Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@sunnyho.motylek mužeš mi napsat na brezkova. lucie@gmail.com…chtěla jsem ti odepsat na zprávu ale tim, že mám novy učet mužu jen 1zprávu/1hodinu
Ahoj zakladatelko, moc mě mrzí jak je na tom tvůj bráška. Určitě má maminka ale nárok na přídavek o osobu blízkou tuším okolo 12.tisíc, bráška na invaliditu, určitě bych se obrátila na nějaké organizace které pořádají veřejné sbírky a žádala třeba sbírky na léky, asistenty a podobně, co by bylo třeba. Lidé v ČR jsou velice solidární a mají srdce ikdyž to tak někdy nevypadá. Určitě by se dalo něco dělat. Pokud by si maminka nevěděla rady, chtěla dát nějak o vás a vašem příběhu vědět, napiš mi. Mám kamarádku v hlavních zprávách na nově. Točila Danečka. Držím palce at vše zvládáte. Nemáte to lehké.
To je strašné, oba dva příběhy
![]()
Můžu se zeptat z praktického hlediska, když se to stalo, pomohl vám někdo? Dal vám někdo kontakty na nějakou organizaci (př. raná péče), kt by vám pomohla?
To musí být nepředstavitelná bolest
![]()
@makapi teoreticky nikdo nepomohl, tak že by sám od sebe přišel a řekl zařídil jsem vám to a to, ale mezi řečí jsem se dostaly právě k centru rané péče, kde jednoou za čas přijede lektorka a brášku zrakově, sluchově, čichově a hmatově stimuluje
A kdo vám o tom řekl? Doktor? Nebo sociálka?
Já jsem právě zrovna o tomhle nedávno přemýšlela, že jsou tu organizace, viz třeba raná péče, ale kdo se s tímto problémem nesetkal, tak o ní ani neví. A pak najednou přijde ta bolestná rána a jak vlastně člověk má vědět, kam se obrátit, kde hledat pomoc…
Každopádně klobouk dolů, jak se o brášku staráte
![]()
To jsou velmi smutné příběhy
Holky, já rodím za měsíc v Bohunicích v Brně, tak jestli se mi nebude cokoli pozdávat, budu pěkně neoblomná, aby bylo maličké v pořádku!!
Přeji mnoho sil a taky radím určitě se obrátit na nějakou organizaci, co může pomoci.
@makapi víš jak jsme na to přišly? přes manželku tátovýho kolegy, která pracuje právě s jednou z lektorek ze střediska RP
@Moo_týlek píše:
@makapi víš jak jsme na to přišly? přes manželku tátovýho kolegy, která pracuje právě s jednou z lektorek ze střediska RP
Takže vám to vlastně nikdo neřekl. Museli jste se pídit sami… Já myslela, že v těhle případech třeba doktor doporučí, na které organizace by se rodiče mohli obrátit.
To je mi moc lito.Jen se chci zeptat resily to rodice nejak soudne? resilo se to prez policii, nebo ne? nEVIM JESTLI TED PO TAK DLOUHE DOBE, ale urcite by byl nejaky narok na odskodneni.Pnp v takove situaci opravdu neni mnoho penez. Voziky, auto, kanily, postel, no je to penez a penez.Je nejaka nadeje ze se bracha z toho aspon castecne dostane? Je tu ta moznost? Vis poud uz je v taovem stavu a pokud neni sance na zlepseni osobne bych uvazovala nad peci specialniho zarizeni, vim zni to krute, ale cim vic o tom premyslim, byt opravdu nejhur, pro dobro rodiny bych nad tim popremyslela.
Drzim moc palce na aspon malicke uzdraveni, rodicum posilam mnoho sil ![]()
@blorchi dali to na policii, mamky dokumentace se záhadne ztratila, tudíž nebylo možno vyvodit nějaký závěr…
Píšeš o speciálnímzařízení pro dobro rodiny - ono je to právě naopak, pro dobro rodiny a i pro bráškovo dobro je to, že muže byt snámi doma…
@makapi ne, pokud by jsme se nepídily nevíme…pro dětského dr. byl za jeho lékařskou praxi a že není krátka Matýsek první dítě s takovouto diagnozou..