Zpět do středověku - Bůh nad pacienty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3733
4.6.14 08:22

Zpět do středověku

http://www.novinky.cz/…doktoru.html

To jsou mi po ránu zase zprávy… :roll:
Jaký je váš názor na tuto deklaraci? Je tohle 21. století?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
4.6.14 08:25

Novinky řadím tak na úroveň Blesku, tudíž to neberu moc vážně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
4.6.14 08:30

Jsou to fanatici, nechápu :roll: :roll: :roll: Pro mě jsou to mag_oři, co žijí úplně v jiném světě. Když žena nechce dítě, tak se jej zbaví i jinak než legálně, to je jasné. Spíš mě ale zaráží, jak ještě dnes může někdo „Boží vůli“ upřednostnit před lidským zdravím :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
4.6.14 08:37

Já jsem to viděla i ve zprávách, takže informace je podle mě pravdivá. a co k tomu říct? Podle mě „škandál“! Tohle bych čekala v jiných zemích než zrovna v Polsku. Také bych chtěla slyšet názor samotného papeže, vzhledem k jeho modernímu uvažování. Pro mě je to konečně osobnost na správném místě a líbí se mi, i když nejsem věřící, tak mu dost fandím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 08:38

Je to bohužel pravda. V Polsku žiju už 4 roky a manžel je lékař.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
4.6.14 08:39

Trochu to zavání islamem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
4.6.14 08:39
@dada453 píše:
Je to bohužel pravda. V Polsku žiju už 4 roky a manžel je lékař.

a ses tam spokojena? Polsko nesnasim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
4.6.14 08:43

Magoři no… :nevim: i když bůhví, jak to je, novinky nejsou zrvna seriozní plátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 08:48

@wildcherry hlavně bych nerada, aby tady dcerka šla do školy. Chtěla bych se přestěhovat na českou stranu. Poláci mi nevadí, lidi jsou všude stejní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.6.14 08:49

@dada453 a fakt je problém i sehnat antikoncepci??? To mě na tom článku taky dost šokovalo 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.6.14 08:51

Zfanantizovaní magoři. Že jsou potraty v Polsku nelegální jsem věděla, ale tohle už je moc
Proti ženám „Deklarace víry, která otevřeně vyzývá lékaře nerespektovat Hippokratovu přísahu, ale i polské zákony, je jednoznačně namířená proti ženám, které už tak mají nepředstavitelné problémy absolvovat v polských nemocnicích zákroky, jakými jsou přerušení těhotenství, umělé oplodnění in vitro, vyšetření plodu, ale i pouhé získání antikoncepce na lékařský předpis,“ zdůraznila Nowická.
 8o

Jinak odpověď na otázku z úvodního příspěvku - ano, toto je 21. století v podání Polska. Tam je asi možné vše i v 21. století. Od zkažených potravin, posypovou sůl, až po tyto středověké názory…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 08:55

@Vermion někteří doktoři odmítají psát antikoncepci a v lékárně může být taky problém. Ve městě to jsou asi vyjímky, u manžela v práci z pěti doktorů jeden odmítá psát antikoncepci.Na zaostalém venkově to bude o dost horší. Tam je vliv církve obrovský.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.6.14 08:57

Tak co mají ty ženy dělat? To se pak návalům na příhraničních klinikách nedivím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
4.6.14 08:58

Vliv církve je obrovský… Zajímalo by mě, jak Poláci, zvláště ti zapálení do církve, nazírají na fakt, že církevní hosnostáři čile znásilňují děti a prakticky nic se s tím nedělá. Jen se o tom mele, padají různé výše trestů, ale ještě jsem neslyšela nebo nečetla, že by některé z těch prasat (omlouvám se prasátkům) bylo potrestáno. A dál si budou honit triko na ženských a dalších pacientech :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
4.6.14 08:59

Že je polsko silně věřící, jsem věděla. Že je tam drsný protipotratový zákon, jsem taky věděla. Ovšem že je tam problém sehnat i antikoncepci, to tedy zírám. I když, ono to není zase tak nepochopitelné…pokud na to tedy koukám z jejich pohledu. Jen se divím, že to těm ženám tam nějakým stylem vadí, když jsou k tomu vedené od narození. Já bych tam žít nemohla, jsem ráda za naši vlast.
Akorát si říkám, kdy opravdu dojdou tak daleko, že přestanou zachraňovat lidi s tím, že Bůh si je chce povolat k sobě (nebo že nehoda je Boží zásah a oni nemají mařit Boží rozhodnutí)… netuším, do jaké míry se dá inteligentní člověk zfanatizovat (vždyť doktora nemůže dělat nějaký duševně slabý jedinec :think: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová