Zpět do středověku - Bůh nad pacienty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9374
4.6.14 09:57
@Alice.007 píše:
jo a chlapa, co k tomu bude roky svolnej…
:palec: :pankac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 09:58

Holky, tak hrozné to není. Ve městě je tady antiko normální. :mrgreen: :mrgreen: A šprcky jsou u každé kasy, ale církev je rovněž nerada vidí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 10:04

@Petule030 pravda pravdoucí, běhali jsme jako pitomci, kvůli potvrzení, že tchán žil spořádaný život. :pocitac: Do kostela moc nechodil a hlavně nebyl doma, když se vybírá almužna. Kněz měl napsané, že mu nikdy neotevřel byt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3733
4.6.14 10:05

@dada453 :zed: ten dal, ten nedal, ta dala, ta mi nedala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
4.6.14 10:08

@dada453 Cože? To se jako MUSÍ platit almužna?? 8o Jinak si máte tchána pohřbít na zahradě?? 8o 8o Jako věřím, že kondomy jsou k sehnání snadno, možná i jiné antikoncepční prostředky, tohle asi trochu rozmazáváme. Ale nechtěla bych žít v takové zemi :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 10:20

@Petule030 nemusí,ale pak může být problém, když něco od církve chceš. Lidi dávají dobrovolně, aby měli klid. Poprvé jsem měla šok, když chodil kněz s ministrantama vybírat :mrgreen:.Drzí jako opice, než jsem jim řekla, že jsem nevěřící, už byli v obýváku bez ptaní. Myslí si, že si mohou všechno dovolit, a taky mohou. Vypoklonkovala jsem je a manžel měl strach, jestli jsem nebyla na chudáka kněze hrubá. Holt jiný kraj jiný mrav. Když chodí kněz býváme až do noci mimo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
4.6.14 10:22

@dada453 A jak často ten kněz obchází? Tohle slyším úplně prvně a docela mě to zaráží… 8o

To chodí k vám dál, i když ví, že nejste věřící? Kdyby stejně něco káplo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 10:23

@Petule030 o peníze šlo, kněz čekal pořádný úplatek, samozřejmě do kapsy, vzhledem k povolání zemřelého a jeho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
4.6.14 10:26

@poiuz dvakrát do roka na velké svátky. Neví, kdo je věřící a kdo ne.My ho nepouštíme, nebo jsme radši vůbec pryč. Sousedky staré baby už dopředu avízují, že jde kněz. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
4.6.14 10:40

Mě tohle děsí. Zvlášť, když je Polsko tak blízko nás. Jsem ráda, že ČR je ateistická země a to menší procento věřících nemá na chod země a životy lidí velký vliv. Je to strašné porušování základních práv a svobod a všechny církve do jedné považuju za sektářské spolky vydělávající peníze na lidech a vymývače mozků. Proti víře jako takové nemám nic, nikomu jeho víru nevymlouvám, člověk může věřit v co chce. Ale církve nesnáším.

• Citovat
  • Upravit
9273
4.6.14 11:16

@Krakatice88 moje řeč. Manžel mi tvrdí, že tady je to ještě dobré. I když ateista se musí chovat raději nenápadně. My se doma o náboženství nebavíme. max. muž nadává.
Na vesnici se dívají skrz prsty na lidi, kteří nechodí do kostela. Dokonce kněz radí při volbách koho mají lidé volit 8o.ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
4.6.14 11:25
@dada453 píše:
@Krakatice88 moje řeč. Manžel mi tvrdí, že tady je to ještě dobré. I když ateista se musí chovat raději nenápadně. My se doma o náboženství nebavíme. max. muž nadává.
Na vesnici se dívají skrz prsty na lidi, kteří nechodí do kostela. Dokonce kněz radí při volbách koho mají lidé volit 8o.ap.

Jo, tady taky zdejší farář radí lidem, koho mají volit :zed: A taky jim říká, že nakupovat v neděli je hřích, ale dát mu v neděli do košíčku peníze, to už hřích není :D

• Citovat
  • Upravit
9273
4.6.14 11:57

@Krakatice88 spousta mladých lidí z Polska odešla a důvodem nejsou jenom peníze. Mladé ženské si už nechtějí nechat diktovat od církve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Krakatice88
4.6.14 12:16
@dada453 píše:
@Krakatice88 spousta mladých lidí z Polska odešla a důvodem nejsou jenom peníze. Mladé ženské si už nechtějí nechat diktovat od církve.

Vůbec se jim nedivím.

• Citovat
  • Upravit
7797
4.6.14 12:25

Holky, jenom napíšu zkušenost s církví z vesnice, kde jsem žila - v ČR. Farář nám taky odmítnul udělat pohřeb rodinného příslušníka v kostele, protože ač byl věřící, do kostela nechodil pravidelně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová