sedne a pláče…stále dokola..nepomáhá nic…větší teplo, zima, tma světlo, spí s námi nebo v postýlce, je to pořád stejné…Aspoň už je někdy schopný spát aspoň dvě hodiny po usnutí (chodí v osm),než se začne budit…Radu nemám, taky bych nějakou potřebovala, ale nejsi v tom sama…